|
|
|
Pirított csicsóka
hozzávalók 6 személyre:
50 dkg. csicsóka
1 ek. citromlé
5 dkg. vaj
só, feketebors, tabasco-szósz
2.ekapróra vágott petrezselyem
elkészítési idő: 20 perc, energia: 443kcal (1874kj) 13 g szénhidrát, 2 g fehérje, 10g zsír ( telített 7g )
Meghámozzuk a csicsókát, és egy tál citromleves hidegvízbe tesszük. Ezutá... |
2011-05-04 06:39:54 |
|
|
|
|
|
|
... szerint)
* 150 ml tejszín
* frissen őrölt bors
* diónyi vaj
* 200 g száraz tészta (én linguine-t használtam)
* parmezán sajt
* petrezselyem
elkészítés
1. A megtisztított gombát felszeleteljük, a sonkát felcsíkozzuk.
2. Egy serpenyőben megolvasztott kevés vajon átforgatjuk a sonkát, majd hozzáadjuk a... |
2011-05-03 13:16:38 |
|
|
|
|
|
|
... által bevizsgált, ehető gombák, pl rókagomba , vargánya gomba )
* 2 fej közepes méretű vöröshagyma
* fél dl étolaj
* 3 gerezd fokhagyma
* 1 csokor petrezselyem
* só
* őrölt fekete bors
elkészítés
1. A megtisztított gombát és vöröshagymát aprítsuk fel.
2. Serpenyőben az étolajat, felforrósítjuk a fok... |
|
2011-05-03 13:14:10 |
|
|
|
|
|
|
... sokszor eszik hús helyett. Nyersen nem fogyasztható. A balkáni országokban jellemző fűszerei a bazsalikom, a borsikafű (csombor), a bors, az oregánó, a vöröshagyma, a fokhagyma és a zöldpetrezselyem. Sokszor adnak hozzá paradicsomot is. Készítenek belőle olajos salátát, illetve egyéb zöldségekkel kombinált ételeket is.
A padlizsán héját sütés, főzés előtt nem mindig kel... |
|
2011-05-03 06:33:42 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 db csirkemell
8 szelet nyers sonka
25 dkg gomba
1/2 csokor petrezselyem
1 hagyma
2 ek vaj
1 gerezd fokhagyma
1 lapos ek zsemlemorzsa
1 tojássárgája
só, bors
2 ek olaj
esetleg: 1 dl húsleves
Elkészítés
A csont és bőr nélkül c... |
2011-05-01 23:39:23 |
|
|
|
|
|
|
...6 friss szardínia, filézve börösen
6-8 dkg liszt
Olaj a sütéshez
Hozzávalók:
1 / 4 csésze apróra vágott petrezselyem
1 / 4 csésze apróra vágott koriander
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál olívaolaj
1 / 2 evőkanál darált fokhagyma
1 evőkanál római kömény
1 evőkanál paprika
1 teáskanál só
1 / 4 teáskanál bors|... |
2011-05-01 17:38:56 |
|
|
|
|
|
|
... csak valami utánzat. Természetesen lehet pulyka mell, vagy felsőcombból, esetleg csirke mellfiléből is készíteni. Az utóbbinál, egy kicsit óvatosabban, mert hamar kiszárad!
Petrezselyem zölddel, zöldpaprikával díszítve tálalom.
Brassói aprópecsenye apróhúsból!
Hozzávalók 3-4 személyre: 50 dkg apróhús, 5 evőkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fo... |
2011-05-01 16:37:46 |
|
|
|
|
|
|
... kiirtása mögött. A parlagfű hasznos növény, az emberiség számára is ehető, és rendszeresen fogyasztható, az év mindennapján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem, vagy zeller zölddel, vagy önmagában, és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre (leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs). Ebben a zsenge korban nagyon sokat leszedek és leszárítom... |
2011-05-01 14:45:48 |
|
|
|
|
|
|
...
1 db csirkemell-filé
1 db cukkíni
6-8 szál spárga
1 db paradicsom
30 dkg spagetti
kb. 5 dkg margarin
1 dl főzőtejszín
tárkony
petrezselyem
só, bors ízlés szerint
Leírás:
A spagettit lobogó forró vízben tedd fel főzni. Egy serpenyőben olvassz fel egy kevés margarint, erre szórd rá a karikára vágott pór... |
2011-05-01 10:55:56 |
|
|
|
|