Belépés
Receptek
... előmelegített sütőben készre sütjük.

Dorozsmai molnárponty 2.
Hozzávalók: 50 dkg ponty filé, 30 dkg csuszatészta, 10 dkg hagyma, 15 dkg gomba, 5 dkg liszt, 3 dl tejföl, pirospaprika, só, bors, 1 dl olaj
Elkészítése: A megsózott halszeleteket lisztbe fogatjuk, és olajban megsütjük.
A tésztát főzzük, leszűrjük és 1-2 k. olajjal összekeverjük. A finomra vágo...
2011-01-27 18:45:07
Receptek
... személyre: 80 dkg marhahús, 1 nagy fej vöröshagyma, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg debreceni, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom vagy 6 dkg paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, zsír
A húst kisujjnyi hosszúságúra és 0,5 cm vastagságúra vágjuk. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és kevés zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott hagymát...
2011-01-27 18:41:34
Receptek
... tartármártással kínáljuk.

Debreceni tokány 1.
Hozzávalók: 80 dkg marhalapocka, 12 dkg debreceni, 6 dkg füstölt szalonna, 6 dkg zsír, 20 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom
A húst szeletekre vágjuk és megmossuk. A szeletekre vágott húsos füstölt szalonnát zsírban kissé áthevítjük, majd sárgára pirítjuk benne a fin...
2011-01-27 18:38:46
Receptek
... vízben 14-15 percig főzzük. Villával ne szúrjuk, mert kijön a szaftja!

Debreceni páros kolbász 2.
Hozzávalók: 10 kg zsírosabb sertéshús (dagadó, tarja), 7 dkg édes nemes pirospaprika, 5 dkg fokhagyma, 5 dl víz, 2,5 dkg őrölt fekete bors, 25 dkg só.
A húsokat kicsontozzuk, letisztítjuk, majd nagy lyukú darálón ledaráljuk. A fűszereket porrá törjük, a fokhagymát...
2011-01-27 18:32:46
Receptek
... hideg füstre akasztjuk.

Debreceni paprikás szalonna 2.
Hozzávalók: Tetszés szerinti mennyiségben, kizárólag perzselt sertés szalonnája, bőrével együtt, ízlés szerint pirospaprika, só.
A sertés lefejtett szalonnáját egyforma, 3-4 cm széles, 2-3 cm magas, és 30 cm hosszú darabokra vágjuk. Minden oldalát alaposan bedörzsöljük sóval. Edénybe téve hűvös helyen pih...
2011-01-27 18:30:01
Receptek
... tálaljuk.
Ötletünk: A burgonyatálat debreceni helyett bármilyen más kolbásszal, így virslivel, szafaládéval is készíthetjük, és zöldpaprikával gazdagíthatjuk. Igazi magyaros ízt a vöröshagyma és a pirospaprika adhat az ételnek.

Debreceni fejtett bab
Hozzávalók: 60 deka nagy szemű fejtett bab, 2 pár debreceni, 6 deka füstölt szalonna, 10 deka aprított vöröshagy...
2011-01-27 18:15:19
Receptek
... aláöntve tálaljuk.

Debreceni bableves
Hozzávalók: 35 dkg szárazbab, 1 l víz, 30 dkg debreceni páros kolbász, 1 k. olaj, kis fej vöröshagyma, 1 csomó leveszöldség, só, pirospaprika, babérlevél, tejföl
Elkészítés: A babot a főzés előtti napon beáztatjuk. Másnap a babot betesszük a vízbe és 10 percig 500 W főzzük. Az edényt kivesszük, belerakjuk az apróra vágott ...
2011-01-27 18:08:22
Receptek
... kanál paradicsompüré, 1 kiskanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, majoránna, 1 dl bor, só, bors, kakukkfű, 25 dkg zöldpaprika, 20 dkg fejtett bab, 10 dkg császárhús, 1 fej vöröshagyma, 1 dkg pirospaprika, 1 csomó zöldpetrezselyem.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és olajban hirtelen pirosra sütjük. Zsírjából kiszedjük, félretesszük. A zsírban megfuttatunk 1 kanál paradicsompürét...
2011-01-27 17:58:41
Receptek
... puhára főzöm és tejföllel bőven megöntözve tálalom.

Csíkszeredai sertésborda
Hozzávalók: 8 szelet borda, 1 kg savanyú káposzta, 25 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 2 dkg pirospaprika, köménymag, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfű, 3 dl tejföl.
Elkészítése: A bordákat megsózzuk, és borssal meghintjük, majd olajban hirtelen pirosra sütjük. A bordákat kivesszük, a zsiradék...
2011-01-27 17:54:48
Receptek
...
Csabai vastag kolbász (csabai paprikás szalámi)
Hozzávalók: 10 kg sertéshús, 26 dkg só, 10 dkg édes nemes pirospaprika, 2 dkg csípős pirospaprika, 4 dkg őrölt bors, 6 dkg zúzott fokhagyma, 5 dkg porcukor, esetleg egy kevés őrölt köménymag, 1,5 dkg konzervsó.
A szikkasztott húst kis darabokra vágjuk, lyukas deszkára terítjük, vagy tiszta vesszőkosarakba rakjuk. Egy n...
2011-01-27 17:46:12
1 2 3 .............491 492 493 501 502 .......751 752 .......1001 1002 1003 
Címkék: megsózott halszeleteket, tésztát főzzük, finomra vágo, húst kisujjnyi, füstölt szalonnát, apróra vágott, húst szeletekre, szeletekre vágott, húsokat kicsontozzuk, fűszereket porrá, sertés lefejtett, burgonyatálat debreceni, pirospaprika adhat, főzés előtti, babot betesszük, edényt kivesszük, hússzeleteket sózzuk, zsírban megfuttatunk, bordákat megsózzuk, bordákat kivesszük, kevés őrölt, szikkasztott húst, zöldpetrezselyem, vesszőkosarakba, paradicsompürét, tartármártással, paradicsompüré, gazdagíthatjuk, zöldpaprikával, előmelegített, hússzeleteket, összekeverjük, halszeleteket, burgonyatálat, hosszúságúra, szikkasztott, pirospaprika, vastagságúra, megfuttatunk, készíthetjük, szafaládéval, félretesszük, csuszatészta, kicsontozzuk, mennyiségben, letisztítjuk, leveszöldség, hozzátesszük, bedörzsöljük, marhalapocka, csíkszeredai, sertésborda, szalonnáját, zöldpaprika, elkészítése, vöröshagyma, molnárponty, hozzávalók, fűszereket, babérlevél, szalonnája, elkészítés, meghintjük, ledaráljuk, szeletekre, császárhús, áthevítjük,
© 2013 TVN.HU Kft.