|
|
|
... 10 dkg ementáli sajt
2 ek liszt
2 db tojás
5 dkg margarin
4 gerezd fokhagyma
delikát ételízesítő
2 ek almaecet
1 ek pirospaprika
2 db babérlevél
1 ek bazsalikom
őrölt fehér bors
Elkészítés:
A pontyot centinként bevagdaljuk, majd bedörzsöljük az ételízesítővel, borssal ... |
2007-11-07 13:21:49 |
|
|
|
|
|
|
... anyukám által eltettből, amit nem is kellett már főzni)
sárgarépa (nekem tavalyi volt)
karalábé (ez idei) - mindkettő kis kockákra vágva
babérlevél, szemes bors
pirospaprika, olaj
nokedli egy tojásból, kevés lisztből, vízből
Odatettem a sonkát főzni éppen annyi vízbe, hogy ellepje, kb. fél órát főztem, a vízbe persze tettem szemes borsot és babé... |
2007-11-07 12:49:44 |
|
|
|
|
|
|
... anyukám által eltettből, amit nem is kellett már főzni)
sárgarépa (nekem tavalyi volt)
karalábé (ez idei) - mindkettő kis kockákra vágva
babérlevél, szemes bors
pirospaprika, olaj
nokedli egy tojásból, kevés lisztből, vízből
Odatettem a sonkát főzni éppen annyi vízbe, hogy ellepje, kb. fél órát főztem, a vízbe persze tettem szemes borsot és babé... |
2007-11-07 12:47:34 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 fej karfiol, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, vegeta, pirospaprika, 1 evőkanál liszt, 2 dkg zsír, apróra vágott zöldpetrezselyem, 1 marék reszelt tészta.
Elkészítése:
A karfiolt megmossuk, megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A hagymát apró kockákra vágjuk, zsíron megfonnyasztjuk, majd rátesszük a karfiolt, és óvatosan keverve, kissé megfut... |
2007-11-03 00:19:47 |
|
|
|
|
|
|
... kedvenc ételét főztem. De szomorkodni nem volt lehetőségem.
Hozzávalók:
1,5 kg csirkecomb,
1 kg zöldbab,
kb 3 szelet szalonna,
hagyma, fokhagyma, pirospaprika, só, fűszerek - ízlés szerint,
kölyök és felnőtt macskák,
4 db kölyökkutya.
1. Pucold meg a hagymát és a fokhagymát. Mutasd meg a körülötted álló, ugráló, rád felmász... |
2007-11-01 21:17:26 |
|
|
|
|
|
|
... csiperkegomba,
* 1 fej hagyma,
* 1 hegyes erős paprika,
* 1 dl tejföl,
* 1 evőkanál liszt,
* 1 tojásfehérje,
* olaj,
* 1 teáskanál pirospaprika,
* só,
* hal fűszerkeverék,
* szemes bors,
* babérlevél
A hal fejét és farkát levágjuk. A megtisztított, felaprított leveszöldség... |
2007-10-28 21:44:01 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 2 db csirkemell, 20 dkg császárszalonna, 1 db piros színű húsos paprika, 1 db kisebb ananász /konzerv is lehet/, só, őrölt bors, pirospaprika, 1 kisebb ágacska rozmaring, 2 ek. olaj
a körethez: 4 db banán, 4 hajszálvékony szelet húsos szalonna
A csirkemellet kicsontozzuk, bőrét lefejtjük, húsát - akárcsak a császárszalonnát és a kicsumá... |
2007-10-28 21:34:40 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 4 db paprika, 8 szelet gépsonka, negyed kg túró, 1 dl tejföl, csipetnyi só, törött bors, pirospaprika
A paprikákat hosszában kettévágom, magjuktól megtisztítom, és mindegyikbe belefektetek egy szelet sonkát. A túrót a tejföllel meg a fűszerekkel összekeverem, és a paprikákba púpozom. Tetejükre paprikát szórok dísznek... |
2007-10-28 21:28:06 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg húsos csont, 60 dkg leveszöldség, só, egész fekete bors, 2 babérlevél, 2 ek. zsír vagy 4-5 ek. olaj, 2 ek. finomliszt, 1 púpozott kiskanál pirospaprika, 30 dkg sertésvese, 30 dkg sertésvelő, 30 dkg lila hagyma, 2-3 ek. citromlé (esetleg ecet), 2 dl tejföl, pici mustár, a tálaláshoz: tejföl, ecet.
Elkészítése:
A húsos csontból a fel... |
2007-10-21 15:17:56 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
60-70 dkg nyers füstölt tarja, 40 dkg nagy szemű bab, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg zsír (legjobb a libazsír), 4 tojás, 1 teáskanál pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, törött fekete bors, 10 dkg árpagyöngy.
A sóletet a legjobb előzőleg beáztatott cserépedényben készíteni. A szintén előre beáztatott babot és árpagyöngyöt levétől leszűrjük, hozzáadjuk a m... |
2007-10-20 19:30:08 |
|
|
|
|