|
|
|
... kapunk, ha a kenyérre kecskesajtot halmozunk, majd erre olajban eltett szárított paradicsomot teszünk, és egy kevés kapribogyóval fűszerezzük, ez az étel az úgynevezett Queso de Cabra con Pimenton. A paradicsom helyett tehetünk rá grillezett articsókát vagy padlizsánt, esetleg egy vékony szelet marinált halat vagy füstölt lazacot, hiszen a tapák sora végtelen.
... |
2014-11-25 22:15:21 |
|
|
|
|
|
|
... levél volt; elmondta benne az élete történetét; szegény katonatiszt volt, s a legszörnyűbb nyomor kényszerítette bele ebbe a mesterségbe, de otthagyja a kedvemért. Valódi neve don Rodrigo Pimentel. Ezután megint eljártam az előadásokra. Lassanként hinni kezdtem a Mayral balsorsában, örültem a leveleinek. Addig-addig, míg, bár ne tettem volna, válaszoltam neki. Szenvedélyesen szere... |
|
2012-04-17 07:29:17 |
|
|
|
|
|
|
STENDHAL
Suora Scolastica
Történet, mely 1740-ben egész Nápolyt megdöbbentette
ELŐSZÓ
Nápolyban, ahol 1824-ben tartózkodtam, társasági emberek említették Suora Scolastica és Cibo kanonok történetét. Amilyen kíváncsi természetű vagyok, képzelhetni, hogy érdeklődni kezdte... |
2012-04-17 07:17:19 |
|
|
|
|
|
|
... elsorvasztja a jellemet és azt az erőt, hogy akár a halálos ítéletet is vállaljuk!"
Ebben a pillanatban valaki megszólalt mellette:
- Ez az Altamira gróf San Nazaro-Pimentel herceg második fia. Nagyon előkelő nápolyi család. Egy Pimentel herceg próbálta megmenteni azt a Conradint, akit 1267-ben lefejeztek.
"No, ez szépen megerősíti az elméletemet! ... |
|
2011-05-14 14:17:21 |
|
|
|
|
|
|
Cuminum cyminum L. - APIACEAE
rómaikömény
Cumini (cymini) fructus
Cumini (cymini) aetheroleum
Honos valószínűleg közép-Ázsiában (Turkesztán) vagy Egyiptomban. A Mediterráneum országaiban,
Szíriában, Egyiptomban, Marokkóban, sőt É-Amerikában, Chilében és Indiában is termesztik. Egyéves lágyszárú.
Hatóanyag: 2-5% illóolaj (cuminin, p-cymol, pinenek... |
|
2010-02-20 21:34:05 |
|
|
|
|
|
|
... Finom szitán átszitáljuk. Ha kész, legjobb patentzáras üvegbe töltve tárolni.
Pástétomfűszer-keverék 4.
Összetétel: 3.5-3.5 dkg pirospaprika, borsikafű, gyömbér, majoránna, piment, babérbogyó, babérlevél, szegfűszeg, szerecsendió-virág, citromhéj, 8.5 g fahéj, 1 szerecsendió
Elkészítése: A fűszereket finomra összetörjük vagy őröljük, és jól zárható üvege... |
2009-06-20 18:01:54 |
|
|
|
|
|
|
Almás csirkefasírt
Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű
só
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag... |
2008-11-29 20:06:28 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók (4-6 személyre):
0,8 dl olívaolaj
25 dkg sertésborda, 1 cm-es szeletekre vágva
1 fej hagyma, felaprítva
1,25 dl paradicsompüré
1 teáskanálnyi édes paprika (pimentón)
10 dkg friss, fűszeres sertéskolbász, vastagra szeletelve
10 dkg chorizo (spanyol sertéskolbász), feldarabolva
1,5 liter marhahús- vagy csirkeleves... |
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|