Belépés
Szegedi tarhonyafőzelék
Hozzávalók:
20dkg tarhonya
50dkg burgonya
4db zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
6 evőkanál olaj,só
1kiskanál pirospaprika

Elkészítés:
A megtisztított,apróra vagdalt hagymát az olajban üvegesre pároljuk,megszórjuk a pirospaprikával és azonnal felengedjük egy liter vízzel.Ha felforrt,belekeverjük a tarhonyát,megsózzuk,majd rákarikázzuk a megh...
2007-11-16 22:01:08
Magyaros zöldbab főzelék
Hozzávalók:
1 kg zöldbab, 1 húsleveskocka, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, pirospaprika, ételízesítő, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, só

Elkészítés:
A leveskockás, sós vízben főzzük a feldarabolt zöldbabot. Elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rászórjuk a lisztet, végül a piros paprikát, felengedjük egy ...
2007-11-16 21:57:17
Zöldbab fözelék krumplival
Hozzávalók:
60 dkg sárgahüvelyü bab
2-3 szem burgonya karikára vágva
zsir v.olaj
pirospaprika
liszt
tejföl

fokhagyma

Elkészítés:
A babot meg a burgonyát sós vizben megfözzük.Izlés szerint rakhatunk bele füstölthús kockát.Rakunk bele zúzott fokhagymát.Ha puha,vékony rántással berántjuk
majd behabarjuk. [m1...
2007-11-16 21:53:29
Káposztaleves
Néhány napja készítettem, mára elfogyott.

Recept: Füstölt szalonnát pirítok, a zsírjára dobok egy-két marék savanyú káposztát. Melléje lehet karikázni egy kis házikolbászt, s bacon szalonnát egy keveset. (Finomra legyen vágva a káposzta, jó ha van közte sárgarépa, egy kis zöldség. Ha nincsen kockázok bele, s egy kis paradicsomot is adok hozzá, és zöldpaprikát egy keveset...
2007-11-16 20:43:06
Paradicsomleves kölessel
Hozzávalók:

1 konzervnyi paradicsom, 4-5 nagyobb levél bazsalikom, 2 teáskanál szárított vöröshagyma, só, cukor, pirospaprika, frissen őrölt feketebors, 1/2 csésze köles, 1-2 gerezd fokhagyma.

Elkészítése:

A kölest kis olajon megfuttatjuk picit megsózzuk, majd háromszoros vízzel lassan megpároljuk. Közben a felmetélt bazsalikomot szintén megfuttatju...
2007-11-16 00:32:20
Még van idő ebédre elkészíteni
...
10 dkg trappista sajt
1 tojássárgája
15 dkg márványsajt
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg margarin
cca. fél liter vörösbor só, pirospaprika, bors, liszt


Elkészítése:

A darált húsban eldolgozzuk a finomra reszelt trappistát, hagymát, az áttört fokhagymát, sóval, borssal, paprikával ízesítjük. A húsb...
2007-11-13 11:24:47
Vagdalt libamell
Hozzávalók:

1 csontos libamell (kb. 90 dkg, ebből kb. 60 dkg a hús), 2 zsemle, 2 tojás, 1 kiskanál só, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 1 mokkáskanál őrölt bors,1 kisebb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál majoránna.

Elkészítése:

A libamellet kicsontozzuk, majd a húst - miután a bőrét lefejtettük - ledaráljuk. A zsemléket hide...
2007-11-11 01:01:35
Libamell vele sült burgonyával
Hozzávalók:

1 szép libamell (kb. 1 kg), só, majoránna, 1,5 kg burgonya, 4 kisebb vöröshagyma, 1-1 mokkáskanál őrölt bors, pirospaprika és majoránna, fél csokor petrezselyem.

Elkészítése:

A libamellet kicsontozzuk, megsózzuk, majoránnával meghintjük, és 20 percnyi pihentetés után bőrös oldalával lefelé fordítva tepsibe tesszük. Sütőben, közepes lángo...
2007-11-10 01:19:45
Babos libacomb
Hozzávalók:

40 dkg fehér gyöngybab, 2 vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 4 kisebb libacomb, 5 evőkanál olaj, 1 kiskanál pirospaprika, 1 csapott evőkanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 evőkanál liszt, a tetejére: 2 evőkanál olaj, 2 nagy gerezd fokhagyma.

Elkészítése:

A babot a főzést megelőző este hideg vízbe áztatjuk. A vöröshagymát meg a fokhagymá...
2007-11-10 01:18:42
Hideg libamáj makói hagymával
... bors, 1 babérlevél, 1 kisebb vöröshagyma, 1 kisebb alma, 1-2 gerezd fokhagyma.

A makói hagymához:

2 szép vöröshagyma, 2-3 evőkanál liszt, 1 tojás, 1 mokkáskanál pirospaprika, 3 evőkanál zsemlemorzsa, a hagyma sütéséhez: olaj.

Elkészítése:

A libahájat 2 centis kockákra vágjuk, és kevergetve kisütjük. A tűzről lehúzzuk, a töpörtyűt szűrőla...
2007-11-10 01:14:46
1 2 3 .............501 502 .......751 752 .......982 983 984 1001 1002 1003 
Címkék: olajban üvegesre, liter vízzel, feldarabolt zöldbabot, olajon megfonnyasztjuk, piros paprikát, zsírjára dobok, felmetélt bazsalikomot, darált húsban, finomra reszelt, áttört fokhagymát, libamellet kicsontozzuk, húst &#8211, bőrét lefejtettük, zsemléket hide, főzést megelőző, makói hagymához, hagyma sütéséhez, tűzről lehúzzuk, töpörtyűt szűrőla, petrezselyemzöld, pirospaprikával, megfonnyasztjuk, tarhonyafőzelék, paradicsomleves, káposztaleves, húsleveskocka, megtisztított, pirospaprika, megfuttatjuk, petrezselyem, bazsalikomot, kicsontozzuk, tojássárgája, sárgahüvelyü, zöldpaprikát, vöröshagymát, majoránnával, paradicsomot, házikolbászt, zsemlemorzsa, rákarikázzuk, belekeverjük, eldolgozzuk, elkészítése, készítettem, háromszoros, márványsajt, vöröshagyma, megfuttatju, felengedjük, elkészíteni, megpároljuk, mokkáskanál, burgonyával, feldarabolt, leveskockás, lefejtettük, zöldpaprika, ételízesítő, elkészítjük, hozzávalók, elkészítés, behabarjuk, krumplival, füstölthús, fokhagymát, paprikával, meghintjük, libamellet,
© 2013 TVN.HU Kft.