|
|
|
... elindítani)
elkészítés
1. A cukkinit a reszelő kisebbik lyukán lereszeljük, a petrezselymet finomra vágjuk.
2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, beletesszük a tojásokat, a sót, a cukrot, a francia élesztőport, a tejet, az ásványvizet, az olajat, a finomra reszelt cukkini... |
2010-08-05 15:49:51 |
|
|
|
|
|
|
... szezámmag
* 1/3 csomag francia élesztőpor
* 1 ek olaj (a sütéshez, elindítani)
elkészítés
1. A cukkinit a reszelő kisebbik lyukán lereszeljük, a petrezselymet finomra vágjuk.
2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, beletesszük a tojásokat, a sót, a cukrot, a francia élesztőport, a tejet, az ásványvizet, az olajat, a finomra reszelt cu... |
2010-08-05 15:08:57 |
|
|
|
|
|
|
... körethez enyhén sós vízben puhára főzzük a burgonyát. A zöldborsót fagyos állapotban 2 evőkanál forró vízbe dobjuk, és fedő alatt puhára pároljuk. A paradicsomot, a citromot és a petrezselymet leöblítjük, ez utóbbit finomra vágjuk. Jókora edényben / fritőzben felhevítünk 3-4 ujjnyi olajat. A halrudacskákat szárazra töröljük, egyenként belemártjuk a masszába, kissé lecsepegtetjük, ... |
2010-08-04 19:57:56 |
|
|
|
|
|
|
... vezethetnek.
A csípős mustárt, tabascót, chillit és más hasonló fűszereket csak mértékkel alkalmazzuk.
Fűszerezéshez használjunk inkább bazsalikomot, oregánót vagy petrezselymet. Minden étkezés előtt fogyasszunk egy pohár ásványvizet, amelybe előzőleg egy kis almaecetet és egy csepp propolisz-kivonatot tettünk. Ez savtalanítja a szöveteket, és segíti a salak... |
2010-08-04 18:44:48 |
|
|
|
|
|
|
... szárnyas fűszerrel, sóval, borssal. Alaposan bekenjük vele a madárkáinkat, hogy szép színük és ízük legyen. Annyi ideig pihenni hagyjuk őket, amíg a mártogatóst elkészítjük, vagyis petrezselymet aprítunk, fokhagymát zúzunk, és minden alkotóelemet pedánsan összekeverünk.
Eljött a sütés ideje, ez izzó faszén felett oldalanként nagyjából tíz perc. Ha ételünk már tökéletes... |
2010-08-04 18:30:53 |
|
|
|
|
|
|
... ízélményben lesz részünk.
Sokféle ínyenc tésztaszósz készülhet belőle. Egy doboz olajos szardellát villával összetörünk és fenyőmagot, narancshéjat, mazsolát és apróra vágott petrezselymet keverünk hozzá. Frissen kifőzött spagettivel vagy szélesmetélttel tálaljuk.
Az öt alap íz: az eddigi négy alap íz mellé mára felzárkózott az umami, melyet a szardella kóstolásakor is l... |
2010-08-04 17:51:56 |
|
|
|
|
|
|
... pároljuk meg. Adjuk hozzá a fél citrom levét, az összevágott szardellákat, és borsozzuk. Pár perc múlva szórjuk bele a felaprított fokhagymát, majd ha levettük a tűzről, a felaprított petrezselymet is.
Főzzük ki lobogó, sós vízben a tésztát, szűrjük le, majd keverjük el a spárgával.
Tipp: a szardellát só helyett, ízfokozónak használjuk az ételben, nem lesz tőle hal... |
2010-08-04 09:57:01 |
|
|
|
|
|
|
... hűlni.
5. A burgonyát meghámozzuk, félbevágjuk és a belsejét kivájjuk. A bugonyaforgácsot a padlizsánhoz adjuk.
6. A padlizsánnal összekeverjük a tojást, a felaprított petrezselymet és a zúzott fokhagymát.
7. Botmixerrel pépesítjük. Ha kell még, sózzuk.
8. Ezt a krémet töltjük bele a burgonyákba.
9. Kivajazott edénybe rakjuk. Tetejüket megke... |
2010-08-03 20:50:27 |
|
|
|
|
|
|
... Belsejüket eltávolítjuk. Megsózzuk.
2. Az apró kockára vágott hagymát az olajon megdinszteljük.
3. Összekeverjük a darálthúst, a hagymát, a tojást és az apróra vágott petrezselymet. Sóval, borssal fűszerezzük. Ezzel töltjük meg a tökkarikákat.
4. Egy magasabb falú tepsibe rakjuk a töltött tököket. Annyi húsleves alaplével öntjük fel, hogy éppen ellepje.... |
2010-08-03 19:34:22 |
|
|
|
|
|
|
... Kanállal hozzákeverjük a parmezán felét és az előzetesen, serpenyőben ropogósra pirított bacondarabkákat.
5. A tölteléket sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet is és belekanalazzuk a hagymákba.
6. A félretett morzsát összekeverjük a maradék parmezánnal és megszórjuk vele a hagymák tetejét. Az egészet kevés olívaolajjal spricceljük.... |
2010-08-03 19:15:34 |
|
|
|
|