|
|
|
... puha legyen, a hurkát sem kell agyonsütni.
Egy tepsit kicsit kiolajozok, szeletelek rá egy réteg krumplit, kibontok a bőréből egy szál hurkát, ráterítem, majd fűszeres-petrezselymes tejföllel is megcirógatom. Aztán ugyanez még egyszer, lényeg az, hogy a tetejére tejföl kerüljön.
Forró sütőben összeérlelem őket. Ubisali, csalamádé, vagy egyéb savanyúság dukál ... |
2011-03-13 12:40:59 |
|
|
|
|
|
|
... kolbászt, és csemege uborkát, majd ízesítjük és összepirítjuk. Lisztet szórunk rá, majd levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a keményre főtt tojást reszelten. almareszelővel
petrezselymes burgonya elkészítése:
A megtisztított burgonyát kockára vágjuk majd megfőzzük. A főtt burgonyát kevés olajban és apróra vágott petrezselyemzölddel szórva megforgatjuk.
Ízlésesen... |
|
2011-03-12 19:21:24 |
|
|
|
|
|
|
... összehabarunk, a csirkére öntjük és csendesen a forrpontig hevítjük. Tálalásnál külön főtt spárgát, melyet apr... |
2011-03-07 17:37:08 |
|
|
|
|
|
|
Pórés-tejszínes pipicombok petrezselymes krumplival
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
4 szép szál póréhagyma
1/4 l főzőtejszín
ételízesítő
1,5 kg újburgonya (öregből is meg lehet csinálni)
friss petrezselyem
só
sütőmargarin
olaj
vaj
Elkészítés:
A póréh... |
|
2011-03-06 20:48:32 |
|
|
|
|
|
|
... a hús már majdnem teljesen puha, mehet bele a paprika és a paradicsom, ezeket már csak fonnyasztom. Rászórom az aprított petrezselymet, egyet még rottyantom.
Tavasszal petrezselymes újburgonyával (lásd a recepttáramban, beküldött receptjeim között), az év többi szakában burgonyaropogóssal (krokettal) tálalom.
Megjegyzés:
A csopakit általában apró pecseny... |
|
2011-03-06 20:08:59 |
|
|
|
|
|
|
... olajat. Előmelegített tálra emeljük, néhány csepp Worcester-szósszal megcsepegtetjűk.
Citromkarikákkal, p... |
2011-03-06 18:28:54 |
|
|
|
|
|
|
... nagyétkűeknek
Hozzávalók: 5 kg élő éti csiga, 5 citrom, 2 dl rajnai rizling, 2 sárgarépa, 1 gyökér, babérlevél, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 duci gerezd fokhagyma, 20 dkg teavaj, 10 dkg petrezselymes fűszervaj, őrölt fehér bors, só
Elkészítés módja: csigáinkat alaposan megmossuk, a záró lapocskákat eltávolítjuk, és erősen citromos, sós vízben két órán át ázt... |
2011-03-04 09:57:09 |
|
|
|
|
|
|
... nélkül, aludttejjel és szódabikarbónával készül. Nagyon népszerű köret a champ nevű, burgonyapüréhez hasonló étel, amely hagyományosan készülhet csalános, mogyoróhagymás, snidlinges, petrezselymes és borsós változatban is.
A Guinness Storehouse múzeum az egyetlen hely, ahova érdemes busszal menni. A hétszintes, felújított gyárépületben modern kiállítás avat be a világhírű bar... |
2011-03-04 09:38:16 |
|
|
|
|