|
|
|
... hozzávalók 4 főre
* 60-80 dkg pulykamell
* 5 dl tejföl
* 1 csomag petrezselyem
* 1 púpos kk. őrölt szerecsendió
* 2 ek margarin
* 1 csapott ek finomliszt
elkészítés
1. A pulykamellet vékony csíkokra, vagy ki... |
2010-08-07 20:28:14 |
|
|
|
|
|
|
... * 1 ek olívaolaj
* 1 dl fehérbor
* 1 nagy fej hagyma
* 1-2 gerezd fokhagyma
* csipet cukor
* szárnyas fűszerkeverék
* 1 csokor petrezselyem
* só
* bors
elkészítés
Hús készítése:
1. A húst megmossuk, ... |
|
2010-08-07 17:47:13 |
|
|
|
|
|
|
... bors
* 750 g mirelit zöldborsó (Iglo)
* víz
* 3,5 ek ételízesítő
* étolaj
A körethez:
* 66 dkg rizs
* 1 csokor friss petrezselyemzöldje
* 1 tekerésnyi friss bors
* víz
* 2,5 ek ételízesítő
elkészítés
A pörkölt készítése:
1. A hagymát lereszeljük v... |
2010-08-07 14:47:15 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
* A tócsnihoz:
* 60 dkg burgonya
* 2 gerezd fokhagyma
* 10 dkg liszt
* 1 evőkanál vágott petrezselyem
* 1 evőkanál tejföl
* 2 tojás
* 4 evőkanál olaj
* A tócsnira:
* 20 dkg mozzarella
* 1 paradicsom
* 1 kis cukkini
*... |
|
2010-08-07 13:00:17 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
8-10 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
5 dkg margarin
2 dl tejföl
1 zsemle
5 dkg sajt
petrezselyem zöldje
ôrölt fehérbors
só
Elkészítés:
A felolvasztott margarinból és a lisztbôl készíts világos rántást, majd add hozzá a péppé zúzott fokhagymát. Engedd fel 8-9 dl hideg vízzel vagy csontlév... |
|
2010-08-07 12:55:18 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
fél kg burgonya,
1 pohár joghurt,
1 evőkanál liszt,
1 db babérlevél,
1 teáskanál só,
néhány szál petrezselyem,
vegeta.
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Odatesszük főni a babérlevéllel és sóval, kb. 1 liter vízben. Eközben a joghurtot simára keverjük a liszttel, hozzáadjuk a ... |
2010-08-07 12:54:17 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 8 zsenge karalábé,
* 40 dkg jércemell,
* 4 szál újhagyma,
* 3 dl tejföl,
* petrezselyem,
* só,
* fehérbors,
* kevés olaj
Elkészítés:
A karalábét vékonyan meghámozzuk, leveleit megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. A jércemellet apró, kb. fél centiméteres kockákra vágj... |
2010-08-06 19:19:24 |
|
|
|
|
|
|
...
Wágner Éva [Éva]
Ismét egy töltött karaj.
Töltelék: tejben áztatott zsemle,1 tojás,pecsenye kacsamáj kisebb darabokra vágva,petrezselyem,só,bors izlés szerint.
A jénait valamilyen zsiradékkal kikenni,alulra karajszeletek,erre jön a töltelék,ismét karajszelet.Általában 2 rétegben készítem.A tetejét bacon szalonna szele... |
2010-08-06 14:02:33 |
|
|
|
|
|
|
* 1 adag házitészta
Raguhoz:
* 60 g zöld olívabogyó
* 40 g kapribogyó
* 20 g durvára vágott fokhagyma
* friss petrezselyem
* 30 g parmezán
* 200 g hámozott kockázott paradicsomkonzerv
* olívaolaj ... |
2010-08-06 12:38:53 |
|
|
|
|
|
|
... stb. vegyesen)
* 1 dl húsleves (lehet fél húsleves kockából is)
* 5 dkg reszelt trappista sajt
* 1 csokor kapor (vagy 1 kk szárított)
* 1 csokor petrezselyem ( vagy 1 kk szárított)
* őrölt fehér bors
* só
Halashoz:
* 1 db nagyobb héjában főtt burgonya
* 1 db halkonzerv (tonhal vagy sprotni is ... |
2010-08-06 12:24:15 |
|
|
|
|