Belépés
Csabai csirkecomb
Hozzávalók:
8 csirkecomb, 35 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 2 kiskanál pirospaprika, 1 kanál paradicsompüré, 1 kiskanál Piros Arany paprikakrém, 1 tojás, só, törött bors, 2 evőkanál olaj, 3 dkg vaj.
Elkészítés: A kis csirkecombok bőrét az ujjunkkal fellazítjuk. A darált sertéshúst elkeverjük az apróra vágott, üvegesre párolt vöröshagymával, a paprikakrémmel...
2010-08-30 19:50:49
Csabai csípős töltött burgonya
Hozzávalók:
8 db burgonya, 40 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 12 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, pirospaprika, törött bors, köménymag, só.
Az egyforma nagy burgonyákat meghámozzuk, és karalábévájóval a közepüket kifúrjuk, hogy tölthetők legyenek. A kivájt burgonyaforgácsot megfőzzük, áttörjük, és darált hússal összekeverjük. Olajba...
2010-08-30 19:50:24
Budapest bélszínszelet
... személyre):
8 db bélszínszelet, 12 dkg zsír, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg libamáj, 15 dkg gomba, 10 dkg vöröshagyma, 3 dkg paradicsompüré, 15 dkg zöldpaprika, 15 dkg zöldborsó, só, pirospaprika, 15 dkg rizs
Elkészítés: A finomra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsompürét, felengedjük egy dl vízzel, sózzuk, és ebben a paprikás lében ...
2010-08-30 18:53:31
Brassói libamell
Hozzávalók:
egy 1 kg-os libamell, 15 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg hordós káposzta, 50 dkg burgonya, 2 dl tejföl, só, kiskanálnyi pirospaprika.
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát öt deka összevagdalt, kiolvasztott szalonnán megpirítjuk, a lebőrözött, kicsontozott, felszeletelt mellet átsütjük rajta. Sóval, pirospaprikával,...
2010-08-30 18:44:38
Brassói aprópecsenye 4.
Végy 4 személyre:
60 dkg sertéslábszárat (v. - lapockát, a comb túl száraz lesz), 1 - 1 1/2 kg burgonyát, disznózsírt, olajat, majoránnát, fokhagymát, pirospaprikát, sót, vegetát ízlés szerint.
A húst 1,5 -2 cm-es kockákra vágjuk, és disznózsíron zsírjára sütjük. Majoránnát, kevés zúzott fokhagymát adunk hozzá, sóval, vegetával ízesítjük, és gyakori, kevés...
2010-08-30 18:41:18
Brassói aprópecsenye 3.
Hozzávalók:
1 kg sertéslapocka, 2-3 ek. zsír, 1 közepes vöröshagyma, kis pirospaprika, 1 fej fokhagyma, bors, só, 2 kg krumpli
Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megpirítjuk, megpaprikázzuk, rátesszük a csíkokra vágott húst, sózzuk, elkeverjük, lefedjük. Lassú tűzön sűrűn keverve pároljuk, majd 2-3 gerezd zúzott fokhagymát teszünk rá. Ha még nem eléggé puha, 0.5 d...
2010-08-30 18:40:53
Brassói aprópecsenye 2.
Hozzávalók:
8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika.
A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskocká...
2010-08-30 18:40:29
Boszorkányszigeti halászlé
Hozzávalók:
2 kg ponty, 30 dkg vöröshagyma, 10 dkg lecsó, 3 dkg őrölt fűszerpaprika, só.
A batyuhoz: 10 dkg liszt, 1 db tojás, 2 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, csipet só, csipet bors, 1 kávéskanál őrölt paprika, 40 dkg halbelsőség.
A pontyot megtisztítjuk, kibelezzük, majd kifilézzük. A fejből, a csontból hagymával, sóval, lecsóval alaplevet főzünk (kb. 2 óra hossz...
2010-08-30 18:38:48
Bihari töltött káposzta
Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús, 1 fej édes káposzta, fél tasak gyorsrizs, 20 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika.
Elkészítés: A káposztát megtisztítjuk, külső leveleit levesszük, a torzsáját kivágjuk. A káposztát egy edénybe helyezve vízzel felöntjük és 6 percig 500 W-on pároljuk. A 10 külső levelet lef...
2010-08-30 18:35:30
Békésszentandrási szűzérmék
Hozzávalók:
Sertés szűzpecsenye 1,20 kg, Zsír 0,35 kg, Só 0,04 kg, Liszt 0,05 kg, Libamáj 0,40 kg, Gomba 0,30 kg, Bakonyi mártás 10 adag, Galuska 10 adag, Zöldpaprika 0,35 kg, Paradicsom 0,20 kg, Szalonna 0,10 kg
Vágott szalonnát kiolvasztjuk finomra vágott hagymával, aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a megmosott és cikkekre vágott gombát, sót, törött borsot, pir...
2010-08-30 18:34:31
1 2 3 .............501 502 .......738 739 740 751 752 .......1001 1002 1003 
Címkék: Piros Arany, ujjunkkal fellazítjuk, darált sertéshúst, apróra vágott, egyforma nagy, közepüket kifúrjuk, kivájt burgonyaforgácsot, finomra vágott, paprikás lében, zsíron megpirítjuk, csíkokra vágott, húst laskára, forró zsírban, pontyot megtisztítjuk, csontból hagymával, káposztát megtisztítjuk, torzsáját kivágjuk, edénybe helyezve, karalábévájóval, paradicsompürét, pirospaprikával, sertéslábszárat, paradicsompüré, megpaprikázzuk, paprikakrémmel, vöröshagymával, bélszínszelet, pirospaprikát, húsleveskocka, fűszerpaprika, összekeverjük, megtisztítjuk, sertéslapocka, pirospaprika, felszeletelt, csirkecombok, vöröshagymát, kiolvasztjuk, aprópecsenye, majoránnával, kiolvasztott, disznózsíron, aranysárgára, kicsontozott, szűzpecsenye, összevagdalt, megpirítjuk, vöröshagyma, meghámozzuk, zöldpaprika, felengedjük, burgonyákat, halbelsőség, elkészítése, paprikakrém, disznózsírt, fellazítjuk, kiskanálnyi, lebőrözött, hozzávalók, hozzáadjuk, fokhagymát, majoránnát, csirkecomb, elkészítés, leveskocká, sertéshúst, kifilézzük, kibelezzük,
© 2013 TVN.HU Kft.