|
|
|
... majoránna
Gombaleves májgaluskával recept elkészítése először a galuskát állítjuk össze. A májat elkaparjuk, hozzátesszük a kissé felvert tojást, sót, borsot, morzsolt majorannát, az egyik csokor petrezselymet apróra vágva, a morzsát és a lisztet. Jól összekeverjük, majd félretesszük pihenni.
Az olajon megfuttatjuk az apró kockára vágott hagymát, majd ... |
2011-03-20 23:20:48 |
|
|
|
|
|
|
Petrezselymes-tejszínes karfiol
Különleges köretek:
1 fej karfiol
1 citrom leve
1 csokor petrezselyem
2 dl húsleves
1 dl tejszín
só, fehér bors, szerecsendió
5 dkg vaj
A karfiolt rózsáira szedjük. 2 liter vizet felforralunk, sózzuk, citromlével ízesítjük. Beletesszük a karfiolt, 2 percig főzzük, majd jeges vízbe... |
|
2011-03-20 16:35:23 |
|
|
|
|
|
|
... közé,majd a zöldbab másik felével
befedjük.
Forró sütőben összesütjük, a befejezés előtt még tejfölt teszünk rá és gyorsan
megpirítjuk. Tálaláskor frissen vágott petrezselymet szórunk rá.
Tipp Zöldbab helyett készíthetjük karfiollal, brokkolival vagy akár kelbimbóval is.
... |
2011-03-20 15:44:10 |
|
|
|
|
|
|
... friss rozm
aring,
4-5 zsályalevél,
2 gerezd fokhagyna,
olaj, só, bors.
A megtisztitott halakat megmossuk, lecsepegtetjük. A kétszersültet megdaráljuk, a petrezselymet, rozmaringot, zsályát, fokhagymát finomra vágjuk és összekeverjük a ledarált kétszersülttel.
A halak hasüregét sózzuk, borsozzuk, citromlével, néhány csepp olajjal csepegtetjük, jó... |
|
2011-03-20 14:28:56 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, 2 zöldhagymaszár, 1 ek nyugatindiai kreol erőspaprika mártás.
A csirkét bőrözze le, csontozza ki, vágja 2-3 cm-es kockákra. Az egyik hagymát, a petrezselymet, zöldhagymát és fokhagymát vágja finomra és 1,8 dl vízzel turmixolja sima péppé. Sózza ízlés szerint, keverje bele a kreol mártást, majd forgassa bele a csirkét. Tegye hűtőbe legalább 15 ... |
|
2011-03-20 08:45:28 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük. A fokhagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Felhevítjük a repceolajat, ropogósra sütjük benne a fokhagymát, majd papírtörlőre téve lecsepegtetjük és kissé megsózzuk. A petrezselymet leöblítjük, szárazra rázzuk és a lecsípkedett leveleket félretesszük díszítésnek. A kemény habbá vert tejszínt a levesbe forgatjuk, majd a botmixerrel felhabosítjuk. A levest 4 tány... |
2011-03-20 08:31:04 |
|
|
|
|
|
|
... átmérőjű lábasban szoktam készíteni ezt a levest. A felforrósított olajra dobom a hagymát és a fokhagymát,fakanállal párszor megforgatom , majd jöhet bele az összes többi zöldség a petrezselymen kívül.A szójaszószt a zöldségekre öntöm,párszor megforgatom,majd nyakon öntöm 5 dl leveslével.Fedővel letakarom,közepes lángon főzöm úgy 12 percig.2 dl hideg vízben el keverem a kemény... |
2011-03-20 05:57:41 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
Elkészítés:
A csirkemellet ledaráljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a tojásfehérjét, a borsot és a sót, péppé-habbá turmixoljuk. Tálba öntjük, hozzáadjuk a kakukkfüvet, valamint a finomra vágott petrezselymet, és jól összekeverjük.
Egy kb. 2 liter űrtartalmú hosszúkás sütőformát (én őzgerincformát szoktam használni) vastagon kivajazunk, kibéleljük ... |
2011-03-19 21:31:58 |
|
|
|
|
|
|
... pároljuk üvegesre az olívaolajon, majd dolgozzuk hozzá a zúzott fokhagymát és a húst. Jól pirítsuk meg, ezután pedig adjuk hozzá a paradicsomot, a felszeletelt gombát és a felaprított petrezselymet. Fűszerezzük sóval és borssal. Locsoljuk rá a levest és pároljuk negyed óráig.
Forgassuk meg a felkarikázott padlizsánt a lisztben és az olívaolajon süssük aranybarnára mindkét old... |
2011-03-19 21:01:00 |
|
|
|
|
|
|
... Beleteszem egy keverőtálba. A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott petrezselymet, megszórom a fűszerekkel: ételízesítő, bors, paprika, kakukkfű, kevés szerecsendió. Jól összekeverem.
Egy tepsit kivajazok, ráfektetem a kelkáposztalevelek felét, beborítom a tö... |
2011-03-19 19:00:10 |
|
|
|
|