|
|
|
Hozzávalók: fél kg burgonya, 3-4 evőkanál liszt, 1 db tojás, 1 dl tej,
1 kávéskanál só, néhány szál petrezselyem, a sütéshez: olaj, vegeta.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk és kb. 1 cm vastag szeletekre
vágjuk. Kb. 3 evőkanál lisztből, a tojásokból és a tejből sóval,
vegetával és az apróra vágott petrezselyemmel sűrű pala... |
2011-04-07 07:36:10 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 db tojás, 1 pohár tejföl, 10 dkg
trappista sajt, fél csokor petrezselyem, 3 evőkanál liszt, 1
teáskanál só, késhegynyi őrölt bors, 1 teáskanál vaj, vegeta.
Elkészítése: A burgonyát megfőzzük és félretesszük, amíg langyosra
nem hűl. Ezután hámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd
... |
|
2011-04-07 07:33:57 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
8-10 fiatal karalábé
40 dkg darált disznóhús
10 dkg főtt rizs
5 dkg vaj
4 dkg liszt
2 dl tejföl
1 tojás
1 húsleveskocka
petrezselyem
bors
só
Elkészítés:
A megmosott és meghámozott karalábékat vájd ki a gyökér felőli oldalukon, úgy, hogy fegy centis faluk maradjon.
A húst dolgozd össze a ... |
2011-04-06 20:01:13 |
|
|
|
|
|
|
... mögött.
A parlagfű hasznos növény, az emberiség számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztható, az év minden napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem, vagy zeller zölddel, vagy önmagában, és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre (leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs).
Ebben a zsenge korban nagyon sokat leszedek és les... |
|
2011-04-06 19:42:18 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
7 dkg sárgarépa
3 dkg zeller
7 dkg karalábé
5 dkg brokkoli
3 fej gomba
10 dkg zöldborsó
1 liter zöldségleves
3 dl céklabefőtt
1 csokor petrezselyem
4 evőkanál tejföl
A nokedlihez:
3 evőkanál liszt
1 tojás
2 csipet só
1 csipet szerecsendió
Elkészítés: 1. Az apró kockára vágott zöldségeke... |
|
2011-04-06 15:31:41 |
|
|
|
|
|
|
... 3 evőkanál olívaolaj, 2 mokkáskanál só
A töltelékhez: 25 dkg friss kecskesajt, 2 tojás, 6 dkg cékla, 1 evőkanál frissen reszelt torma, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 csokor petrezselyem, 2 szál zöldhagyma
A sáfrányszószhoz: 5 dkg vaj, 1 szál zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál sáfrány, 1 dl fehérbor, 2 dl zöldségleves, 1 dl tejszín, 1 evőkanál keményítő... |
2011-04-06 15:17:09 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db sütőtök
1 db burgonya
1 db póréhagyma
1 csokor petrezselyem
0.5 dl étolaj
1 csipet só
Elkészítés:
A sütőtököt, a burgonyát és a póréhagymát megtisztítom. A sütőtököt és a burgonyát kockákra, a póréhagymát karikákra vágom. Egy pyrex edényben, az olajon megfuttatom a hagymakarikákat, hozzáadom a sütőtö... |
2011-04-06 14:45:55 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprika
- 3-4 evőkanál libazsír
- 30 dkg hántolt árpagyöngy (gersli)
- 4 dl tejföl
- 2 evőkanál mustár
- 3 dl száraz vörösbor
- 2 db tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 1-2 evőkanál liszt
- olaj (én az extra szűz olívát szeretem) a pácoláshoz
- friss kakukkfű
- babérlevél
- rozmaring
- bazsalikom
- só
- bor... |
2011-04-06 08:53:16 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál majonéz
3 evőkanál tejföl
2,5 dl zöldségleves / húsleves / víz
20 gr zselatin ( nem tortazselé!)
5 tojás
díszítés: 1 piros kaliforniai paprika, 1 csokor petrezselyemzöld
1 őzgerinc forma
folpack
1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűlni hagyjuk, majd meghámozzuk. Az apró kockákra vágott sárgarépát,... |
2011-04-06 05:38:44 |
|
|
|
|