|
|
|
... szójalisztet hozzákeverünk.Átkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, amilyen állagúra szeretnénk. Ha nem elég kenhető, a végén olajat öntsünk még hozzá.... |
2010-08-17 15:59:19 |
|
|
|
|
|
|
... A csirkemellek mindkét oldalát 4-4 perc alatt pirosra sütjük. Amikor a hús megsült, tálba szedjük.
4. A visszamaradt zsiradékba belekeverjük a dijoni mustárt, a konyakot, a petrezselymet, a snidlinget, a fél citrom levét és a tyúkhúslevest.
5. Jól összekeverjük és 1-2 perc alatt összefőzzük. Majd fél ek vajat hozzáteszünk, és simára keverjük.
6. A szaftot ... |
|
2010-08-17 14:50:36 |
|
|
|
|
|
|
... levüket. Hozzáadjuk a pirított hagymához és nagy lángon, folyamatosan kevergetve néhány perc alatt megpirítjuk, aztán félretesszük. Simára keverjük az elmorzsolt fetasajtot, kaprot, petrezselymet, lisztet és tojást, ízlés szerint sózzuk. /A feta nagyon sós, tehát előbb kóstoljuk meg./ Hozzáadjuk a lehűlt cukkinis masszát, ha engedett még levet, azt öntsük le róla és alaposan kever... |
2010-08-16 21:51:08 |
|
|
|
|
|
|
...
elkészítés
1. Egy mély tálban kevés tejet, a lisztet, a felvert tojásokat és a petrezselymet mixerrel alaposan összekeverjük.
2. Folyamatosan hozzáadjuk a többi tejet és a csipetnyi sót.
3. Szobahőmérsékleten fél órát pihentetjük.
4. Közben kockákra v... |
|
2010-08-16 20:13:30 |
|
|
|
|
|
|
... ízlés szerint
* negyed-fél citrom leve
* 2-3 ek olívaolaj
elkészítés
1. A petrezselymet felaprítjuk, a zöldhagymát felszeleteljük, a paprikát vékony csíkokra vágjuk.
2. A burgonyákat meghámozzuk, sós vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főjenek szét, csak épp meg... |
|
2010-08-16 20:04:35 |
|
|
|
|
|
|
... dkg savanyú aprókáposztát.
1 óra alatt lassan készre főzzük.
Mielőtt kész, 10 dkg... |
2010-08-16 12:41:52 |
|
|
|
|
|
|
... só, bors,
* a díszítéshez salátalevél és paradicsom
Elkészítés:
Főzzük meg a tojásokat, hűtsük le, és hámozzuk meg, majd vágjuk félbe. Vágjuk apróra a petrezselymet és az olajbogyókat, keverjük hozzá a tojások sárgáját, a vajat, a mustárt, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Töltsük meg a félbevágott tojásokat, majd mindegyikre tegyünk egy fél ri... |
2010-08-16 10:25:27 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál olajat, hirtelen körbesütjük benne a halszeleteket, majd kivesszük. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a hagymát, majd rátesszük a paprikát, a paradicsomot, a borsót, a petrezselymet és a halakat. Letakarva 5-8 percen át pároljuk, majd a halat kivesszük. Közben a maradék olajat felhevítjük, és 2-3 perc alatt megpirítjuk rajta a tintahalat. Sózzuk, rátesszük a fokhagym... |
2010-08-16 10:19:14 |
|
|
|
|
|
|
... szárnyas fűszerkeverékkel, majd bekenjük mustárral. Egy nagyobb tálba tesszük a szeleteket, öntünk rá annyi olívaolajat, hogy éppen ellepje, majd beletesszük az összezúzott fokhagymát, petrezselymet, a kakukkfüvet és a borsot. Ezután az egészet betesszük a hűtőbe, és egy napig állni hagyjuk.
A pácolás után forró serpenyőben (olaj nélkül, hiszen az van rajta bőven), vagy grill... |
2010-08-16 08:46:57 |
|
|
|
|
|
|
... kiszedjük a zsírjából, és ezen a zsíron a hússzeleteket fehérre pirítjuk.
A vöröshagymát lereszeljük, és miután a húst is kiszedtük a zsírból, megdinszteljük benne. Hozzáadjuk a petrezselymet és a húst, felöntjük vízzel. Puhára pároljuk a húst.
A tejfölt a liszttel elkeverjük, a húsra öntjük, felforraljuk, végül belekeverjük a szalonnadarabokat.
Ri... |
2010-08-15 15:48:10 |
|
|
|
|