Belépés
Pirított csicsóka
Pirított csicsóka

hozzávalók 6 személyre:
50 dkg. csicsóka
1 ek. citromlé
5 dkg. vaj
só, feketebors, tabasco-szósz
2.ekapróra vágott petrezselyem

elkészítési idő: 20 perc, energia: 443kcal (1874kj) 13 g szénhidrát, 2 g fehérje, 10g zsír ( telített 7g )

Meghámozzuk a csicsókát, és egy tál citromleves hidegvízbe tesszük. Ezutá...
2011-05-04 06:39:54
Szerda menü ajánlat
... zöldbableves:

Hozzávalók 4-5 személyre:
60 dkg zöldbab
4 dkg zsír
6 dkg liszt
1 kicsi fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1,5 dl tejföl
1 kisebb csokor petrezselyem
1-2 evőkanálnyi ecet
pirospaprika

1,5 l csontleves (vagy víz)

Elkészítés:
A zöldbabot tisztítsd meg, s vágd kb. 2 centis darabokra, ...
2011-05-03 19:29:33
Vargányás-sonkás tészta
... szerint)
* 150 ml tejszín
* frissen őrölt bors
* diónyi vaj
* 200 g száraz tészta (én linguine-t használtam)
* parmezán sajt
* petrezselyem
elkészítés

1. A megtisztított gombát felszeleteljük, a sonkát felcsíkozzuk.
2. Egy serpenyőben megolvasztott kevés vajon átforgatjuk a sonkát, majd hozzáadjuk a...
2011-05-03 13:16:38
Friss gombasaláta
... által bevizsgált, ehető gombák, pl rókagomba , vargánya gomba )
* 2 fej közepes méretű vöröshagyma
* fél dl étolaj
* 3 gerezd fokhagyma
* 1 csokor petrezselyem
* só
* őrölt fekete bors
elkészítés

1. A megtisztított gombát és vöröshagymát aprítsuk fel.
2. Serpenyőben az étolajat, felforrósítjuk a fok...
2011-05-03 13:14:10
A csodálatos padlizsán
... sokszor eszik hús helyett. Nyersen nem fogyasztható. A balkáni országokban jellemző fűszerei a bazsalikom, a borsikafű (csombor), a bors, az oregánó, a vöröshagyma, a fokhagyma és a zöldpetrezselyem. Sokszor adnak hozzá paradicsomot is. Készítenek belőle olajos salátát, illetve egyéb zöldségekkel kombinált ételeket is.

A padlizsán héját sütés, főzés előtt nem mindig kel...
2011-05-03 06:33:42
Gombával töltött csirkemell
Hozzávalók:

4 db csirkemell
8 szelet nyers sonka
25 dkg gomba
1/2 csokor petrezselyem
1 hagyma
2 ek vaj
1 gerezd fokhagyma
1 lapos ek zsemlemorzsa
1 tojássárgája
só, bors
2 ek olaj
esetleg: 1 dl húsleves

Elkészítés

A csont és bőr nélkül c...
2011-05-01 23:39:23
marokkói szardinia !
...6 friss szardínia, filézve börösen
6-8 dkg liszt

Olaj a sütéshez
Hozzávalók:
1 / 4 csésze apróra vágott petrezselyem
1 / 4 csésze apróra vágott koriander
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál olívaolaj
1 / 2 evőkanál darált fokhagyma
1 evőkanál római kömény
1 evőkanál paprika
1 teáskanál só
1 / 4 teáskanál bors|...
2011-05-01 17:38:56
3 remek Brassói aprópecsenye
... csak valami utánzat. Természetesen lehet pulyka mell, vagy felsőcombból, esetleg csirke mellfiléből is készíteni. Az utóbbinál, egy kicsit óvatosabban, mert hamar kiszárad!

Petrezselyem zölddel, zöldpaprikával díszítve tálalom.

Brassói aprópecsenye apróhúsból!

Hozzávalók 3-4 személyre: 50 dkg apróhús, 5 evőkanál olaj, 3 fej vöröshagyma, 4 gerezd fo...
2011-05-01 16:37:46
A parlagfű kiirtása megvezetés
... kiirtása mögött. A parlagfű hasznos növény, az emberiség számára is ehető, és rendszeresen fogyasztható, az év mindennapján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem, vagy zeller zölddel, vagy önmagában, és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre (leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs). Ebben a zsenge korban nagyon sokat leszedek és leszárítom...
2011-05-01 14:45:48
cukkinis spárgás spagetti !
...
1 db csirkemell-filé
1 db cukkíni
6-8 szál spárga
1 db paradicsom
30 dkg spagetti
kb. 5 dkg margarin
1 dl főzőtejszín
tárkony
petrezselyem
só, bors ízlés szerint

Leírás:
A spagettit lobogó forró vízben tedd fel főzni. Egy serpenyőben olvassz fel egy kevés margarint, erre szórd rá a karikára vágott pór...
2011-05-01 10:55:56
1 2 3 ...............552 553 554 .580 581 ........871 872 ........1160 1161 1162 
Címkék: csodálatos padlizsán, parlagfű kiirtása, zöldbabot tisztítsd, megtisztított gombát, sonkát felcsíkozzuk, serpenyőben megolvasztott, balkáni országokban, padlizsán héját, kicsit óvatosabban, parlagfű hasznos, emberiség számára, kiszedett ételeimre, zsenge korban, spagettit lobogó, serpenyőben olvassz, kevés margarint, karikára vágott, zöldpetrezselyem, felszeleteljük, felforrósítjuk, zöldpaprikával, szendvicseimre, megtisztított, természetesen, megolvasztott, zsemlemorzsa, petrezselyem, fogyasztható, tojássárgája, felsőcombból, zöldségekkel, zöldbableves, aprópecsenye, vöröshagymát, felcsíkozzuk, rendszeresen, mindennapján, pirospaprika, paradicsomot, meghámozzuk, elkészítési, serpenyőben, átforgatjuk, gombasaláta, vöröshagyma, evőkanálnyi, országokban, óvatosabban, citromleves, főzőtejszín, mellfiléből, hozzávalók, leszárítom, bazsalikom, megvezetés, bevizsgált, elkészítés, csirkemell, használtam, összevágom, csontleves, csodálatos, hozzáadjuk, feketebors, szénhidrát, paradicsom, hidegvízbe, apróhúsból, készítenek, zöldbabot,
© 2013 TVN.HU Kft.