Belépés
Brassói csirkezúza
Hozzávalók:
5o dkg csirkezúza, 6o dkg főtt burgonya, 0,8 dl olaj, , 12 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 csokor petrezselyem, törött bors, só.
A megtisztított megmosott csirkezúzát sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pi...
2010-08-30 18:42:46
Bácskai rizses hús 3.
Hozzávalók 4 személyre:
sertéspörkölt 50 dkg combból, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 20 dkg rizs, petrezselyem, só
A rizst mosd meg, s csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá annyi forró vizet, hogy az egy uj...
2010-08-30 18:23:07
Tyuk leves.
Ha a tyuk fiatal, akkor együtt kell forró vizbe főni tenni mindenféle zöldséggel: répa, zeller, kalarábé, petrezselyem-gyökér, vereshagyma és néhány szem fekete borssal, sóval. Egy jó nagy kövér tyukhoz vegyünk 4 liter vizet; ha a hus gyenge, töltögetni nem kell, csak csendesen, de folyton forralni; ha öreg a tyuk akkor ugy járjunk el vele, mint a marhahussal; csak egy órai főzé...
2010-08-30 18:11:35
Barna-leves.
Egy lapos vasedénybe tegyünk egy kanál zsirt. Ha meleg, adjunk hozzá egy jókora felvágott vereshagymát, zellert, sárgarépát, petrezselyem gyökeret, mind karikára vágva (két-két szál elég). Sózzuk meg és tegyük gyors tüzre hogy sötétbarnára megpiruljon. Kavarás közben egy pár darabka marhamáját is lehet közé tenni. Ha egészen barna lett, akkor a fent leirt, de még le nem szürt, h...
2010-08-30 18:11:12
Közönséges husleves.
... legkeményebb hus is megfő 2 és fél óra alatt, ha mindég forrhat. Gyöngébb hus másfél óra alatt is elkészül. Ha már egy óráig főtt a hus, tegyünk hozzá: két középnagyságu sárgarépát, két petrezselyem gyökeret, fél zellert, egy egész vereshagymát, fél karalábét, két czikk fokhagymát és tiz szem borsót; mindezt jól megtisztitva és mosva. Ezekkel is addig kell főzni a levest, a mig le...
2010-08-30 18:10:45
Bácskai fogolypecsenye
... fogoly, 20 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg burgonya, 5 db zöldpaprika, 25 dkg friss para­dicsom, 60 dkg fejeskáposzta, 10 dkg rizs, só, pirospaprika, petrezselyem zöldje, kevés köménymag.
Elkészítés: A megtisztított, jól megmosott foglyokat kettévágjuk. A szalonnát kis kockára vágjuk, és üvegesre olvasztjuk. A finomra vágott hagymát, szalon...
2010-08-30 17:51:37
Paradicsom leves kicsit máskép
... olívaolaj
* 3/4 l zöldségleves Rapunzel zöldségpor kockából
* 1 kis üveg Rapunzel paradicsomszósz
* 50 g Rapunzel hajdina
* 1 babérlevél
* oreganó
* bors
* petrezselyem



Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, kis darabokra...
2010-08-30 14:14:53
Párolt rizs
...1 csésze rizst, kevés zsiradékon,meg hevítünk.2 csésze vízzel,ételízesítővel,petrezselyem zölddel,
15 percig főzzük,vas lapon.Utána, el zárjuk a gázt,és le fedjük a rizst .Így csak párolódik....
2010-08-30 12:10:25
Bakonyi halgombóc-leves
... pirospaprika, 2 dl tejföl, 1 púpozott evőkanál liszt,
A halgombóchoz: 30 dkg pontyfilé, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 kisebb csokor petrezselyem, 1 tojásfehérje,
A galuskához: 1 tojás, csipetnyi só, 4 evőkanál liszt
Elkészítése: A halcsontokat megmossuk, lábasba tesszük és 1,3 liter vizet öntünk rá. Megsózzuk, fölf...
2010-08-29 18:44:31
Rántott palacsinta parizerrel
... * 10 db sós palacsinta

A töltelékhez:

* 5 szelet parizer
* kb.10 dkg trappista sajt
* 1 tojás
* 1 ek. zsemlemorzsa
* petrezselyem zöldje
* ½ tk. ételízesítő
* őrölt fehér bors
* reszelt szerecsendió

A panírozáshoz:

* liszt
* tojás
* zsemlemorzs...
2010-08-29 18:34:24
1 2 3 ................580 581 .......830 831 832 .871 872 ........1160 1161 1162 
Címkék: megtisztított megmosott, burgonyát héjában, apróra vágott, rizst mosd, tűzálló tálban, feldarabolt paradicsomot, tyuk fiatal, tyuk akkor, órai főzé, lapos vasedénybe, kanál zsirt, jókora felvágott, fent leirt, óráig főtt, egész vereshagymát, finomra vágott, hagymát meghámozzuk, halcsontokat megmossuk, paradicsomszósz, ételízesítővel, fogolypecsenye, középnagyságu, megtisztított, fejeskáposzta, sertéspörkölt, megtisztítjuk, zöldpaprikát, paradicsomot, zöldségleves, petrezselyem, zsemlemorzsa, panírozáshoz, szerecsendió, vöröshagymát, pirospaprika, halgombóchoz, vereshagymát, sötétbarnára, legkeményebb, halcsontokat, tojásfehérje, megtisztitva, elkészítése, kettévágjuk, mokkáskanál, ételízesítő, serpenyőben, felhevítjük, meghámozzuk, megpiruljon, zöldpaprika, marhahussal, felaprított, vereshagyma, feldarabolt, vöröshagyma, kicsumázott, töltelékhez, csirkezúzát, zsemlemorzs, zsiradékon, csöpögtesd, babérlevél, elkészítés, marhamáját, hozzávalók, csirkezúza, paradicsom, vasedénybe, közönséges, sárgarépát,
© 2013 TVN.HU Kft.