Regisztráció  Belépés
A töpörtyűkészítés titkai
... recept!

Töpörtyűkrém (szendvicsre)

Hozzávalók:
30 dkg töpörtyű, 3 db főtt tojás, 1 nagyobb lilahagyma vagy vöröshagyma, kb. 3 gerezd fokhagyma, 2 teáskanálnyi pirospaprika, 1 teáskanál csemege pirosarany, só, bors, szerecsendió, kb. 2-3 evőkanál tejföl, 2 evőkanál mustár (ha nagyon savanyú a mustár, akkor csak 1 evőkanállal használjunk belőle!)
El...
2007-01-19 10:54:44
Főtt-sült krumpli
Akár magában, egy kis tejföllel meglocsolva, snidlinggel megszórva, vagy az aprópecsenye köreteként is remek!

nem szétfővő fajtájú burgonya, olaj, só, bors, őrölt kömény, piros paprika

A gondosan megmosott burgonyákat héjában majdnem teljesen puhára főzzük.
Az sem baj, ha puha lesz, de ne essen szét.
Megpucoljuk, és tetszés szerint feldaraboljuk...
2007-01-18 11:47:34
Körömpörkölt
... ek. olaj, só, 1 ek. csemege paprikakrém, 1 mk. erős paprikakrém, 1 nagy gerezd fokhagyma, késhegynyi őrölt köménymag, 1-1 paprika és paradicsom, 1 kk. paradicsompüré, 1 ek. csemege pirospaprika, 1 dl vörösbor.

1. A megtisztított körmöket még a hentesnél négyfelé vágatjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, majd a körömmel együtt a vajon megpirítjuk. Megsózzuk, annyi ...
2007-01-14 00:41:33
Élesztőpástétom ll.
... dió)
5 evőkanál zsemlemorzsa
1 kávéskanál őrölt kömény
kevés majoránna
1 gerezd összenyomott fokhagyma
petrezselyem zöldje apróra vágva
pici só, pirospaprika

Egy kis lábasban elmorzsoljuk az élesztőt, és kb. 4 dl hideg vizet öntünk rá. A vöröshagymát megpároljuk. A felkavart vizes élesztőt hozzáöntjük a megpárolt hagymához, felfőzzük f...
2007-01-08 17:26:36
Sárgaborsós főzelék
Hozzávalók:

50 dkg sárgaborsó, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-2 babérlevél, füstölt szalonna bőre, 2 dkg zsír, pirospaprika, liszt, cukor.

Elkészítése:

A hagyma felét lereszeljük a fokhagymával együtt és lesózzuk, félretesszük. A sárgaborsót (amit kiválogattunk, megmostunk) a hagyma másik felével felengedjük egy liter vízzel, beletes...
2007-01-03 00:50:20
Tejfölös aprópecsenye
Hozzávalók:

50 dkg sertésszűzpecsenye, 5 dkg mustár, 1 dl olaj, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg gomba, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, só, bors, pirospaprika.

Elkészítése:

A megtisztított és lehártyázott húst törött borssal fűszerezzük, mustárral bekenjük, majd olajat öntve rá, hűtőszekrénybe téve 24 óráig érleljük. Felhasználáskor vékony, ceruzavastags...
2006-12-31 01:02:41
Finom hústekercs
Tészta: 30 dkg félgrízes liszt, 9 ek. tej, 4 ek. olaj, 15 dkg túró, 1 doboz tejföl, 2 ek. sütőpor, só.
Töltelék: 50 dkg darált hús, 1 tojás, só, őrölt pirospaprika, őrölt bors, paprikakrém, reszelt sajt.
Elkészítés: A lisztet a tejjel, olajjal, túróval, sütőporral, tejföllel, sóval öszszekeverjük. Az így kapott tésztát vékonyra sodorjuk, megtöltjük töltelékkel, megszórjuk...
2006-12-31 00:54:06
Ünnepi töltött káposzta
... füstölt húsos szalonna, 5 dkg füstölt szalonna, 80 dkg savanyú káposzta, 4 db savanyú káposztalevél, 5 dkg zsír, 15 dkg vöröshagyma, 2 egész tojás, 10 dkg rizs, só, bors, majoránna, pirospaprika, 4 dl tejföl, fokhagyma, liszt.

1. A ledarált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kevés zsírban megpirított, finomra vágott 5 dkg vöröshagymát, a félpuhára párolt rizst és az...
2006-12-30 00:37:43
Kókuszos,Sajtos-krumplis muffi
... szódabikarbóna
10 dkg krumplipüré-pehely
10 dkg reszelt sajt
1 csomó megmosott, felaprózott snidling
1 kávéskanál (frissen reszelt) szerecsendió
bors
pirospaprika
1 tojás
2 dl tej
1/2 dl olaj
20 dkg tejföl
Tetejére:
reszelt sajt

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat kivajazzuk vagy ...
2006-12-17 19:50:51
Karácsonyi leves receptek
... nem vált.

Böjti bableves

Hozzávalók: 20 dkg száraz bab, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyemgyökér, 1 fej fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, 1 egész burgonya, só, pirospaprika.
A megtisztított és megmosott babot néhány órára víz-be áztatjuk, majd hideg vízben feltesszük főni, és a hosszúkásra vágott zöldséget, sárgarépát és a kettévágott burgonyát, fokhagymát...
2006-12-10 14:32:12
1 2 3 ....................496 497 ..........744 745 ..........990 991 992 993 
Címkék: töpörtyűkészítés titkai, aprópecsenye köreteként, gondosan megmosott, megtisztított körmöket, hentesnél négyfelé, hagymát megtisztítjuk, körömmel együtt, vajon megpirítjuk, vöröshagymát megpároljuk, felkavart vizes, megpárolt hagymához, hagyma felét, fokhagymával együtt, hagyma másik, liter vízzel, ledarált húst, kevés zsírban, félpuhára párolt, sütőt előmelegítjük, muffinformákat kivajazzuk, hosszúkásra vágott, kettévágott burgonyát, töpörtyűkészítés, élesztőpástétom, felhasználáskor, szódabikarbóna, hűtőszekrénybe, muffinformákat, paradicsompüré, öszszekeverjük, káposztalevél, ceruzavastags, megtisztított, feldaraboljuk, kiválogattunk, megtisztítjuk, előmelegítjük, aprópecsenye, fokhagymával, pirospaprika, félretesszük, teáskanálnyi, petrezselyem, zsemlemorzsa, körömpörkölt, összenyomott, szerecsendió, vöröshagymát, elmorzsoljuk, töpörtyűkrém, lehártyázott, felaprítjuk, megpirítjuk, vöröshagyma, paprikakrém, kettévágott, snidlinggel, burgonyákat, megpucoljuk, felaprózott, hosszúkásra, keverőtálba, lereszeljük,
© 2013 TVN.HU Kft.