Belépés
Uborkás tüdő zsemlegombóccal
... evőkanál mustár
* 10 dkg csemege uborka
* 2 dl tejföl
* A zsemlegombóchoz:
* 6 szikkadt zsemle
* 3 dkg vaj
* 1 evőkanál vágott petrezselyem
* 2 tojás
* 1-1,5 dl tej

Elkészítés:

A tüdőt megmossuk, kivágjuk a vastagabb légcsöveket, és feltesszük főni. A forrás megkezdése után pár perccel le...
2010-08-26 09:19:54
Pikáns joghurtmártás sült húsh
...
Hozzávalók: 4 pohár joghurt, 1 hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 kávéskanál apróra vagdalt petrezselyem, 1 kávéskanál őrölt csípős paprika, 1/2 kávéskanál őrölt kömény, 1/2 kávéskanál őrölt mustármag, só, 1 kávéskanál vaj
A vajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a fűszereket, joghurtot és ízlés szerint megsózzuk. Amint felforr, levessz...
2010-08-26 06:18:11
Halsaláta joghurtmártással
...
Hozzávalók: 200 g fehér halfilé, citromlé, 1 evőkanál olaj, 100 g apróra vágott zöldség (sárgarépa, karalábé, zeller, zöldborsó), só, szójaszósz, 1-2 pohár joghurt, csipetnyi cukor, petrezselyem, citrom
A részben kiolvasztott halat darabokra vágjuk, megcsepegtetjük citromlével, és fél órán át hideg helyen állni hagyjuk. Utána olajban megsütjük, szójaszósszal ízesítve ...
2010-08-25 21:02:09
Gombás-tojásos pástétom
Gombás-tojásos pástétom
Hozzávalók: 10 dkg csiperkegomba, 2 főtt tojás, 1 kávéskanál borsikafű, kevés házi Vegeta pótló, 1 doboz tejföl vagy joghurt, petrezselyem zöldje, kevés olaj
A gombát egészben megpároljuk. Ha kihűlt, lereszeljük, vagy más módon aprítjuk. A főtt tojást lereszeljük vagy összetörjük villával. Minden egyebet hozzáadunk. Kenhető pástétomot keverünk...
2010-08-25 20:59:42
Fehér körözött
Fehér körözött
Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 3-4 gerezd fokhagyma, 2-3 db újhagyma, 1 dl 1 tejföl, őrölt kömény, petrezselyem zöldje, só
A petrezselyem zöldjét és az újhagymát apróra vágjuk. A fokhagymát apróra reszeljük, azután mindezeket alaposan összekeverjük a többi alapanyaggal....
2010-08-25 20:54:32
Élesztőpástétom 2.
... házi Vegeta pótló, 3 púpozott evőkanál őrölt napraforgó (esetleg darált dió), 5 evőkanál zsemlemorzsa, 1 kávéskanál őrölt kömény, kevés majoránna, 1 gerezd összenyomott fokhagyma, petrezselyem zöldje apróra vágva, pici só, pirospaprika
Egy kis lábasban elmorzsoljuk az élesztőt, és kb. 4 dl hideg vizet öntünk rá. A vöröshagymát megpároljuk. A felkavart vizes élesztőt hozzáöntj...
2010-08-25 20:53:09
Élesztőpástétom 1.
... fej vöröshagyma, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál búzadara, 1 tojás (elhagyható), 2-3 evőkanál olaj, majoránna, borsikafű, pirospaprika, só vagy házi Vegeta pótló, apróra vágott petrezselyem zöldje, 1 kávéskanál szerecsendió
A hagymát vizes olajon megpároljuk, beletesszük a zsemlemorzsát és a darát. Kicsit együtt is pirítjuk. Az élesztőt kis vízben feloldjuk, hozzáadjuk a ...
2010-08-25 20:52:41
Cseh rakott burgonya
... dkg gépsonka, 2 fej vöröshagyma, 15 dkg kifejtett zöldborsó, 4 evőkanál reszelt ementáli sajt, 5 dl húsleves, 2 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, 3 evőkanál vaj vagy margarin, 1/2 csokor petrezselyem, 1/2 csokor majoránna, só, bors
Elkészítés: A burgonyát megmossuk, és forrásban lévő, sós vízben kb. 10 percig főzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk, és kockára vágjuk. A vajat vagy...
2010-08-25 20:49:08
Ír bárány- vagy birkaragu
...
Hozzávalók (4 személyre) 1 kg bárány vagy birkagerinc, 2 nagy fej hagyma, 20 dkg sárgarépa, 40 dkg burgonya, só, őrölt bors, csipetnyi petrezselyem
A gerincből csonttal együtt vágjuk a szeleteket, és másfél literes tűzálló edénybe tesszük. Rétegekben ráhelyezzük a felszeletelt hagymát, sárgarépát, burgonyát, minden réteget sózunk, borsozunk. Az edényt félig megtöltjük...
2010-08-25 20:13:25
Skót húsleves
Skót húsleves (Scotch broth)
1 kg bárányhús egyben, 2 ek. só, 10 szem bors, 6-8 ek. sárgaborsó, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 2 hagyma nyolcfelé vágva, 1 szeletelt póré, 1 cs. petrezselyem.
Mártás: 2 ek. zsiradék, 3 ek. liszt, 3 dl leves, 1 kk. mustár, 1 kk. ecet, 5 kapribogyó, főtt burgonya, főtt káposzta.
A bárányt, sót, borsot, borsót, 2 l vízben kb. 2 ór...
2010-08-25 20:11:51
1 2 3 ................580 581 .......835 836 837 .871 872 ........1160 1161 1162 
Címkék: tüdőt megmossuk, vastagabb légcsöveket, forrás megkezdése, vajon üvegesre, részben kiolvasztott, gombát egészben, főtt tojást, petrezselyem zöldjét, újhagymát apróra, fokhagymát apróra, többi alapanyaggal, vöröshagymát megpároljuk, felkavart vizes, hagymát vizes, burgonyát megmossuk, hagymát megtisztítjuk, vajat vagy, gerincből csonttal, felszeletelt hagymát, edényt félig, joghurtmártással, élesztőpástétom, zsemlegombóccal, zsemlegombóchoz, megcsepegtetjük, szójaszósszal, összekeverjük, megtisztítjuk, joghurtmártás, csiperkegomba, zsemlemorzsát, petrezselyem, pirospaprika, összenyomott, zsemlemorzsa, alapanyaggal, szerecsendió, kiolvasztott, elmorzsoljuk, felszeletelt, vöröshagymát, megpároljuk, összetörjük, légcsöveket, lereszeljük, vöröshagyma, ráhelyezzük, beletesszük, citromlével, birkagerinc, fokhagymát, hozzáadjuk, hozzávalók, kávéskanál, elhagyható, feltesszük, hozzáadunk, sárgaborsó, elkészítés, megtöltjük, szeleteket, sárgarépát, rétegekben, pástétomot, megkezdése, napraforgó, kapribogyó, fűszereket, szójaszósz,
© 2013 TVN.HU Kft.