Belépés
MagyarJánosné Ilonka üzenete.
... mögött.

A parlagfű hasznos növény, az emberiség számára is ehető, s rendszeresen fogyasztható, az év minden napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem, vagy zeller zölddel, vagy önmagában, és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre (leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs).

Ebben a zsenge korban nagyon sokat leszedek ...
2011-03-31 23:13:52
Parlagfű kiirtása
... mögött.

A parlagfű hasznos növény, az emberiség számára is ehető, s rendszeresen fogyasztható, az év minden napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem, vagy zeller zölddel, vagy önmagában, és rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre (leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs).

Ebben a zsenge korban nagyon sokat leszedek ...
2011-03-31 21:37:33
Paradicsomos-csirkés tésztasaláta recept
Hozzávalók:

1 pohár tejföl
1 csokor petrezselyem (finomra vágva)
1 csokor snidling (finomra vágva)
45 dkg csirkemellfilé
3 ek étolaj
1 csipet fűszerkeverék
10 dkg reszelt sajt
1 csomag tészta
20 db koktélparadicsom

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, fűszerezzük és megpirítjuk. A tésztát kif...
2011-03-31 17:57:30
Fözzünk busából bármit......
... krémmártással

Hozzávalók: 80 dkg busafilé, 1 fej vöröshagyma, 2 dl rozé bor, 5 dkg vaj, 80 dkg burgonya, 2 dl tejszín, só, fehérbors, 1 csokor petrezselyem zöld

A busa filét 15dkg-os szeletekre vágjuk, besózzuk, fehérborssal meghintjük, állni hagyjuk. A vöröshagymát apr...
2011-03-31 10:43:07
Gombás nyúlgerinc
...1 nyúlgerinc
vékony szalonnaszeletek
gomba
petrezselyem

A nyúlgerincet megtisztítjuk, bevagdossuk, majd a vágatokba tűzzük a szalonnaszeleteket, és megsütjük.
A petrezselymet felaprítjuk, majd a gombára szórjuk, és zsíron megpároljuk. Amikor a nyúl már majdnem kész, hozzáadjuk a gombát a zsírral együtt, és készre sütjük.
...
2011-03-30 22:06:36
Pulykaragu
Hozzávalók:
szalonna,póréhagyma,gomba, pulykahús,
delikát, bors,z.paprika,zsálya vagy petrezselyem, tejszín, liszt.Körethez: burgonya, tojás,sajt,metélőhagyma,szerecsendió , bors,vaj vagy margarin, tej.

Elkészítés:
Felhevített olajon megfuttatjuk a kockára vágott szalonnát és a karikára vágott póréhagymát, majd rátesszük a szép egyenletes darabokra vágot...
2011-03-30 21:26:06
Parlagfű......Ki hitte volna
... A parlagfű hasznos növény, az emberiség számára is ehető, s azóta rendszeresen fogyasztható, az év minden
napján. Ilyenkor, amikor még zsenge, összevágom apróra egy kis petrezselyem, vagy zeller zölddel, vagy önmagában, és
rászórom a szendvicseimre, a kiszedett ételeimre (leves, kása, tészta, főzelék, barnarizs).
Ebben a zsenge korban nagyon sokat lesz...
2011-03-30 17:05:15
Csütörtök - menü ajánlat
... receptet és a fotót Erin küldte. Köszönjük!


Zöldborsós sertésszelet:

Hozzávalók:
10 szelet csont nélküli sertéshús
1 bögre zöldborsó
1 csokor petrezselyem
kicsi zsiradék
kicsi liszt

1 csapott evőkanál cukor

Elkészítés:
A hússzeleteket besózom. A zsírt felteszem a lángra, a húsok mindkét oldalát liszt...
2011-03-30 16:21:43
Savas és lugos ételeink...
... fejessaláta, sóska, spenót, brokkoli, karfiol, cukkíni, padlizsán, paprika, paradicsom, sárgarépa, burgonya, cékla, retek, hagyma, zeller, kelbimbó, káposzta, endívia, kömény, uborka, petrezselyem, cékla, szójabab, tök, sütőtök
- Gabonafélék: köles
- Italok: ásványvíz, ionizált lúgosvíz*, kakaó, kávé, tea, bor

*Ionizált lúgosvíz: A víz ionizációja során savas ...
2011-03-30 13:44:24
fetás fűszeres muffin !
...olasz !

120 g feta
50 ml olaj
2 tojás
200 liszt
100 tej

bors
fűszerek (menta, petrezselyem, oregano)
1 zacskó sütőpor

elkészitése:
180 fokon 20 perc alatt megsül!...
2011-03-30 13:13:49
1 2 3 ...............571 572 573 .580 581 ........871 872 ........1160 1161 1162 
Címkék: MagyarJánosné Ilonka, parlagfű hasznos, emberiség számára, kiszedett ételeimre, zsenge korban, csirkemellet csíkokra, busa filét, nyúlgerincet megtisztítjuk, vágatokba tűzzük, petrezselymet felaprítjuk, gombára szórjuk, zsírral együtt, kockára vágott, karikára vágott, szép egyenletes, fotót Erin, hússzeleteket besózom, zsírt felteszem, húsok mindkét, koktélparadicsom, szalonnaszeletek, szendvicseimre, csirkemellfilé, fűszerkeverék, krémmártással, petrezselymet, megtisztítjuk, magyarjánosné, hússzeleteket, rendszeresen, fogyasztható, fehérborssal, metélőhagyma, petrezselyem, megfuttatjuk, vöröshagymát, nyúlgerincet, paradicsomos, szerecsendió, tésztasaláta, csirkemellet, sertésszelet, vöröshagyma, megpároljuk, fűszerezzük, gabonafélék, fejessaláta, felaprítjuk, felhevített, elkészitése, ionizációja, megpirítjuk, póréhagymát, bevagdossuk, nyúlgerinc, hozzávalók, összevágom, elkészítés, zöldborsós, szeletekre, meghintjük, egyenletes, paradicsom, pulykaragu, póréhagyma, hozzáadjuk, önmagában, ételeimre, kiszedett, emberiség,
© 2013 TVN.HU Kft.