Belépés
2007 04 10 Egy régi levélből
... Mitsu Agárka, a leánykori neve: Mitsubishi COLT. Még a múlt század utolsó negyedéből. Hihetetlen kalandokra képes. Sok évvel ezelőtt, egyszer hazafelé jövetben, úgy vettem, ahogy más a petrezselymet, vagy a dinnyét veszi. Megláttam, megszerettem és.....megvettem. Igaz ugyan, hogy a férjem elszerette Tőlem, de megbocsájtottam neki. Nagyon-nagyon jó volt a jobboldali ülésen ülni mel...
2007-04-10 17:52:13
Töltött túrópalacsinta
... evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 húsleveskocka
1 teáskanál édesnemes paprika
só és bors

A túrót, lisztet, sót, tejet, tojásokat és apróra vágott
petrezselymet simára keverünk. 30 percig állni hagyjuk,
hoyg a liszt megduzzadjon. A hagymát megtisztítjuk, és
szeletekre vágjuk. a kolbászt és az uborkát vékony
szeletekre vágjuk. Az ola...
2007-04-03 16:59:02
Hangulatjavító ízek
... csillapítja a fájdalmakat. Enyhíti a testei és lelki szenvedéseket, erősíti az érzelmeket, fokozza az erotikus vágyakat.

Petrezselyem - megtáltosít

Aki nem akar petrezselymet árulni, egyen belőle minél többet. Már a rómaiak is bőségesen adtak petrezselymet a gladiátoroknak, hogy erősítsék a küzdőszellemüket. A petrezselyem fokozza a bátorságot, az akara...
2007-04-03 00:30:02
10 perces borsófőzelék
... csipetnyi piros paprikát, a teáskanálnyi cukrot.
Egy fakanállal összekeverjük, míg sűrű állagú rántást nem kapunk.
A rántást lassan felengedjük a tejszínnel, majd hozzákeerjük a petrezselymet.
A tejszínes rántást hozzáadjuk a lábasban a borsókhoz és összeforraljuk.
Kész a borsófőzelékünk.

Ár négy személyre: kb. 450 Ft.
Feltétnek gyorsfagya...
2007-04-01 16:29:39
Gombamártás
... puhára pároljuk. Közben a lisztet a tejföllel, a tej...
2007-03-26 17:52:23
Zellerkrémleves lazacrózsákkal
... metélőhagyma.

1. A zellert, szárzellert, krumplit, vörös- és fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk. A krumplit és a zellert apró kockákra, a szárzellert karikákra, a zellerzöldet, petrezselymet és hagymát finomra vágjuk.
2. A forró olajban megfonnyasztjuk a vöröshagymát és az áttört fokhagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, 1-2 percig pirítjuk, aztán felöntjük a húsleves...
2007-03-25 13:46:22
Fűszeres hússal töltött padliz
... vagy apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, pároljuk meg - vigyázzunk, hogy meg ne égjen! Adjuk hozzá a paradicsompürét és a felkockázott paradicsomot, majd a húst, kaprot, petrezselymet és az alaplevet. Sózzuk és borsozzuk meg, s pároljuk nagy lángon kb. 5 percig.
3. A lecsepegtetett padlizsánokból óvatosan nyomjuk ki a maradék vizet, majd a felhevített olívaolajo...
2007-03-25 13:33:34
Baconba bújtatott csirkemell
... kezdjük.

Amíg el nem készül, mártást készítünk hozzá. A fokhagymát felszeleteljük és olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk, ráöntjük a paradicsomszószt, az apróra vágott petrezselymet , majd hozzákeverjük a mascarpone sajtot. Oreganóval, sóval, borssal és egy kevés friss chilipaprikával ízesítjük, végül felforraljuk. Mikor a hús elkészült, akkor a sajtmártással leöntj...
2007-03-24 21:22:00
Étlapszótár
...

Étlapszótár 2



------------------------------------ ------------------------------------ --------



Elisabeth Taylor módra = (ha főtt füstöltsonka) petrezselymes ananászraguval
elzászi = (rendszerint) savanyú káposztával (+ olykor virslivel) készített
erdélyi = (gyakran) tárkonyos
erdészné módra = (legtöbbször) er...
2007-03-22 10:23:37
Zarzuela
... hagymával. Sütőben grillfokozaton 3 percig pirítjuk.

Közben egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk, beleteszünk 1-2 gerezd szeletelt fokhagymát, a maradék laskára vágott petrezselymet, hozzáadjuk a rákokat és a kagylókat, felöntjük a fehérborral és a paradicsompürével, és 2-3 perc alatt hirtelen átpirítjuk. A paradicsomos tenger gyümölcsei ragut a homárra tálaljuk, cit...
2007-03-20 22:35:08
1 2 3 ............305 306 .......458 459 ......605 606 607 610 611 612 
Címkék: Mitsu Agárka, Mitsubishi COLT, Elisabeth Taylor, régi levélből, leánykori neve, múlt század, dinnyét veszi, férjem elszerette, jobboldali ülésen, liszt megduzzadjon, hagymát megtisztítjuk, uborkát vékony, erotikus vágyakat, petrezselyem fokozza, teáskanálnyi cukrot, fakanállal összekeverjük, rántást lassan, tejszínes rántást, zellert apró, szárzellert karikákra, forró olajban, áttört fokhagymát, felkockázott paradicsomot, lecsepegtetett padlizsánokból, maradék vizet, felhevített olívaolajo, fokhagymát felszeleteljük, serpenyőben megpirítjuk, apróra vágott, mascarpone sajtot, kevés friss, sajtmártással leöntj, serpenyőben olívaolajat, maradék laskára, paradicsomos tenger, homárra tálaljuk, paradicsomszószt, küzdőszellemüket, megbocsájtottam, zellerkrémleves, paradicsompürét, megfonnyasztjuk, chilipaprikával, borsófőzelékünk, gladiátoroknak, összeforraljuk, padlizsánokból, felszeleteljük, ananászraguval, túrópalacsinta, hangulatjavító, grillfokozaton, lazacrózsákkal, lecsepegtetett, hozzákeverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.