Belépés
Vicceljünk! 334.
... a pincértanuló egy egész malacsültet szolgál fel a vendégnek. A főpincér figyeli és nincs vele megelégedve:
- Legközelebb, ha ilyen ételt tálal, legyen szíves a fülébe egy kis petrezselymet tenni, a szájába pedig citromkarikát. A farkára külön kössön egy arany szalagot. Megértette?
- Hogyne, uram! De nem leszek úgy röhejes?

Pistike boldogan szalad be az...
2010-08-12 15:48:00
Sajtos-hagymás csirkemell
... (Itt lehet minden egyes alkalommal más és más fűszert alkalmazni. Van, hogy csak ételízesítő kerül bele, máskor erőteljesebb grilles ízvilágot hozok létre. A kedvenc a metélőhagymás, petrezselymes, borsos változat.) A kiterített hússzeleteket ezzel a hagymás töltelékkel megkenem, rászeletelek 1-2 szelet mozzarellát, majd feltekerem. Beburkolom a baconnel. Sütőben és serpenyőben is...
2010-08-12 13:09:52
Török lepény darálthússal
... hagyjuk. Ezalatt elkészítjük a feltétet.

Az apróra vágott hagymát vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk. Mikor kellően átpárolódott, hozzáadjuk a felvágott petrezselymet, borsozzuk.

Miután megkelt a tészta, kis cipókra osztjuk, lisztezett deszkán fél cm vastag korong vagy ovális lapokat nyújtunk. A tölteléket szétterítjük rajta, a tészta szélébő...
2010-08-11 08:00:21
Póréhagymakrémleves
... kezdem a pórét, majd hozzáadom az édesköményszeleteket, kb. 5 perc után beleszórom a zsályát, majd felöntöm a zöldséglevessel. Mérsékelt tűzön 20 percig főzöm. Közben apróra vágom a petrezselymet.

Mikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadom az összevágott zöldeket, borsozom, botmixerrel pürésítem. Sűrű, zamatos leves a végeredmény, melyet kisebb leveses csészékben, a friss...
2010-08-10 10:18:31
Csirkemell Diana módra
... A csirkemellek mindkét oldalát 4-4 perc alatt pirosra sütjük. Amikor a hús megsült, tálba szedjük.
4. A visszamaradt zsiradékba belekeverjük a dijoni mustárt, a konyakot, a petrezselymet, a snidlinget, a fél citrom levét és a tyúkhúslevest.
5. Jól összekeverjük és 1-2 perc alatt összefőzzük. Majd fél ek vajat hozzáteszünk, és simára keverjük.
6. A szaftot ...
2010-08-10 09:15:48
Csirkemellfilé sonkában
... sózzuk.
5. A hússzeleteket a zöldségre fektetjük és ...
2010-08-10 09:14:56
Sajttekercs sonkával-tojással
... vissza.
3. Közben készítsük el a tölteléket: a hagymát, a főtt tojást, az uborkát, a sonkát szeleteljük fel apró kockákra. Adjuk hozzá a sajtokat, és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a petrezselymet.
4. Ha megpuhult a sajt, nyújtsuk ki! (Ha nem megy, tegyük vissza még a forró vízbe. Általában addigra kihűl, így forraljuk fel megint, és úgy tegyük bele.)
5. K...
2010-08-10 09:07:24
Tökgaluska pirított gombával
... 8. Olvasztott vajra szedjük.

Pirított gomba készítése:

1. A gombát megmossuk, a földes részeket levágjuk, felszeleteljük.
2. A hagymát kockázzuk, a petrezselymet apróra vágjuk.
3. Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát.
4. Hozzáadjuk a gombát.
5. Pirítjuk, míg a leve elfő.
6. Sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel szórjuk...
2010-08-10 09:00:52
Nyári tejfölös káposztaleves
... vaj
* 2 ek ételízesítő
* 1 kk só

elkészítés

1. A káposztát vékony csíkokra szeleteljük, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk, a fokhagymát tetszés szerint daraboljuk, vagy azt is karikákra vágjuk.
2. Egy leveses fazékban felolvasztjuk a vajat, majd rátesszük a káposztát, a répát, pe...
2010-08-09 22:18:05
Nyári tejfölös káposztaleves
... só

elkészítés

1. A káposztát vékony csíkokra szeleteljük, vagy nagylyukú reszelőn lereszeljük. A sárgarépát és a petrezselymet felkarikázzuk, a fokhagymát tesztés szerint daraboljuk, vagy azt is karikákra vágjuk.
2. Egy leveses fazékban felolvasztjuk a vajat, majd rátesszük a káposzt...
2010-08-09 18:21:00
1 2 3 ............305 306 ......454 455 456 .458 459 ......610 611 612 
Címkék: Csirkemell Diana, egész malacsültet, főpincér figyeli, szájába pedig, farkára külön, arany szalagot, kiterített hússzeleteket, hagymás töltelékkel, apróra vágott, darált húst, felvágott petrezselymet, tölteléket szétterítjük, tészta szélébő, zöldségek megpuhultak, összevágott zöldeket, csirkemellek mindkét, visszamaradt zsiradékba, dijoni mustárt, zöldségre fektetjük, főtt tojást, sonkát szeleteljük, forró vízbe, gombát megmossuk, földes részeket, hagymát kockázzuk, petrezselymet apróra, olajon üvegesre, leve elfő, káposztát vékony, petrezselymet felkarikázzuk, fokhagymát tetszés, leveses fazékban, fokhagymát tesztés, petrezselyemmel, zöldséglevessel, felszeleteljük, csirkemellfilé, petrezselymet, felkarikázzuk, káposztaleves, felolvasztjuk, citromkarikát, hússzeleteket, összekeverjük, tyúkhúslevest, petrezselymes, metélőhagymás, darálthússal, rászeletelek, hozzáteszünk, erőteljesebb, belekeverjük, visszamaradt, csirkemellek, átpárolódott, szétterítjük, pincértanuló, megpuhultak, sajttekercs, megpirítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.