|
|
|
... előmelegített sütőben készre sütjük.
Dorozsmai molnárponty 2.
Hozzávalók: 50 dkg ponty filé, 30 dkg csuszatészta, 10 dkg hagyma, 15 dkg gomba, 5 dkg liszt, 3 dl tejföl, pirospaprika, só, bors, 1 dl olaj
Elkészítése: A megsózott halszeleteket lisztbe fogatjuk, és olajban megsütjük.
A tésztát főzzük, leszűrjük és 1-2 k. olajjal összekeverjük. A finomra vágo... |
2011-01-27 18:45:07 |
|
|
|
|
|
|
... személyre: 80 dkg marhahús, 1 nagy fej vöröshagyma, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg debreceni, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom vagy 6 dkg paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, zsír
A húst kisujjnyi hosszúságúra és 0,5 cm vastagságúra vágjuk. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és kevés zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott hagymát... |
|
2011-01-27 18:41:34 |
|
|
|
|
|
|
... tartármártással kínáljuk.
Debreceni tokány 1.
Hozzávalók: 80 dkg marhalapocka, 12 dkg debreceni, 6 dkg füstölt szalonna, 6 dkg zsír, 20 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom
A húst szeletekre vágjuk és megmossuk. A szeletekre vágott húsos füstölt szalonnát zsírban kissé áthevítjük, majd sárgára pirítjuk benne a fin... |
2011-01-27 18:38:46 |
|
|
|
|
|
|
... vízben 14-15 percig főzzük. Villával ne szúrjuk, mert kijön a szaftja!
Debreceni páros kolbász 2.
Hozzávalók: 10 kg zsírosabb sertéshús (dagadó, tarja), 7 dkg édes nemes pirospaprika, 5 dkg fokhagyma, 5 dl víz, 2,5 dkg őrölt fekete bors, 25 dkg só.
A húsokat kicsontozzuk, letisztítjuk, majd nagy lyukú darálón ledaráljuk. A fűszereket porrá törjük, a fokhagymát... |
|
2011-01-27 18:32:46 |
|
|
|
|
|
|
... hideg füstre akasztjuk.
Debreceni paprikás szalonna 2.
Hozzávalók: Tetszés szerinti mennyiségben, kizárólag perzselt sertés szalonnája, bőrével együtt, ízlés szerint pirospaprika, só.
A sertés lefejtett szalonnáját egyforma, 3-4 cm széles, 2-3 cm magas, és 30 cm hosszú darabokra vágjuk. Minden oldalát alaposan bedörzsöljük sóval. Edénybe téve hűvös helyen pih... |
|
2011-01-27 18:30:01 |
|
|
|
|
|
|
... tálaljuk.
Ötletünk: A burgonyatálat debreceni helyett bármilyen más kolbásszal, így virslivel, szafaládéval is készíthetjük, és zöldpaprikával gazdagíthatjuk. Igazi magyaros ízt a vöröshagyma és a pirospaprika adhat az ételnek.
Debreceni fejtett bab
Hozzávalók: 60 deka nagy szemű fejtett bab, 2 pár debreceni, 6 deka füstölt szalonna, 10 deka aprított vöröshagy... |
2011-01-27 18:15:19 |
|
|
|
|
|
|
... aláöntve tálaljuk.
Debreceni bableves
Hozzávalók: 35 dkg szárazbab, 1 l víz, 30 dkg debreceni páros kolbász, 1 k. olaj, kis fej vöröshagyma, 1 csomó leveszöldség, só, pirospaprika, babérlevél, tejföl
Elkészítés: A babot a főzés előtti napon beáztatjuk. Másnap a babot betesszük a vízbe és 10 percig 500 W főzzük. Az edényt kivesszük, belerakjuk az apróra vágott ... |
2011-01-27 18:08:22 |
|
|
|
|
|
|
... kanál paradicsompüré, 1 kiskanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, majoránna, 1 dl bor, só, bors, kakukkfű, 25 dkg zöldpaprika, 20 dkg fejtett bab, 10 dkg császárhús, 1 fej vöröshagyma, 1 dkg pirospaprika, 1 csomó zöldpetrezselyem.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és olajban hirtelen pirosra sütjük. Zsírjából kiszedjük, félretesszük. A zsírban megfuttatunk 1 kanál paradicsompürét... |
2011-01-27 17:58:41 |
|
|
|
|
|
|
... puhára főzöm és tejföllel bőven megöntözve tálalom.
Csíkszeredai sertésborda
Hozzávalók: 8 szelet borda, 1 kg savanyú káposzta, 25 dkg vöröshagyma, 1 dl olaj, 2 dkg pirospaprika, köménymag, 1 gerezd fokhagyma, kakukkfű, 3 dl tejföl.
Elkészítése: A bordákat megsózzuk, és borssal meghintjük, majd olajban hirtelen pirosra sütjük. A bordákat kivesszük, a zsiradék... |
2011-01-27 17:54:48 |
|
|
|
|
|
|
...
Csabai vastag kolbász (csabai paprikás szalámi)
Hozzávalók: 10 kg sertéshús, 26 dkg só, 10 dkg édes nemes pirospaprika, 2 dkg csípős pirospaprika, 4 dkg őrölt bors, 6 dkg zúzott fokhagyma, 5 dkg porcukor, esetleg egy kevés őrölt köménymag, 1,5 dkg konzervsó.
A szikkasztott húst kis darabokra vágjuk, lyukas deszkára terítjük, vagy tiszta vesszőkosarakba rakjuk. Egy n... |
2011-01-27 17:46:12 |
|
|
|
|