Belépés
Bakonyi csirkemell
Hozzávalók 4 személy:
2 nagy csirkemell csonttal együtt, 4 evőkanál olaj, 1 közepes vöröshagyma, 2 teáskanál pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, 1-1 paprika és paradicsom (télen 10 dkg lecsó), 40 dkg gomba, 1 púpozott evőkanál finomliszt, 1-1 dl tejföl és tejszín, 1 csapott kiskanál darált cseresznyepaprika, só
A két csirkemellet lebőröz...
2010-08-29 18:32:07
Bajai pontyhalászlé
... Bartalis módra
Hozzávalók:
2 és fél kg ponty, 3 nagy fej vöröshagyma, só, 4 evőkanál édesnemes pirospaprika, 2 és fél liter víz, 1 evőkanál konzerv paradicsompüré vagy 1 dl száraz vörösbor, 4-5 db erős cseresznyepaprika, 1 csomag bajai halászlétészta.
A megtisztított pontyot (pontyokat) 5 mm-enként 3-4 mm mély bemetszéssel irdaljuk, felszeleteljük, darabonként b...
2010-08-29 18:29:40
Bajai halászlé 3.
...
Személyenként fél kilogramm hal (vegyesen: ponty, törpeharcsa, kárász, ki mit szeret) Minden kilogramm halhoz 1 közepes fej hagyma, minden kilogramm halhoz 1 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika, ízlés szerint só, cseresznyepaprika.
Elkészítése: A halat megtisztítjuk, a fejet félbevágjuk, és mindent lesózunk A bográcsba (nem lábos meg ilyesmi) beletesszük az apróra vágo...
2010-08-29 18:27:06
Bajai halászlé 2.
... (B. Farkas Tamás)
Hozzávalók:
1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott ek. őrölt pirospaprika (az egyik kanál édesnemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, ...
2010-08-29 18:26:39
Alföldi véres hurka 1.
Hozzávalók:
(3 kg hurkához) 1,5 l sertésvér, 8 zsemle, 50 dkg tokaszalonna, 40 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg törött bors, 1 dkg majoránna, 1 dkg őrölt szegfűszeg, só.
Elkészítése: A zsemlét apró kockára vágjuk, és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi. Ha puhára f...
2010-08-29 17:34:21
Alföldi töltött káposzta 3.
Hozzávalók (10 személyre):
1 kg kövéres sertéscomb (vagy más sertéshús), 15 dkg rizs, 2 tojás, I kávéskanál pirospaprika 1 késhegynyi törött bors, só kb. 20 savanyúkáposzta-levél, 2 kg apró savanyú káposzta 2 megtisztított, pörzsölt sertésláb (hosszában kettéhasítva), 1 sertésfül (kettévágva) 4-5 kisebb darab szalonnabőrke, 1 csülök (kettévágva) 50 dkg kövérkés sertéshús I...
2010-08-29 17:32:22
Alföldi töltött káposzta 2.
Hozzávalók (10 személyre):
1 kg kövéres sertéscomb (vagy más sertéshús), 15 dkg rizs, 2 tojás, 1 kávéskanál pirospaprika 1 késhegynyi törött bors, só kb. 20 savanyúkáposzta-levél, 2 kg apró savanyú káposzta 2 megtisztított, pörzsölt sertésláb (hosszában kettéhasítva), 1 sertésfül (kettévágva) 4-5 kisebb darab szalonnabőrke, 1 csülök (kettévágva) 50 dkg kövérkés sertéshús 1...
2010-08-29 17:31:53
Alföldi töltött káposzta 1.
... (lehet lapocka, vagy kicsontozott tarja), 1 csülök, 1 láb, 1 nagyobb darab szalonnabőrke. 1 fül, 2 kg savanyú káposzta (közte 16-20 db káposztalevél), 15 dkg rizs, 2 tojás, 1 evőkanál pirospaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 10 dkg zsír. 1 evőkanál szárított kapor, 5 dl tejföl, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors.
Elkészítés: A húsokat alaposan letisztítjuk és megm...
2010-08-29 17:31:19
Alföldi májas hurka más módon
...1 kg sertésmájat, 1 kg sertéstüdőt gyengén sós, bő vízben, lefedve megfőzünk. Ebben a főzőlében 20 dkg rizst puhára párolunk. Puhára főzünk 50 dkg húsos tokaszalonnát. 25 dkg zsírban üvegesre párolunk 2 fej finomra vágott vöröshagymát. A főtt májat, tüdőt, szalonnát középfinomra darálva, hozzáadjuk a rizst, a vöröshagymát, sót, őrölt borsot, pirospaprikát, majoránnát, gyömbért, ...
2010-08-29 17:28:25
Alföldi húsgombóc
Hozzávalók:
25 dkg burgonyás tészta, 30 dkg sertéslapocka, 1 hagyma, 1 evőkanál olaj, só, bors, pirospaprika, petrezselyem, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt.
A húsból pörköltet készítünk. Levét leöntjük, és a húst apróra vagdaljuk A burgonyás tésztát, kinyújtjuk, 5x5 cm-es darabokra vágjuk, és elosztjuk rajta a vagdalt húst. Gombócokat form...
2010-08-29 17:27:04
1 2 3 .............501 502 .......741 742 743 751 752 .......1001 1002 1003 
Címkék: Farkas Tamás, megtisztított pontyot, halat megtisztítjuk, fejet félbevágjuk, apróra vágo, egyik kanál, másik erős, apróra vágott, zsemlét apró, tokaszalonna felét, zsemlekockákat megpirítjuk, tokaszalonnát annyi, húsokat alaposan, főtt májat, húsból pörköltet, húst apróra, burgonyás tésztát, vagdalt húst, savanyúkáposzta, halászlétészta, zsemlekockákat, paradicsompüré, felszeleteljük, pontyhalászlé, szalonnabőrke, sertéslapocka, megtisztítjuk, pirospaprikát, megtisztított, tokaszalonnát, káposztalevél, személyenként, pirospaprika, vöröshagymát, bemetszéssel, csirkemellet, petrezselyem, kettéhasítva, letisztítjuk, középfinomra, tokaszalonna, kicsontozott, elkészítése, beletesszük, vöröshagyma, félbevágjuk, sertéstüdőt, zöldpaprika, sertésmájat, darabonként, megpirítjuk, mokkáskanál, törpeharcsa, hozzávalók, késhegynyi, sertéscomb, majoránnát, kávéskanál, hozzáadjuk, finomliszt, kinyújtjuk, csirkemell, kettévágva, gombócokat, szegfűszeg, paradicsom, elkészítés, majoránna, édesnemes, sertéshús, személyre,
© 2013 TVN.HU Kft.