|
|
|
... a pincértanuló egy egész malacsültet szolgál fel a vendégnek. A főpincér figyeli és nincs vele megelégedve:
- Legközelebb, ha ilyen ételt tálal, legyen szíves a fülébe egy kis petrezselymet tenni, a szájába pedig citromkarikát. A farkára külön kössön egy arany szalagot. Megértette?
- Hogyne, uram! De nem leszek úgy röhejes?
Pistike boldogan szalad be az... |
2010-08-12 15:48:00 |
|
|
|
|
|
|
... (Itt lehet minden egyes alkalommal más és más fűszert alkalmazni. Van, hogy csak ételízesítő kerül bele, máskor erőteljesebb grilles ízvilágot hozok létre. A kedvenc a metélőhagymás, petrezselymes, borsos változat.) A kiterített hússzeleteket ezzel a hagymás töltelékkel megkenem, rászeletelek 1-2 szelet mozzarellát, majd feltekerem. Beburkolom a baconnel. Sütőben és serpenyőben is... |
|
2010-08-12 13:09:52 |
|
|
|
|
|
|
... hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a feltétet.
Az apróra vágott hagymát vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk. Mikor kellően átpárolódott, hozzáadjuk a felvágott petrezselymet, borsozzuk.
Miután megkelt a tészta, kis cipókra osztjuk, lisztezett deszkán fél cm vastag korong vagy ovális lapokat nyújtunk. A tölteléket szétterítjük rajta, a tészta szélébő... |
2010-08-11 08:00:21 |
|
|
|
|
|
|
... kezdem a pórét, majd hozzáadom az édesköményszeleteket, kb. 5 perc után beleszórom a zsályát, majd felöntöm a zöldséglevessel. Mérsékelt tűzön 20 percig főzöm. Közben apróra vágom a petrezselymet.
Mikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadom az összevágott zöldeket, borsozom, botmixerrel pürésítem. Sűrű, zamatos leves a végeredmény, melyet kisebb leveses csészékben, a friss... |
|
2010-08-10 10:18:31 |
|
|
|
|
|
|
... A csirkemellek mindkét oldalát 4-4 perc alatt pirosra sütjük. Amikor a hús megsült, tálba szedjük.
4. A visszamaradt zsiradékba belekeverjük a dijoni mustárt, a konyakot, a petrezselymet, a snidlinget, a fél citrom levét és a tyúkhúslevest.
5. Jól összekeverjük és 1-2 perc alatt összefőzzük. Majd fél ek vajat hozzáteszünk, és simára keverjük.
6. A szaftot ... |
|
2010-08-10 09:15:48 |
|
|
|
|
|
|
... sózzuk.
5. A hússzeleteket a zöldségre fektetjük és ... |
2010-08-10 09:14:56 |
|
|
|
|
|
|
... vissza.
3. Közben készítsük el a tölteléket: a hagymát, a főtt tojást, az uborkát, a sonkát szeleteljük fel apró kockákra. Adjuk hozzá a sajtokat, és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a petrezselymet.
4. Ha megpuhult a sajt, nyújtsuk ki! (Ha nem megy, tegyük vissza még a forró vízbe. Általában addigra kihűl, így forraljuk fel megint, és úgy tegyük bele.)
5. K... |
2010-08-10 09:07:24 |
|
|
|
|
|
|
... 8. Olvasztott vajra szedjük.
Pirított gomba készítése:
1. A gombát megmossuk, a földes részeket levágjuk, felszeleteljük.
2. A hagymát kockázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk.
3. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát.
4. Hozzáadjuk a gombát.
5. Pirítjuk, míg a leve elfő.
6. Sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel szórjuk... |
2010-08-10 09:00:52 |
|
|
|
|
|
|
... vaj
* 2 ek ételízesítő
* 1 kk só
elkészítés
1. A káposztát vékony csíkokra szeleteljük, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk, a fokhagymát tetszés szerint daraboljuk, vagy azt is karikákra vágjuk.
2. Egy leveses fazékban felolvasztjuk a vajat, majd rátesszük a káposztát, a répát, pe... |
2010-08-09 22:18:05 |
|
|
|
|
|
|
... só
elkészítés
1. A káposztát vékony csíkokra szeleteljük, vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. A sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk, a fokhagymát tesztés szerint daraboljuk, vagy azt is karikákra vágjuk.
2. Egy leveses fazékban felolvasztjuk a vajat, majd rátesszük a káposzt... |
2010-08-09 18:21:00 |
|
|
|
|