Belépés
Kohut Katalin: Tejfölös, gombás csirkemell bulgullal
... kockákra vágom, odateszem kevés olajon a tűzre. Hozzáteszem a csíkokra vágott csirkemellfilét, megsózom és időnkénti kavargatás mellett megpuhítom.
Mikor lefőtt a leve, megszórom pirospaprikával, ráteszem a kis darabokra vágott gombákat. Beleteszem a babérleveleket, ismét kicsit megsózom, borsozom és néhai kavargatás mellett megpuhítom a gombákat. A gomba levet enged, ezért n...
2018-10-13 11:40:17
H.Kohut Katalin: Frankfurti leves olcsón
... vöröshagymával és a fokhagymákkal odatesszük puhulni, nem sok kell a kelkáposztának, hamar elkészül.
Levesszük a tűzről, egy kis lábasban világos színű rántást készítünk, kevés pirospaprikával megszórjuk, majd felöntjük kevés vízzel és a tejföllel, ezzel behabarjuk a levest. Ha kell, vízzel szaporítjuk, utána sózzuk, megszórjuk majorannával.


Nagyon finom és l...
2018-09-27 15:23:39
H.Kohut Katalin: Kelkáposzta főzelék
... annyi vízzel, hogy majdnem elfedje a főzeléket.
Mikor megpuhult a kelkáposzta is, levesszük a tűzről, készítünk a liszttel és olajjal halvány zsemleszínű rántást, megszórjuk pirospaprikával, felengedve vízzel berántjuk vele a főzeléket, amit visszateszünk a tűzre és felrottyantjuk.

Megkóstoljuk, ha szükséges, utána sózzuk, tehetünk még bele őrölt köménymagot. Nagyo...
2018-09-27 15:14:36
H.Kohut Katalin: Oldalas pörkölt
... szerint

Elkészítés:

A húsokat a csontozat mentén feldaraboljuk, jól megmossuk. A hagymákat összevágjuk a fokhagymákkal, olajban kicsit megfonnyasszuk, megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a paradicsomot felvágva, a paprikát kicsumázva, majd csontozattal felfelé elhelyezzük a hússzeleteket. Sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel felöntjük és fedő alatt kb. 2 óra a...
2018-09-27 15:00:14
H.Kohut Katalin: Gulyásleves
... cs. petrezselyemzöldje
1 db tojás
kb. 10 dkg liszt

Elkészítés:

A zsíron, vagy olajon megfonnyasszuk a 2 db apróra vágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük kb. 1 dl vízzel. Hagyjuk puhulni a hagymákat, lefőni a vizet. Utána belepakoljuk a kis kockákra vágott sertéscombot, megsózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrült köménymaggal, fek...
2018-09-27 14:57:28
H.Kohut Katalin: Szójával töltött tök
... kifacsart zsemléket, vagy száraz kenyeret, jó adag fokhagymakrémet, vagy 3 cikk fokhagymát fokhagymanyomóval, az apró darabokra vágott vöröshagymát, megsózom, borsozom, megszórom pirospaprikával, hozzáteszem a 2 db tojást, a darabokra vágott petrezselyemzöldjét és jól összekeverem a masszát a kezeimmel.
Megtöltöm a tök két oldalát, majd behelyezem sütőpapíron a tepsibe őket. ...
2018-09-27 14:53:31
Fehérboros csirketokány
... A felkockázott szalonnát kevés olajon a zsírjára sütjük, majd megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, megszórjuk pirospaprikával és alaposan átpirítjuk. Azután hozzáadjuk a zöldbabot, majd felöntjük a borral.
Amikor a hús is és a zöldbab is megpuhult, hozzáöntjük a keményítős tejszínt és összeforraljuk. V...
2018-09-24 21:26:34
Karfiol sajtos masszéba forgatva
... karfiolt szedjük rózsáira, főzzük 5 percig sós vízben. Szűrjük le és hagyjuk hűlni.
A sajtot reszeljük le. Egy kisebb tálban keverjük össze a zsemlemorzsát a fokhagymával, a pirospaprikával és a sajttal. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat kevés sóval.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kenjük le olajjal. A karfiolrózsákat mártsuk egyenként a felvert tojásba,...
2018-08-27 05:59:18
Vargányaleves vajgaluskával
... hagymákat finomra aprítom.

Felhevített olajon a zöldségeket a vöröshagymával pár percig magas hőfokon kevergetve dinsztelem, majd beleadom a fokhagymát és megfuttatom. Pirospaprikával meghintem, és felengedem kb. 1,2 liter vízzel. Amikor forr, hozzáadom a gombát, fűszerezem, és lassú forralással főzöm.

Elkeverem a tejfölt a liszttel, kevés forró leves...
2018-08-27 00:49:17
Alkothatunk új szavakat?
... fokhagyma társaságában megpirítottam, megszórtam a saját fűszer-keverékemmel és bőségesen majoránnával, még piritgattam,párolgattam egy darabig,majd megszórtam egy kevés liszttel és pirospaprikával, átforgattam és egy doboz sózott joghurtot öntöttem rá, összerottyant és kész, főztem hozzá krumplit és egy paprika,hagyma,paradicsom uborka saláta-mixel befejeztem a mai konyházást.) (...
2018-08-19 11:41:33
1 2 3 .................210 211 .........315 316 ........419 420 421 
Címkék: Kohut Katalin, csíkokra vágott, gomba levet, fokhagymákkal odatesszük, csontozat mentén, hagymákat összevágjuk, paradicsomot felvágva, paprikát kicsumázva, apró darabokra, darabokra vágott, tepsibe őket, felkockázott szalonnát, zsírjára sütjük, zúzott fokhagymát, keményítős tejszínt, sajtot reszeljük, kisebb tálban, másik tálban, tojásokat kevés, tepsit béleljünk, karfiolrózsákat mártsuk, felvert tojásba, kevés liszttel, doboz sózott, csirkemellfilét, pirospaprikával, megfonnyasztjuk, karfiolrózsákat, fokhagymakrémet, kelkáposztának, összeforraljuk, felrottyantjuk, vöröshagymával, megfonnyasszuk, babérleveleket, zsemlemorzsát, feldaraboljuk, vargányaleves, vajgaluskával, fokhagymákkal, megpirítottam, visszateszünk, összerottyant, hússzeleteket, sertéscombot, majoránnával, megkóstoljuk, majorannával, keverékemmel, vöröshagymát, paradicsomot, összekeverem, csirketokány, fokhagymával, belepakoljuk, köménymaggal, csontozattal, felkockázott, társaságában, sütőpapírral, zöldségeket, szaporítjuk, forralással, alkothatunk,
© 2013 TVN.HU Kft.