Belépés
Áfonyás sajttorta
... alapjára, és 120 fokon kb. 30 percig sütjük....
2024-02-10 21:56:14
Almás sült csirkemáj
... hogy mindenhol
egyenletsen átsüljön. Meghintjük a szerecsendióval és a gyömbérel,
sózzuk és borsozzuk, visszatesszük az almákat, a tűzről levéve, fedő
alatt 5 percet pihentetjük, hogy a saját gőzükben átpuhuljanak.

Az almás csirkemájat azonnal, frissiben tálaljuk, könnyű, sovány ebédnek
tökéletes salátára halmozva, de sült vagy főtt krumplival, p...
2024-01-21 05:58:46
Pácolási trükkök
... emészthetőbbé tegyük és jellegzetes ízeket alakítsunk ki. Kétféle pácolási módot különböztetünk meg: a száraz pácolást, mikor olajjal és fűszerekkel bedörzsöljük a húst, majd pár órán át pihentetjük (ezt elsősorban csont nélküli, szeletekre vágott húsoknál érdemes alkalmazni), illetve a nedves pácolást, mikor páclevet készítünk és rövid ideig ebben érleljük a húst.

Bár ...
2023-12-23 05:53:10
zserbótekercs
... bele a cukor és az élesztő is. Keverjük össze.

Ezután mehet bele a tojás, a felolvasztott zsír, a narancs reszelt héja, valamint a langyos tej. Összegyúrás után fél órán át pihentetjük.

A diót, a lekvárt, a rumaromával és egy e.k. mézet összekeverünk.

Miután a tészta már eleget pihent két részbe vesszük, kinyújtjuk, és megkenjük a diós krémmel. Ez...
2023-12-19 17:52:40
Pudingos-túrós csiga
... cukrot, a margarint, a tojást,
a maradék tejet, a csipet sót és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk
és begyúrjuk.

Konyharuhával letakarjuk és kb 1 órát pihentetjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot, a
vaníliás cukrot és a pudingport, majd jó sűrű pudingot főzünk szokásos
módon. Ha elkészült f...
2023-10-27 10:44:43
Pihe-puha diós sütemény különleges krémekkel töltve
... erre kerül a mazsolás krém, majd egy lap és...
2023-09-30 09:23:24
Mézes-fahéjas almatorta
... evőkanál sűrű sárgabaracklekvár
A tetejére kenéshez:
1 evőkanál baracklekvár
Elkészítés
70 perc+pihenés
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és egy órát a hűtőben pihentetjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. Az almát apróbb kockákra vágjuk,feltesszük egy lábasban megpárolódni a mézzel, belefacsarjuk a citrom levét, hozzáadjuk a reszelt héját, az őrölt ...
2023-09-20 10:55:17
Káposzta ágyon
... fűszerpaprika
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
15 g szárnyas fűszerkeverék

Elkészítés

A savanyú káposztát átmossuk.
A csirkecombokat megszórjuk a fűszersóval és kicsit pihentetjük.
A vöröshagymát apróra vágjuk.
Kevés olajon megpirítjuk a hagymát és lehúzzuk a tűzről.
Elkeverjük benne a pirospaprikát és a köménymagot.
Visszat...
2023-09-11 09:18:40
Csirkemell tócsni
...
evőkanál lisztet lehet számolni.

A csirkemellet apróra vágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát,
sózzuk és borsozzuk.
Alaposan elkeverjük, és akár egy éjszakán át pihentetjük.

A tojást a majonézzel és liszttel elkeverjük, hozzáadjuk a húshoz és
eldolgozzuk.
A masszából kanállal kis adagokat veszünk ki, amit forró olajon
mi...
2023-09-05 15:20:22
Kókuszos csiga
... alakúra és megkenjük a kókuszos töltelékkel. Szorosan felcsavarjuk és kb 2 cm-es darabokra vágjuk. A...
2023-09-03 15:45:03
1 2 3 ...............387 388 ........580 581 ........773 774 775 
Címkék: tűzről levéve, saját gőzükben, almás csirkemájat, száraz pácolást, nedves pácolást, felolvasztott zsír, narancs reszelt, diós krémmel, maradék tejet, felfuttatott élesztőt, tejhez hozzáadjuk, mazsolás krém, tetejére kenéshez, tészta alapanyagait, hűtőben pihentetjük, almát apróbb, lábasban megpárolódni, citrom levét, reszelt héját, savanyú káposztát, csirkecombokat megszórjuk, vöröshagymát apróra, csirkemellet apróra, apróra vágott, masszából kanállal, kókuszos töltelékkel, szerecsendióval, összedolgozzuk, kristálycukrot, csirkecombokat, különböztetünk, pirospaprikát, konyharuhával, emészthetőbbé, felolvasztott, visszatesszük, belefacsarjuk, zserbótekercs, fűszerkeverék, összekeverünk, fűszerpaprika, csirkemellet, felfuttatott, összegyúrjuk, megpárolódni, fűszerkömény, felcsavarjuk, baracklekvár, bedörzsöljük, alapanyagait, vöröshagymát, átpuhuljanak, fűszerekkel, csirkemájat, pihentetjük, töltelékkel, jellegzetes, elkészítjük, megpirítjuk, fűszersóval, köménymagot, összegyúrás, rumaromával, eldolgozzuk, egyenletsen,
© 2013 TVN.HU Kft.