|
|
|
... hét a szóbeliig, ahol majd jól letolnak.
Elviselem.
Főzök is (a feleségem vizsgázik Pesten a germán... |
2007-06-02 09:47:18 |
|
|
|
|
|
|
... mindét oldalukat megkapa... |
|
2007-06-02 00:47:47 |
|
|
|
|
|
|
... virslit 4-5 percig pirítjuk benne. Kiszedjük, és hűlni hagyjuk. A krumplit még melegen meghámozzuk, krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a virslit, a reszelt sajtot, a tojássárgáját, a petrezselymet, egy csipet szerecsendiót és az ételízesítőt. Alaposan összekeverjük. A masszából kerek kroketteket formázunk, és enyhén összenyomjuk, hogy 5-6 cm átmérőjű korongokat kapjunk. Lisztbe,... |
2007-05-30 20:07:03 |
|
|
|
|
|
|
... leválasztjuk a szárukról, és ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A karalábékat meghámozzuk, megmossuk, és a retekkel együtt apróra felkockázzuk (2 fej retket félreteszünk a díszítéshez). A petrezselymet megmossuk, levélkéit lecsipkedjük, és néhány bóbita kivételével finomra vágjuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, és megfonnyasztjuk az olajban. Rádobjuk a retekleveleket és... |
|
2007-05-29 00:43:26 |
|
|
|
|
|
|
... 1-2 miniparadicsom.
1. A kétféle gombát és a fokhagymát megtisztítjuk, a gombákat vékony szeletekre, az újhagymaszálakat 10-12 cm-es zöldjükkel együtt karikákra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, néhány bóbita kivételével finomra aprítjuk.
2. A szalonnát vékony csíkokra szeljük, mérsékelt tűzön pirosra sütjük, a pörcöket kiemeljük a zsiradé... |
|
2007-05-29 00:35:52 |
|
|
|
|
|
|
... ki!).
4. Amikor a zöldségek kissé megpuhultak, meglocsoljuk őket az olívaolajjal s az ecet és kevés víz keverékével.
5. Ha a rizs kihűlt, összekeverjük a zöldségekkel, hozzá... |
2007-05-27 00:54:16 |
|
|
|
|
|
|
... (pl. Pataki tál, cserépedény). Ebbe rakjuk a csirkét, alulra a nagyobb, felülre a kisebb darabokat. A kolbászt felkarikázva a csirkére tesszük.
Rászórjuk a zöldborsót, a petrezselymet és a vaj 2. részét. A tejszínt, a tejfölt, a reszelt sajtot összekeverjük. Az almát meghámozzuk, darabokra vágjuk, és azt is a keverékbe tesszük. Sózzuk, borsozzuk. Az így elkészített szó... |
2007-05-24 20:09:50 |
|
|
|
|
|
|
... öntjük-keverjük. Egy csipet őrölt szerecsendióval fűszerezzük, ízlés szerint utánasózzuk, szelíd tűzön, fedő nélkül 2-3 percig főzzük, végül kiemeljük belőle a babérlevelet és a teatojást. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk, és a leveshez adjuk, de már nem főzzük vele tovább.
Tipp
Krémleves-változat:
A főtt karfiol, sárgarépa és burgo... |
2007-05-20 02:30:28 |
|
|
|
|
|
|
... csi... |
2007-05-20 02:23:41 |
|
|
|
|
|
|
... húst. Közben turmixoljuk össze a kesudiót, a koriandert, a cukrot, a kókusztejet és a citromlét. Adjuk hozzá a megmelegített tyúkhúslevest. Melegítsük fel. Nyomjuk át a fokhagymát, a petrezselymet mossuk meg, vágjuk apróra, mindkettőt keverjük a mártáshoz. A csilipaprikát karikázzuk fel, és csak tálaláskor szórjuk a tányérra. A vegyeszöldség-körethez vágjuk apróra a hagymát, szele... |
2007-05-19 00:32:07 |
|
|
|
|