Belépés
Főtt sertéshús kerti zöldségge
... személyre)
Hozzávalók:
80 dkg sertéstarja, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg fehérrépa, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 10 dkg kelkáposzta, 10 dkg vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 2 szál zellerlevél, 1 g borsikafű, 10 szem szemes bors, 2 g borókabogyó, só
A csontos sertéstarját lábosba rakjuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Megsózzuk és bor...
2010-08-26 19:16:18
Fácán tejfölös mártással
Fácán tejfölös mártással
Hozzávalók 4 személyre:
1 fácán, 10 dkg füstölt szalonna, 2 dkg vaj, 1-2 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl, 2 dl húsleves, 1 mokkáskanál só, 2-3 szál petrezselyem
A megmosott, leöblített fácánt kívül-belül megkenjük vajjal, megsózzuk, meghintjük finomra vágott petrezselyemmel, egész vékony szalonnaszeletekbe burkoljuk, mindegyiket megkötjük, ...
2010-08-26 19:14:30
Rakott burgonya
... dkg gépsonka, 2 fej vöröshagyma, 15 dkg kifejtett zöldborsó, 4 evőkanál reszelt ementáli sajt, 5 dl húsleves, 2 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál vaj vagy margarin, 1/2 csokor petrezselyem, 1/2 csokor majoránna, só, bors
Elkészítés: A burgonyát megmossuk, és forrásban lévő, sós vízben kb. 10 percig főzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk, és kockára vágjuk. A vajat vagy...
2010-08-26 18:45:29
Prágai töltött hús knédlivel,
...
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg sertéscomb, 10 dkg prágai sonka, 10 dkg csiperkegomba, 1 csomó petrezselyem, 1 tojás, liszt, só, bors, olaj vagy zsír.
A knédlihez: 2 szikkadt kifli, 30-40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 1-2 tojás, só, víz.
A párolt káposztához: 50-60 dkg káposzta, 2-3 evőkanál olaj, 1 hagyma, köménymag, só, cukor, ecet.
Az apróra vágott sonkát ke...
2010-08-26 18:42:56
Rántott sajtgolyók
... füstölt)
* 2 tojás
* 1-2 ek zsemlemorzsa + egy csészényi a hempergetéshez
* pirospaprika
* bors
* őrölt kömény
* apróra vágott petrezselyem
* olajbogyó (opcionális)

elkészítés

1. A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. A sajt önmagában elég sós, így nem igényel külön sózást.
2. ...
2010-08-26 15:42:11
Újkáposzta leves
... sütőmargarin
* 1 evőkanál liszt
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 zöldpaprika
* 1 liter marhahúsleves leveskockából
* 10 dkg gépsonka
* 1 csokor petrezselyem
* 1 dl tejszín

Elkészítés:

A káposztát megtisztítjuk, leszedjük a külső leveleit, a többit vékony csíkokra vágjuk, besózzuk, és fél óráig állni hagyj...
2010-08-26 14:06:14
Újházy-tyúkleves
... szeklice)
* 10 dkg sampinyon gomba
* 10 dkg spárga vagy karfiol/kelbimbó
* 20 dkg zöldborsó (mélyhűtött)
* 5 dkg cérnametélt
* néhány szál petrezselyem

Elkészítés:

A tyúkot gondosan letisztogatjuk, a tollmaradványokat leperzseljük, a tokokat (szemöldökcsipesszel) kihuzigáljuk, zsírzóját kivágjuk, majd kívül-belül m...
2010-08-26 14:03:46
Újhagymás piritott burgonya
Hozzávalók 4 személyre:

* 60 dkg burgonya
* 20 dkg húsos füstölt szalonna
* 1 csomó újhagyma
* 3 gerezd fokhagyma
* 3 szál petrezselyem
* fél dl olaj
* 2 dkg vaj
* só
* bors

Elkészítés:

Az újhagymát tisztítsuk meg gondosan, vágjuk apróra. A szalonnát kockázzuk fel. Hámozz...
2010-08-26 13:57:19
Újburgonya paprikásan
Hozzávalók:

* 1 kg újburgonya
* 2 fej hagyma
* 2 kanál olaj
* 1 pohár kefir
* 1 kanál liszt
* petrezselyem
* só
* pirosparika

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, majd a megtisztított és apró kockákra vágott újburgonyát hozzáadjuk. Sózzuk, meghintjük paprik...
2010-08-26 13:51:51
Saláták.
... fogyasztjuk.


Karfiolsaláta.

15 dkg karfiolt számítunk 1 személyre. Rózsáira szedjük, megtisztítjuk, forrásban lévő sós vízben puhára főzzük. Mikor kihűlt meghintjük apróra vágott petrezselyem zöldjével, és leöntjük olajjal.


Zellersaláta.

Fél zellert és 1 almát számítunk személyenként.
A zellert megtisztítjuk, nyersen va...
2010-08-26 13:00:28
1 2 3 ................580 581 .......834 835 836 .871 872 ........1160 1161 1162 
Címkék: csontos sertéstarját, burgonyát megmossuk, hagymát megtisztítjuk, vajat vagy, párolt káposztához, apróra vágott, nagy tálban, sajt önmagában, káposztát megtisztítjuk, külső leveleit, többit vékony, tyúkot gondosan, tollmaradványokat leperzseljük, újhagymát tisztítsuk, szalonnát kockázzuk, olajon megfuttatjuk, zellert megtisztítjuk, petrezselyemmel, hempergetéshez, letisztogatjuk, csiperkegomba, megtisztítjuk, megtisztított, összekeverjük, leveskockából, marhahúsleves, személyenként, karfiolsaláta, petrezselyem, hozzávalókat, sertéstarját, megfuttatjuk, sütőmargarin, pirospaprika, zsemlemorzsa, kihuzigáljuk, leperzseljük, zellersaláta, újburgonyát, vöröshagyma, mindegyiket, mokkáskanál, cérnametélt, fogyasztjuk, pirosparika, borókabogyó, zellerlevél, sertéstarja, zöldpaprika, káposztához, kelkáposzta, meghintjük, újburgonya, tisztítsuk, elkészítés, paprikásan, hozzávalók, sajtgolyók, újkáposzta, mélyhűtött, opcionális, hozzáadjuk, sertéscomb, leöblített, köménymag, megkenjük, személyre, burkoljuk, megsózzuk, knédlivel, tyúkleves,
© 2013 TVN.HU Kft.