|
|
|
... személyre)
Hozzávalók:
80 dkg sertéstarja, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg fehérrépa, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 10 dkg kelkáposzta, 10 dkg vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 szál zellerlevél, 1 g borsikafű, 10 szem szemes bors, 2 g borókabogyó, só
A csontos sertéstarját lábosba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Megsózzuk és bor... |
2010-08-26 19:16:18 |
|
|
|
|
|
|
Fácán tejfölös mártással
Hozzávalók 4 személyre:
1 fácán, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dkg vaj, 1-2 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl, 2 dl húsleves, 1 mokkáskanál só, 2-3 szál petrezselyem
A megmosott, leöblített fácánt kívül-belül megkenjük vajjal, megsózzuk, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, egész vékony szalonnaszeletekbe burkoljuk, mindegyiket megkötjük, ... |
|
2010-08-26 19:14:30 |
|
|
|
|
|
|
... dkg gépsonka, 2 fej vöröshagyma, 15 dkg kifejtett zöldborsó, 4 evőkanál reszelt ementáli sajt, 5 dl húsleves, 2 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál vaj vagy margarin, 1/2 csokor petrezselyem, 1/2 csokor majoránna, só, bors
Elkészítés: A burgonyát megmossuk, és forrásban lévő, sós vízben kb. 10 percig főzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk, és kockára vágjuk. A vajat vagy... |
2010-08-26 18:45:29 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sertéscomb, 10 dkg prágai sonka, 10 dkg csiperkegomba, 1 csomó petrezselyem, 1 tojás, liszt, só, bors, olaj vagy zsír.
A knédlihez: 2 szikkadt kifli, 30-40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1-2 tojás, só, víz.
A párolt káposztához: 50-60 dkg káposzta, 2-3 evőkanál olaj, 1 hagyma, köménymag, só, cukor, ecet.
Az apróra vágott sonkát ke... |
|
2010-08-26 18:42:56 |
|
|
|
|
|
|
... füstölt)
* 2 tojás
* 1-2 ek zsemlemorzsa + egy csészényi a hempergetéshez
* pirospaprika
* bors
* őrölt kömény
* apróra vágott petrezselyem
* olajbogyó (opcionális)
elkészítés
1. A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. A sajt önmagában elég sós, így nem igényel külön sózást.
2. ... |
|
2010-08-26 15:42:11 |
|
|
|
|
|
|
... sütőmargarin
* 1 evőkanál liszt
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 zöldpaprika
* 1 liter marhahúsleves leveskockából
* 10 dkg gépsonka
* 1 csokor petrezselyem
* 1 dl tejszín
Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk, leszedjük a külső leveleit, a többit vékony csíkokra vágjuk, besózzuk, és fél óráig állni hagyj... |
2010-08-26 14:06:14 |
|
|
|
|
|
|
... szeklice)
* 10 dkg sampinyon gomba
* 10 dkg spárga vagy karfiol/kelbimbó
* 20 dkg zöldborsó (mélyhűtött)
* 5 dkg cérnametélt
* néhány szál petrezselyem
Elkészítés:
A tyúkot gondosan letisztogatjuk, a tollmaradványokat leperzseljük, a tokokat (szemöldökcsipesszel) kihuzigáljuk, zsírzóját kivágjuk, majd kívül-belül m... |
2010-08-26 14:03:46 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
* 60 dkg burgonya
* 20 dkg húsos füstölt szalonna
* 1 csomó újhagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 3 szál petrezselyem
* fél dl olaj
* 2 dkg vaj
* só
* bors
Elkészítés:
Az újhagymát tisztítsuk meg gondosan, vágjuk apróra. A szalonnát kockázzuk fel. Hámozz... |
2010-08-26 13:57:19 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 1 kg újburgonya
* 2 fej hagyma
* 2 kanál olaj
* 1 pohár kefir
* 1 kanál liszt
* petrezselyem
* só
* pirosparika
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, majd a megtisztított és apró kockákra vágott újburgonyát hozzáadjuk. Sózzuk, meghintjük paprik... |
2010-08-26 13:51:51 |
|
|
|
|
|
|
... fogyasztjuk.
Karfiolsaláta.
15 dkg karfiolt számítunk 1 személyre. Rózsáira szedjük, megtisztítjuk, forrásban lévő sós vízben puhára főzzük. Mikor kihűlt meghintjük apróra vágott petrezselyem zöldjével, és leöntjük olajjal.
Zellersaláta.
Fél zellert és 1 almát számítunk személyenként.
A zellert megtisztítjuk, nyersen va... |
2010-08-26 13:00:28 |
|
|
|
|