|
|
|
Hozzávalók:
20dkg tarhonya
50dkg burgonya
4db zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
6 evőkanál olaj,só
1kiskanál pirospaprika
Elkészítés:
A megtisztított,apróra vagdalt hagymát az olajban üvegesre pároljuk,megszórjuk a pirospaprikával és azonnal felengedjük egy liter vízzel.Ha felforrt,belekeverjük a tarhonyát,megsózzuk,majd rákarikázzuk a megh... |
2007-11-16 22:01:08 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg zöldbab, 1 húsleveskocka, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, pirospaprika, ételízesítő, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, só
Elkészítés:
A leveskockás, sós vízben főzzük a feldarabolt zöldbabot. Elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rászórjuk a lisztet, végül a piros paprikát, felengedjük egy ... |
|
2007-11-16 21:57:17 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg sárgahüvelyü bab
2-3 szem burgonya karikára vágva
zsir v.olaj
pirospaprika
liszt
tejföl
só
fokhagyma
Elkészítés:
A babot meg a burgonyát sós vizben megfözzük.Izlés szerint rakhatunk bele füstölthús kockát.Rakunk bele zúzott fokhagymát.Ha puha,vékony rántással berántjuk
majd behabarjuk. [m1... |
2007-11-16 21:53:29 |
|
|
|
|
|
|
Néhány napja készítettem, mára elfogyott.
Recept: Füstölt szalonnát pirítok, a zsírjára dobok egy-két marék savanyú káposztát. Melléje lehet karikázni egy kis házikolbászt, s bacon szalonnát egy keveset. (Finomra legyen vágva a káposzta, jó ha van közte sárgarépa, egy kis zöldség. Ha nincsen kockázok bele, s egy kis paradicsomot is adok hozzá, és zöldpaprikát egy keveset... |
|
2007-11-16 20:43:06 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 konzervnyi paradicsom, 4-5 nagyobb levél bazsalikom, 2 teáskanál szárított vöröshagyma, só, cukor, pirospaprika, frissen őrölt feketebors, 1/2 csésze köles, 1-2 gerezd fokhagyma.
Elkészítése:
A kölest kis olajon megfuttatjuk picit megsózzuk, majd háromszoros vízzel lassan megpároljuk. Közben a felmetélt bazsalikomot szintén megfuttatju... |
|
2007-11-16 00:32:20 |
|
|
|
|
|
|
...
10 dkg trappista sajt
1 tojássárgája
15 dkg márványsajt
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg margarin
cca. fél liter vörösbor só, pirospaprika, bors, liszt
Elkészítése:
A darált húsban eldolgozzuk a finomra reszelt trappistát, hagymát, az áttört fokhagymát, sóval, borssal, paprikával ízesítjük. A húsb... |
2007-11-13 11:24:47 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csontos libamell (kb. 90 dkg, ebből kb. 60 dkg a hús), 2 zsemle, 2 tojás, 1 kiskanál só, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 1 mokkáskanál őrölt bors,1 kisebb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál majoránna.
Elkészítése:
A libamellet kicsontozzuk, majd a húst - miután a bőrét lefejtettük - ledaráljuk. A zsemléket hide... |
2007-11-11 01:01:35 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 szép libamell (kb. 1 kg), só, majoránna, 1,5 kg burgonya, 4 kisebb vöröshagyma, 1-1 mokkáskanál őrölt bors, pirospaprika és majoránna, fél csokor petrezselyem.
Elkészítése:
A libamellet kicsontozzuk, megsózzuk, majoránnával meghintjük, és 20 percnyi pihentetés után bőrös oldalával lefelé fordítva tepsibe tesszük. Sütőben, közepes lángo... |
2007-11-10 01:19:45 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg fehér gyöngybab, 2 vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 4 kisebb libacomb, 5 evőkanál olaj, 1 kiskanál pirospaprika, 1 csapott evőkanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 1 evőkanál liszt, a tetejére: 2 evőkanál olaj, 2 nagy gerezd fokhagyma.
Elkészítése:
A babot a főzést megelőző este hideg vízbe áztatjuk. A vöröshagymát meg a fokhagymá... |
2007-11-10 01:18:42 |
|
|
|
|
|
|
... bors, 1 babérlevél, 1 kisebb vöröshagyma, 1 kisebb alma, 1-2 gerezd fokhagyma.
A makói hagymához:
2 szép vöröshagyma, 2-3 evőkanál liszt, 1 tojás, 1 mokkáskanál pirospaprika, 3 evőkanál zsemlemorzsa, a hagyma sütéséhez: olaj.
Elkészítése:
A libahájat 2 centis kockákra vágjuk, és kevergetve kisütjük. A tűzről lehúzzuk, a töpörtyűt szűrőla... |
2007-11-10 01:14:46 |
|
|
|
|