|
|
|
... leemeljük róla, és szép pirosra sütjük.
Bakonyi csirkemell
Hozzávalók 4 személy: 2 nagy csirkemell csonttal együtt, 4 evőkanál olaj, 1 közepes vöröshagyma, 2 teáskanál pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, 1-1 paprika és paradicsom (télen 10 dkg lecsó), 40 dkg gomba, 1 púpozott evőkanál finomliszt, 1-1 dl tejföl és tejszín, 1 csapott ki... |
2011-01-26 20:02:57 |
|
|
|
|
|
|
... a halászlét.
Bajai halászlé 2. (B. Farkas Tamás)
Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg , 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott k. őrölt pirospaprika (az egyik kanál édes nemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor
Elkészítése: Az apróra vágott hagy... |
|
2011-01-26 20:00:23 |
|
|
|
|
|
|
... helyezzük.
Előmelegített sütőben 35 percig sütjük.
Alföldi véres hurka 1.
Hozzávalók: (3 kg hurkához) 1,5 l sertésvér, 8 zsemle, 50 dkg tokaszalonna, 40 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg törött bors, 1 dkg majoránna, 1 dkg őrölt szegfűszeg, só.
Elkészítése: A zsemlét apró kockára vágjuk, és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekocká... |
2011-01-26 19:50:03 |
|
|
|
|
|
|
Alföldi töltött káposzta 2.
Hozzávalók (10 személyre): 1 kg kövéres sertéscomb (vagy más sertéshús), 15 dkg rizs, 2 tojás, 1 kávéskanál pirospaprika 1 késhegynyi törött bors, só 20 savanyú káposzta-levél, 2 kg apró savanyú káposzta 2 megtisztított, pörzsölt sertésláb (hosszában kettéhasítva), 1 sertésfül (kettévágva) 4-5 kisebb darab szalonnabőrke, 1 csülök (kettévágva)... |
|
2011-01-26 19:47:18 |
|
|
|
|
|
|
... (lehet lapocka, vagy kicsontozott tarja), 1 csülök, 1 láb, 1 nagyobb darab szalonnabőrke. 1 fül, 2 kg savanyú káposzta (közte 16-20 db káposztalevél), 15 dkg rizs, 2 tojás, 1 evőkanál pirospaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 10 dkg zsír. 1 evőkanál szárított kapor, 5 dl tejföl, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors.
Elkészítés: A húsokat alaposan letisztítjuk és megm... |
|
2011-01-26 19:43:45 |
|
|
|
|
|
|
... száraz helyre akasztjuk. Azonnal is fogyasztható.
Alföldi húsgombóc
Hozzávalók: 25 dkg burgonyás tészta, 30 dkg sertéslapocka, 1 hagyma, 1 evőkanál olaj, só, bors, pirospaprika, petrezselyem, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt.
A húsból pörköltet készítünk. Levét leöntjük, és a húst apróra vagdaljuk A burgonyás tésztát, kinyújtjuk, 5x... |
2011-01-26 19:39:51 |
|
|
|
|
|
|
... tálalom.
Al-dunai halleves
Hozzávalók 5 személyre: 1 kg szálkamentes hal, 10 dkg hagyma, 15 dkg vegyes zöldség, 2 zöldpaprika, 10 dkg friss paradicsom, 3 dl tejföl, 2-3 kávéskanál pirospaprika, 1 babérlevél, őrölt bors, só, 3 tojássárgája.
Elkészítése: A hal fejét levágjuk, a halat megtisztítjuk, a húsát lefejtjük a csontról, és feldaraboljuk. Felöntjük annyi ... |
2011-01-26 19:35:59 |
|
|
|
|
|
|
... ételek
Hozzávalók:
25 dkg metélt tészta
8 zöldpaprika
4 paradicsom
1 fej vöröshagyma
5 dkg füstölt szalonna
50 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
csípős pirospaprika
só
Elkészítés: Az apró kockákra vágott szalonnát kisütjük, a pörcöt kiszedjük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban zsemleszínűre pirítjuk az apróra... |
2011-01-26 19:13:04 |
|
|
|
|
|
|
Halászlé
Hozzávalók: 1,6 kg ponty,
5 fej vöröshagyma,
2 paradicsom,
2 paprika,
2 evőkanál édes nemes pirospaprika
Elkészítés: 1. A pontyot megtisztítjuk (pikkelyeit lekaparjuk), megmossuk, fejét, farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, hidegre tesszük. A paradicsomot, paprikát megmossu... |
2011-01-26 16:39:19 |
|
|
|
|
|
|
... dkg brokkoli
2 cukkini (40 dkg)
1 csomag újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1,5 l zöldséges erőleves (kockából)
1 babérlevél
csípős pirospaprika
só
bors
Elkészítés: A sütőtök húsát és a csirkemellfilét kis darabokra, a cukkiniket hasábokra vágjuk, az újhagymát és a sárgarépát felkarikázzuk, a fokhagymát felaprít... |
2011-01-26 15:14:39 |
|
|
|
|