Belépés
Réteskosár
Hozzávalók:

1 réteslap, 1 db padlizsán, 1 db pirospaprika, 5-6 szem paradicsom, 3 ek olívaolaj, só, darált bors, szerecsendió, bazsalikom, 2 dl tejszín, 2 db tojás sárgája.

Elkészítése:

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olívaolajat, majd tegyük hozzá a kis kockákra felvágott paprikát. Lassú lángon, állandóan kevergetve süssük körülbelül 5-6 pe...
2007-06-28 01:05:48
Édes sütemények bűntudat ....
Édes sütemények bűntudat nélkül! :) folytatás:

Kakaós csiga (2)
Hozzávalók: 60 dkg tk. vagy Graham liszt, 5 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, pici só, 1 ek fruktóz vagy édesítő, 4 dl tej. Élesztőt megfuttatjuk, a többi hozzávalóval összekeverjük. Kelesztjük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk. 5 dkg light Delmát felolvasztunk, ennek felével megkenjük a kinyújtot...
2007-06-27 19:58:09
Amerikai levesdiéta
... második-harmadik nap kell megfőznünk a csodalevest. És ha kevesebb időt töltünk a konyhában, kevesebb alkalmunk nyílik torkoskodásra...

Miért egészségesek a hozzávalók?

Pirospaprika: anyagcsere-serkentő
A paprika csípősségét adó kapszaicin gyorsítja az anyagcserét, javítja a táplálék hasznosítását.

Cukkini: javítja az emésztést
Magas ...
2007-06-27 16:00:58
Nyári székelygulyás
... 0,5 kg zsenge fehér káposzta, 1 hegyes-csípos zöldpaprika, 1-1 zöldpaprika és paradicsom, 30 g füstölt szalonna, 80 dkg szeletelt, csontos sertéskaraj, só, bors, 2 ek. olaj, 1 kk. pirospaprika, negyed kk. köménymag, 2-3 szál friss vagy negyed kk. szárított borsikafu, 2 szál petrezselyem.

1. A vörös- és fokhagymát meghámozzuk, az elobbit felaprózzuk. A savanyú káposztát ...
2007-06-24 00:45:28
Minél vaskosabb, annál szaftos



Minél vaskosabb, annál szaftosabb

Nincs ember, aki ne szeretné a fasírtot. Melegen főzelékkel, hidegen szendvicsnek, mindenki szereti. Még azok a gyerekek is, akik utálják a húst.

Ferenc József masírozott, szájában egy fasírozott! (Csukás István: Vakáció a halott utcában ) ...
2007-06-19 13:22:54
Káposztával töltött marhateker
Hozzávalók:

80 dkg marhacomb vagy rostélyos, 1 kg hordókáposzta, egy kis zsír, feketebors, pirospaprika, sóKét nagyobb szelet marhacombot vagy rostélyost kiklopfolunk. Megborsozzuk, egy picit sózzuk, majd nyers hordókáposztát szórunk rá. Összetekerjük, cérnával megkötjük vagy hústűvel megtűzzük.

A tekercseket forró zsíron alaposan megpirítjuk. Ezután felöntjük...
2007-06-15 00:34:50
Siskebab
Bolgár birkanyárs (Siskebab)
1 kg ürücomb, 3 hagyma, 3 zöldpaprika, 3 gerezd fokhagyma, 1 citrom leve, 5 ek olaj, 1 tk csípős pirospaprika, 1 ek tej, bors, só.
Az olajat elkeverem a citromlével, a zúzott fokhagymával, az erőspaprikával. A húst lefaggyúzom, felkockázom és egy éjszakába a marinádban, na és persze hűtőben tartom. A húst a hagyma-, paprika-, és paradicsomszel...
2007-06-14 19:47:39
Szarvas gulyás
... szarvaslapocka
12 dkg lencse
25 dkg sárgarépa
8 dkg zsír
1 fej vöröshagyma
1-1 zöldpaprika, paradicsom
2 babérlevél
3 szál zellerlevél
őrölt kömény
pirospaprika
őrölt fehér bors




ELKÉSZÍTÉS

A zsírban pirítsuk meg a finomra vágott hagymát, a felaprított paprikát és paradicsomot, majd szórjuk ...
2007-06-06 22:33:38
Gaspacho
... paradicsom, egy uborka, négy zöldpaprika (lehetőleg több színből), egy hagyma, két gerezd fokhagyma, négy kanál olaj, egy kanál borecet, 15 dkg szikkadt kenyér vagy prézli, kevés pirospaprika, só, bors, tálaláskor 1 evőkanál finomra vágott zellerlevél vagy zöldpetrezselyem.

A zöldségféléket (és a kenyeret) elturmixoljuk, eldolgozzuk az olajjal és a fû...
2007-06-01 14:04:30
virsli receptek
... különféle ízben, színben és formában kapható virslikből.

VIRSLIPÖRKÖLT (Axtronsad módra)
Hozzávalók: 10 dkg szalonna, 4 ek. olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csapott ek. pirospaprika, só, bors, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 mk. őrölt kömény, fél kk. majoránna, 1-1 friss vagy mélyhűtött paradicsom és paprika, 80 dkg virsli, 20 dkg csiperkegomba (el is maradhat).
Elkész...
2007-05-30 20:07:03
1 2 3 .............501 502 .......751 752 .......991 992 993 1001 1002 1003 
Címkék: Ferenc József, Csukás István, nagy serpenyőben, többi hozzávalóval, paprika csípősségét, táplálék hasznosítását, elobbit felaprózzuk, savanyú káposztát, halott utcában, picit sózzuk, tekercseket forró, olajat elkeverem, zúzott fokhagymával, húst lefaggyúzom, zsírban pirítsuk, finomra vágott, felaprított paprikát, kanál borecet, zöldpetrezselyem, hordókáposztát, zöldségféléket, paradicsomszel, szarvaslapocka, erőspaprikával, hordókáposzta, összetekerjük, székelygulyás, csiperkegomba, torkoskodásra, hasznosítását, felolvasztunk, elturmixoljuk, virslipörkölt, összekeverjük, pirospaprika, szerecsendió, petrezselyem, egészségesek, paradicsomot, kiklopfolunk, hozzávalóval, megfuttatjuk, fokhagymával, megborsozzuk, szendvicsnek, anyagcserét, csodalevest, eldolgozzuk, zellerlevél, csípősségét, felaprított, megpirítjuk, tekercseket, vöröshagyma, zöldpaprika, citromlével, lefaggyúzom, felkockázom, marhacombot, felaprózzuk, meghámozzuk, sertéskaraj, káposztával, olívaolajat, forrósítsuk, serpenyőben, elkészítése, feketebors, paradicsom,
© 2013 TVN.HU Kft.