Belépés
Nébih: határérték feletti policiklikus aromás szénhidrogéneket (pah) mértek őrölt gyömbérben
... keresztül Spanyolországból szállítottak belőle Magyarországra is. Az esetről a Nébih az EU riasztási rendszerén, a RASFF-on keresztül, Írország bejelentése alapján értesült.
A policiklikus aromás szénhidrogének (pah) több száz kémiailag rokon, különböző szerkezetű és toxicitású vegyület csoportját jelentik, amelyek főként a szerves anyagok tökéletlen égése során különböző ipa...
2019-02-18 20:13:34
Három orvos cenzúrázott publicisztikája a gender-tudományról
... megfosztja (deviatio), eltéríti, az útnélküliséget (deviációt) eredményez és kizárja az egészséget.
A deviációt előidéző okok fizikai és szellemi természetűek. Ilyenek pl.: a policiklikus biszfenolok, az exogén hormonok szervezetbe jutása, az érzékiséget gerjesztő irodalom és mass-média, az úgymond tudományosnak nevezett kutatások stb.

Az egészséges nemi érés, iden...
2018-07-14 17:44:14
Nébih: 14 baconből egyet ki kellett vonni a forgalomból
... üzemben a bacon gyártási folyamatát is hatósági ellenőrzésnek vetették alá.
Arról is beszámoltak, hogy a hivatal munkatársai szúrópróba-szerűen négy cég termékeiben a PAH-tartalmat (policiklikus aromás szénhidrogének, amelyek a nem megfelelően végzett hagyományos füstölés során kerülhetnek a termékekbe) is ellenőrizték. Az eredmények minden esetben megfelelőek voltak - közölt...
2016-05-10 10:01:37
A sörös pác csökkenti a rákkeltő anyagok hatását

A grillezés kellemes ízt ad a húsnak, ám nagy árat fizetünk érte: az étel elkészítése során policiklikus aromás szénhidrogéneknek (PAH) nevezett molekulák jönnek létre, melyek károsítják a DNS-t, és így növelik a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Kutatók egy csoportja azonban úgy véli, megtalálta a mego...
2015-08-05 08:23:29
A Nébih ellenőrzése szerint nem jelent kockázatot az útmentén árult zöldségek és gyümölcsök fogyasztása
... jellemző), amelyek az elégetett üzemanyagból, valamint az alkatrészek és gumiabroncsok kopása során kerülnek a levegőbe és ülepednek le a környezetben. Másrészt előfordulhatnak úgynevezett policiklikus aromás szénhidrogének (PAH-ok) is, amelyek szintén az üzemanyagok égése során keletkeznek és kis mennyiségben is rendkívül károsak az élő szervezetekre.
A három helyen vett öss...
2015-07-16 15:52:07
Veszélyes anyagokat
... melegben zokni nélkül viselt, bőrrel érintkező műanyag lábbelik vetettek fel egészségügyi aggályokat a német újságírókban, ezért tíz párat bevizsgáltattak. Elsősorban oldószereket, policiklikus aromás szénhidrogéneket (PAH) és nehézfémeket kerestek - írja a wdr.de.

A bevizsgálás során a papucsokban találtak is policiklusos aromás szénhidrogéneket (PAH-okat), valamint ne...
2015-04-17 19:40:52
Mérgezők lehetnek a műanyag klumpák.!?
... melegben zokni nélkül viselt, bőrrel érintkező műanyag lábbelik vetettek fel egészségügyi aggályokat a német újságírókban, ezért tíz párat bevizsgáltattak. Elsősorban oldószereket, policiklikus aromás szénhidrogéneket (PAH) és nehézfémeket kerestek - írja a wdr.de.

A bevizsgálás során a papucsokban találtak is policiklusos aromás szénhidrogéneket (PAH-okat), valamint ne...
2015-04-16 14:08:17
Erre figyeljünk oda, ha húst sütünk!
... sül, vagy túl forrón grilleződik. Továbbá a legtöbb alkalommal előfordul, hogy grillezéskor húslé, pác vagy zsír csöpög a szénre, fára, ami füstöt okoz.

A füsttel együtt policiklikus aromatikus szénhidrogén (PAK) képződik, ami lerakódik a húson, de be is lélegezhetjük sütéskor. A PAK-ról tudni kell, hogy orvosilag igazolt rákkeltő hatása, és onnan ismerszik fel, hogy a ...
2014-08-09 18:38:45
Férfitől tallóztam
... sül, vagy túl forrón grilleződik. Továbbá a legtöbb alkalommal előfordul, hogy grillezéskor húslé, pác vagy zsír csöpög a szénre, fára, ami füstöt okoz.

A füsttel együtt policiklikus aromatikus szénhidrogén (PAK) képződik, ami lerakódik a húson, de be is lélegezhetjük sütéskor. A PAK-ról tudni kell, hogy orvosilag igazolt rákkeltő hatása, és onnan ismerszik fel, hogy a ...
2014-07-15 10:35:44
Erre figyeljünk oda, ha húst sütünk!
... sokáig sül, vagy túl forrón grillezik. Továbbá a legtöbb alkalommal előfordul, hogy grillezéskor húslé, pác vagy zsír csöpög a szénre, fára, ami füstöt okoz.

A füsttel együtt policiklikus aromatikus szénhidrogén (PAK) képződik, ami lerakódik a húson, de be is lélegezhetjük sütéskor. A PAK-ról tudni kell, hogy orvosilag igazolt rákkeltő hatása, és onnan ismerszik fel, ho...
2014-07-13 18:01:03
1 2 3 4 
Címkék: rákkeltő anyagok, útmentén árult, műanyag klumpák, policiklikus aromás, szerves anyagok, deviációt előidéző, policiklikus biszfenolok, exogén hormonok, érzékiséget gerjesztő, úgymond tudományosnak, egészséges nemi, bacon gyártási, hivatal munkatársai, eredmények minden, grillezés kellemes, étel elkészítése, vastagbélrák kialakulásának, csoportja azonban, elégetett üzemanyagból, üzemanyagok égése, három helyen, német újságírókban, bevizsgálás során, papucsokban találtak, legtöbb alkalommal, füsttel együtt, szénhidrogéneket, spanyolországból, publicisztikája, előfordulhatnak, bevizsgáltattak, útnélküliséget, szénhidrogének, magyarországra, kialakulásának, lélegezhetjük, szervezetekre, tudományosnak, ellenőrzésnek, gumiabroncsok, újságírókban, egészségügyi, mennyiségben, oldószereket, policiklikus, policiklusos, nehézfémeket, szállítottak, ellenőrizték, vastagbélrák, környezetben, üzemanyagból, grillezéskor, szénhidrogén, természetűek, termékeiben, biszfenolok, megfelelően, hagyományos, beszámoltak, cenzúrázott,
© 2013 TVN.HU Kft.