|
|
|
Hozzávalók:
5o dkg csirkezúza, 6o dkg főtt burgonya, 0,8 dl olaj, , 12 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 csokor petrezselyem, törött bors, só.
A megtisztított megmosott csirkezúzát sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pi... |
2010-08-30 18:42:46 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
sertéspörkölt 50 dkg combból, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 20 dkg rizs, petrezselyem, só
A rizst mosd meg, s csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá annyi forró vizet, hogy az egy uj... |
|
2010-08-30 18:23:07 |
|
|
|
|
|
|
Ha a tyuk fiatal, akkor együtt kell forró vizbe főni tenni mindenféle zöldséggel: répa, zeller, kalarábé, petrezselyem-gyökér, vereshagyma és néhány szem fekete borssal, sóval. Egy jó nagy kövér tyukhoz vegyünk 4 liter vizet; ha a hus gyenge, töltögetni nem kell, csak csendesen, de folyton forralni; ha öreg a tyuk akkor ugy járjunk el vele, mint a marhahussal; csak egy órai főzé... |
2010-08-30 18:11:35 |
|
|
|
|
|
|
Egy lapos vasedénybe tegyünk egy kanál zsirt. Ha meleg, adjunk hozzá egy jókora felvágott vereshagymát, zellert, sárgarépát, petrezselyem gyökeret, mind karikára vágva (két-két szál elég). Sózzuk meg és tegyük gyors tüzre hogy sötétbarnára megpiruljon. Kavarás közben egy pár darabka marhamáját is lehet közé tenni. Ha egészen barna lett, akkor a fent leirt, de még le nem szürt, h... |
|
2010-08-30 18:11:12 |
|
|
|
|
|
|
... legkeményebb hus is megfő 2 és fél óra alatt, ha mindég forrhat. Gyöngébb hus másfél óra alatt is elkészül. Ha már egy óráig főtt a hus, tegyünk hozzá: két középnagyságu sárgarépát, két petrezselyem gyökeret, fél zellert, egy egész vereshagymát, fél karalábét, két czikk fokhagymát és tiz szem borsót; mindezt jól megtisztitva és mosva. Ezekkel is addig kell főzni a levest, a mig le... |
|
2010-08-30 18:10:45 |
|
|
|
|
|
|
... fogoly, 20 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg burgonya, 5 db zöldpaprika, 25 dkg friss paradicsom, 60 dkg fejeskáposzta, 10 dkg rizs, só, pirospaprika, petrezselyem zöldje, kevés köménymag.
Elkészítés: A megtisztított, jól megmosott foglyokat kettévágjuk. A szalonnát kis kockára vágjuk, és üvegesre olvasztjuk. A finomra vágott hagymát, szalon... |
2010-08-30 17:51:37 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolaj
* 3/4 l zöldségleves Rapunzel zöldségpor kockából
* 1 kis üveg Rapunzel paradicsomszósz
* 50 g Rapunzel hajdina
* 1 babérlevél
* oreganó
* bors
* petrezselyem
Elkészítés:
A hagymát meghámozzuk, kis darabokra... |
2010-08-30 14:14:53 |
|
|
|
|
|
|
...1 csésze rizst, kevés zsiradékon,meg hevítünk.2 csésze vízzel,ételízesítővel,petrezselyem zölddel,
15 percig főzzük,vas lapon.Utána, el zárjuk a gázt,és le fedjük a rizst .Így csak párolódik.... |
2010-08-30 12:10:25 |
|
|
|
|
|
|
... pirospaprika, 2 dl tejföl, 1 púpozott evőkanál liszt,
A halgombóchoz: 30 dkg pontyfilé, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 kisebb csokor petrezselyem, 1 tojásfehérje,
A galuskához: 1 tojás, csipetnyi só, 4 evőkanál liszt
Elkészítése: A halcsontokat megmossuk, lábasba tesszük és 1,3 liter vizet öntünk rá. Megsózzuk, fölf... |
2010-08-29 18:44:31 |
|
|
|
|
|
|
... * 10 db sós palacsinta
A töltelékhez:
* 5 szelet parizer
* kb.10 dkg trappista sajt
* 1 tojás
* 1 ek. zsemlemorzsa
* petrezselyem zöldje
* ½ tk. ételízesítő
* őrölt fehér bors
* reszelt szerecsendió
A panírozáshoz:
* liszt
* tojás
* zsemlemorzs... |
2010-08-29 18:34:24 |
|
|
|
|