Belépés
Cukkinis kelt palacsinta
... elindítani)

elkészítés

1. A cukkinit a reszelő kisebbik lyukán lereszeljük, a petrezselymet finomra vágjuk.
2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, beletesszük a tojásokat, a sót, a cukrot, a francia élesztőport, a tejet, az ásványvizet, az olajat, a finomra reszelt cukkini...
2010-08-05 15:49:51
Cukkinis kelt palacsinta
... szezámmag
* 1/3 csomag francia élesztőpor
* 1 ek olaj (a sütéshez, elindítani)

elkészítés

1. A cukkinit a reszelő kisebbik lyukán lereszeljük, a petrezselymet finomra vágjuk.
2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, beletesszük a tojásokat, a sót, a cukrot, a francia élesztőport, a tejet, az ásványvizet, az olajat, a finomra reszelt cu...
2010-08-05 15:08:57
Pontyfilé Orly módra
... körethez enyhén sós vízben puhára főzzük a burgonyát. A zöldborsót fagyos állapotban 2 evőkanál forró vízbe dobjuk, és fedő alatt puhára pároljuk. A paradicsomot, a citromot és a petrezselymet leöblítjük, ez utóbbit finomra vágjuk. Jókora edényben / fritőzben felhevítünk 3-4 ujjnyi olajat. A halrudacskákat szárazra töröljük, egyenként belemártjuk a masszába, kissé lecsepegtetjük, ...
2010-08-04 19:57:56
Természetes kezelések (2)
... vezethetnek.

A csípős mustárt, tabascót, chillit és más hasonló fűszereket csak mértékkel alkalmazzuk.

Fűszerezéshez használjunk inkább bazsalikomot, oregánót vagy petrezselymet. Minden étkezés előtt fogyasszunk egy pohár ásványvizet, amelybe előzőleg egy kis almaecetet és egy csepp propolisz-kivonatot tettünk. Ez savtalanítja a szöveteket, és segíti a salak...
2010-08-04 18:44:48
Mártogatós grillcsirke
... szárnyas fűszerrel, sóval, borssal. Alaposan bekenjük vele a madárkáinkat, hogy szép színük és ízük legyen. Annyi ideig pihenni hagyjuk őket, amíg a mártogatóst elkészítjük, vagyis petrezselymet aprítunk, fokhagymát zúzunk, és minden alkotóelemet pedánsan összekeverünk.

Eljött a sütés ideje, ez izzó faszén felett oldalanként nagyjából tíz perc. Ha ételünk már tökéletes...
2010-08-04 18:30:53
Szardella: hal, ami fűszer
... ízélményben lesz részünk.
Sokféle ínyenc tésztaszósz készülhet belőle. Egy doboz olajos szardellát villával összetörünk és fenyőmagot, narancshéjat, mazsolát és apróra vágott petrezselymet keverünk hozzá. Frissen kifőzött spagettivel vagy szélesmetélttel tálaljuk.
Az öt alap íz: az eddigi négy alap íz mellé mára felzárkózott az umami, melyet a szardella kóstolásakor is l...
2010-08-04 17:51:56
3 zöldséges vendégváró ...
... pároljuk meg. Adjuk hozzá a fél citrom levét, az összevágott szardellákat, és borsozzuk. Pár perc múlva szórjuk bele a felaprított fokhagymát, majd ha levettük a tűzről, a felaprított petrezselymet is.
Főzzük ki lobogó, sós vízben a tésztát, szűrjük le, majd keverjük el a spárgával.

Tipp: a szardellát só helyett, ízfokozónak használjuk az ételben, nem lesz tőle hal...
2010-08-04 09:57:01
Padlizsánkrémmel töltött krump
... hűlni.
5. A burgonyát meghámozzuk, félbevágjuk és a belsejét kivájjuk. A bugonyaforgácsot a padlizsánhoz adjuk.
6. A padlizsánnal összekeverjük a tojást, a felaprított petrezselymet és a zúzott fokhagymát.
7. Botmixerrel pépesítjük. Ha kell még, sózzuk.
8. Ezt a krémet töltjük bele a burgonyákba.
9. Kivajazott edénybe rakjuk. Tetejüket megke...
2010-08-03 20:50:27
Töltött tök kapormártásban
... Belsejüket eltávolítjuk. Megsózzuk.
2. Az apró kockára vágott hagymát az olajon megdinszteljük.
3. Összekeverjük a darálthúst, a hagymát, a tojást és az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal fűszerezzük. Ezzel töltjük meg a tökkarikákat.
4. Egy magasabb falú tepsibe rakjuk a töltött tököket. Annyi húsleves alaplével öntjük fel, hogy éppen ellepje....
2010-08-03 19:34:22
Töltött hagyma
... Kanállal hozzákeverjük a parmezán felét és az előzetesen, serpenyőben ropogósra pirított bacondarabkákat.
5. A tölteléket sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet is és belekanalazzuk a hagymákba.
6. A félretett morzsát összekeverjük a maradék parmezánnal és megszórjuk vele a hagymák tetejét. Az egészet kevés olívaolajjal spricceljük....
2010-08-03 19:15:34
1 2 3 ....................244 245 .........361 362 363 366 367 ..........487 488 489 
Címkék: Pontyfilé Orly, reszelő kisebbik, petrezselymet finomra, tálba szitáljuk, francia élesztőport, finomra reszelt, zöldborsót fagyos, petrezselymet leöblítjük, halrudacskákat szárazra, csípős mustárt, pohár ásványvizet, mártogatóst elkészítjük, sütés ideje, doboz olajos, eddigi négy, szardella kóstolásakor, összevágott szardellákat, felaprított fokhagymát, felaprított petrezselymet, burgonyát meghámozzuk, belsejét kivájjuk, padlizsánhoz adjuk, padlizsánnal összekeverjük, zúzott fokhagymát, krémet töltjük, apró kockára, olajon megdinszteljük, apróra vágott, magasabb falú, töltött tököket, parmezán felét, tölteléket sóval, finomra vágott, félretett morzsát, maradék parmezánnal, hagymák tetejét, egészet kevés, padlizsánkrémmel, bugonyaforgácsot, szélesmetélttel, bacondarabkákat, megdinszteljük, kapormártásban, belekanalazzuk, halrudacskákat, lecsepegtetjük, hozzákeverjük, petrezselymet, összekeverjük, összekeverünk, fűszerezéshez, narancshéjat, felzárkózott, savtalanítja, padlizsánhoz, paradicsomot,
© 2013 TVN.HU Kft.