|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg tarka paszuly, 50 dkg füstölt disznóhús, 1 fej saláta vagy madársaláta, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1 dl tejföl, só, zöldkapor, pirospaprika
Elkészítése: Az előző este beáztatott paszulyt a füstölt hússal puhára főzzük.
Közben a madársalátát vagy fejessalátát felvagdaljuk, megsózzuk, többször kicsavarjuk, és a vagdalt zöldkaporral együtt a levesbe... |
2010-08-29 17:23:59 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 5 személyre:
1 kg szálkamentes hal, 10 dkg hagyma, 15 dkg vegyes zöldség, 2 zöldpaprika, 10 dkg friss paradicsom, 3 dl tejföl, 2-3 kávéskanál pirospaprika, 1 babérlevél, őrölt bors, só, 3 tojássárgája.
Elkészítése: A hal fejét levágjuk, a halat megtisztítjuk, a húsát lefejtjük a csontról, és feldaraboljuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, megsózzuk... |
|
2010-08-29 17:23:30 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 20 darabhoz:
a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 dl tej, só, a töltelékhez: 1 evőkanál vaj, 15 dkg vagdalt sonka, 1 kávéskanál pirospaprika
A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, a tejjel és a sóval összegyúrjuk, és fél órát pihentetjük. Vékonyra kinyújtjuk, háromszögletes darabokra vágjuk, és megtöltjük a sonkás töltelékkel. Összecsava... |
2010-08-29 17:01:01 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 5 személyre:
2 kg-os csirke, 60 dkg burgonya, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg lecsó, 1 kis gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, kevés köménymag, zsír
A megtisztított csirkét kisebb darabokra vágjuk. A finomra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és kevés vízzel felengedjük. Beletesszük a feldarabolt csirkét a zúzájával és májával együtt,... |
|
2010-08-29 16:58:10 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg savanyú káposzta, 15 dkg füstölt kolbász, 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 4 tojás, 2 dl tejföl
A savanyított (hordós) káposztát a karikákra vágott füstölt kolbásszal együtt feltesszük főni. Ha kész, a zsírból és a lisztből zsemleszínű, vékony rántást készítünk, szegedi pirospaprikát teszünk bele, kevés hideg ... |
|
2010-08-29 16:57:42 |
|
|
|
|
|
|
... 24 dkg liszt, 4 dl tej, 0,5 dl olaj, só, a töltelékhez: 30 dkg sovány sertéshús (vagy csirkehús), 2 fej apróra vágott vöröshagyma, 2 evőkanál zsír, 1-2 evőkanál tejföl, 2 kávéskanál pirospaprika, só a mártáshoz: 3 dl tejföl, 2 kávéskanál liszt
A palacsintához a hozzávalókat simára keverjük. A palacsintasütőben kevés olajat felforrósítunk, majd egyenletesen eloszlatunk benne e... |
2010-08-29 16:55:57 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 1 csomag mélyhűtött leveles tészta, 15 dkg reszelt sajt ( parmezán és trapista, vagy füstölt és trappista), pirospaprika, só
A kiengedett leveles tésztás kb. 1 cm vékonyra nyújtjuk, meghintjük a reszelt sajttal, pirospaprikával, ha szükséges kevés sóval. Ezt követően félbehajtjuk, majd újra 1 cm vékonyra kinyújtjuk. Keskeny csíkokra vágjuk, megtekerjük, ki... |
2010-08-29 15:47:08 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 10 személyre:
1 kg tüdő, 20 dkg máj, 20 dkg sertésbőrke, 30 dkg tokaszalonna, 2 kg savanyú káposzta, 30 dkg rizs, 10 dkg vöröshagyma, 2 dkg fokhagyma, 6 dkg pirospaprika, 2 g bors, 3 g majoránna, 4 dl tejföl, 15 dkg zsír
A belsőséget jól megmossuk, és a bőrkével feltesszük főni. Megsózzuk, megborsozzuk, hagymával fűszerezzük. A puha belsőséget leszűrjük, le... |
2010-08-28 17:26:37 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg füstölt kolbász, 2 dkg pirospaprika, 1 dl tejföl, só, 4 dkg zsír, 4 gerezd fokhagyma
15 dkg lisztből, a tojásból és ízlés szerinti mennyiségű sóból levestésztát készítünk. Vékonyra kinyújtjuk és szélesmetéltre vágjuk. A kolbászt karikákra szeljük, majd beletesszük a forrásban lévő vízbe, és 10-15 percig főzzük. Köz... |
2010-08-28 17:25:46 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg tarhonya, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 40 dkg burgonya, 15 dkg zöldpaprika, 20 dkg füstölt kolbász, 8 dl húsleves, só, zsír
A felforrósított zsírban halványsárgára pirítjuk a tarhonyát, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a zúzott és összevágott fokhagymát. Megszórjuk édes-nemes rózs... |
2010-08-28 17:24:39 |
|
|
|
|