Belépés
Tapas, a spanyol falatka
... kapunk, ha a kenyérre kecskesajtot halmozunk, majd erre olajban eltett szárított paradicsomot teszünk, és egy kevés kapribogyóval fűszerezzük, ez az étel az úgynevezett Queso de Cabra con Pimenton. A paradicsom helyett tehetünk rá grillezett articsókát vagy padlizsánt, esetleg egy vékony szelet marinált halat vagy füstölt lazacot, hiszen a tapák sora végtelen.

...
2014-11-25 22:15:21
szeretettel
... levél volt; elmondta benne az élete történetét; szegény katonatiszt volt, s a legszörnyűbb nyomor kényszerítette bele ebbe a mesterségbe, de otthagyja a kedvemért. Valódi neve don Rodrigo Pimentel. Ezután megint eljártam az előadásokra. Lassanként hinni kezdtem a Mayral balsorsában, örültem a leveleinek. Addig-addig, míg, bár ne tettem volna, válaszoltam neki. Szenvedélyesen szere...
2012-04-17 07:29:17
szeretettel
STENDHAL
Suora Scolastica

Történet, mely 1740-ben egész Nápolyt megdöbbentette

ELŐSZÓ

Nápolyban, ahol 1824-ben tartózkodtam, társasági emberek említették Suora Scolastica és Cibo kanonok történetét. Amilyen kíváncsi természetű vagyok, képzelhetni, hogy érdeklődni kezdte...
2012-04-17 07:17:19
Vörös és fekete II./8 fejezet
... elsorvasztja a jellemet és azt az erőt, hogy akár a halálos ítéletet is vállaljuk!"

Ebben a pillanatban valaki megszólalt mellette:

- Ez az Altamira gróf San Nazaro-Pimentel herceg második fia. Nagyon előkelő nápolyi család. Egy Pimentel herceg próbálta megmenteni azt a Conradint, akit 1267-ben lefejeztek.

"No, ez szépen megerősíti az elméletemet! ...
2011-05-14 14:17:21
Gyógynövények / Szakanyag -2
Cuminum cyminum L. - APIACEAE
rómaikömény
Cumini (cymini) fructus
Cumini (cymini) aetheroleum
Honos valószínűleg közép-Ázsiában (Turkesztán) vagy Egyiptomban. A Mediterráneum országaiban,
Szíriában, Egyiptomban, Marokkóban, sőt É-Amerikában, Chilében és Indiában is termesztik. Egyéves lágyszárú.
Hatóanyag: 2-5% illóolaj (cuminin, p-cymol, pinenek...
2010-02-20 21:34:05
Levesízesítők
... Finom szitán átszitáljuk. Ha kész, legjobb patentzáras üvegbe töltve tárolni.

Pástétomfűszer-keverék 4.
Összetétel: 3.5-3.5 dkg pirospaprika, borsikafű, gyömbér, majoránna, piment, babérbogyó, babérlevél, szegfűszeg, szerecsendió-virág, citromhéj, 8.5 g fahéj, 1 szerecsendió

Elkészítése: A fűszereket finomra összetörjük vagy őröljük, és jól zárható üvege...
2009-06-20 18:01:54
Húsfélék
Almás csirkefasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
2008-11-29 20:06:28
Fõételek
...

Hozzávalók (4-6 személyre):
0,8 dl olívaolaj
25 dkg sertésborda, 1 cm-es szeletekre vágva
1 fej hagyma, felaprítva
1,25 dl paradicsompüré
1 teáskanálnyi édes paprika (pimentón)
10 dkg friss, fűszeres sertéskolbász, vastagra szeletelve
10 dkg chorizo (spanyol sertéskolbász), feldarabolva
1,5 liter marhahús- vagy csirkeleves...
2008-11-29 17:16:59
1 
Címkék: Rodrigo Pimentel, Suora Scolastica, spanyol falatka, kenyérre kecskesajtot, kevés kapribogyóval, úgynevezett Queso, paradicsom helyett, vékony szelet, tapák sora, élete történetét, legszörnyűbb nyomor, halálos ítéletet, pillanatban valaki, fűszereket finomra, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd, zsemlét áztasd, ledarált húshoz, pástétomfűszer, megdöbbentette, szenvedélyesen, csirkemellfilé, paradicsompüré, kényszerítette, mediterráneum, levesízesítők, gyógynövények, sertéskolbász, kapribogyóval, kepfeltoltes, valószínűleg, paradicsomot, elsorvasztja, tartózkodtam, kecskesajtot, pirospaprika, zsemlemorzsa, legszörnyűbb, csirkefasírt, teáskanálnyi, szerecsendió, feldarabolva, pillanatban, úgynevezett, katonatiszt, elméletemet, sertésborda, balsorsában, válaszoltam, előadásokra, szeretettel, képzelhetni, mesterségbe, fűszerezzük, egyiptomban, elkészítése, rómaikömény, patentzáras, átszitáljuk, összetörjük, országaiban, vöröshagyma, csirkeleves, aetheroleum, babérlevél, babérbogyó, leveleinek, lassanként, fűszereket,
© 2013 TVN.HU Kft.