|
|
|
...(sütés nélkül)
Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz, 25 dkg porcukor, 3 dkg kakaópor, 1 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl tej, 1 tábla tortabevonó csoki, 1 csomag babapiskóta, 1 kanál kókuszreszelék, rumaroma, mandulaaroma, vaj.
Elkészítés:
A kekszet 20 dkg porcukorral, a vaníliával, kakaóval, az aromákkal és a tejjel jól összegyúrjuk. Egy kb. 6 cm átmérőjű... |
2010-12-19 18:20:27 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Tojás, cukor, tejföl, liszt, dió, mák, kakaó, vaj, porcukor, pudingpor, tej, szódabikarbóna.
Elkészítés:
1. lap: 5 evőkanál cukor, 1 tojás, 2 dl tejföl, ezeket jól kikeverem, majd hozzáadok 5 evőkanál lisztet, egy mokkáskanál szódabikarbónát és 5 evőkanál darált diót. Összekeverem, és közepes méretű tepsüben sütöm meg. 2. lap: Úgy készül mint az ... |
|
2010-12-19 18:18:07 |
|
|
|
|
|
|
... ugyanezek a hozzávalók, csak mák helyett diót teszünk bele.
Harmadik lap: szintén megegyezik az elsővel, csak dió helyett kakaóport adunk hozzá.
Krém: 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 liter tej, 1 pohár gríz (búzadara).
Elkészítés:
Sütőpapírral kibélelek egy közepes méretű tepsit, és külön-külön megsütöm mindhárom tésztalapot. A krémhez a tejből és a grízből... |
2010-12-19 18:17:41 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
60 dkg liszt, 40 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 1 sütőpor.
Az első adaghoz (Linzer és Ischler): baracklekvár, porcukor, csokimáz, fél diószemek.
A második adaghoz (Mogyorós karácsonyi kekszek): 5 dkg pörkölt, őrölt mogyoró.
A harmadik adaghoz (Mákos csókok): 5 dkg darált mák, 1 kávéskanál fah... |
|
2010-12-19 18:07:54 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
60 dg liszt, 15 dg margarin, 10 dg kristálycukor, 15 dg porcukor, 2 egész tojás, reszelt citromhéj, citromlé, kávéskanál fahéj, késhegynyi szódabikarbóna, 4 evőkanál méz.
Elkészítés:
A lisztet, margarint, egy egész tojást és egy sárgáját, kristály cukrot, fahéjat, citromhéjat, mézet a szódabikarbónával összedolgozzuk annyi citromlével, hogy jól n... |
|
2010-12-19 18:07:25 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg liszt, 45 dkg vaj, 2,4 dl tejföl, 4 tojássárgája, porcukor. A töltelékhez: baracklekvár vagy dió, esetleg mák, amit legjobban szeretünk.
Elkészítés:
A lisztet a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük, és az egészet jól összegyúrjuk. 16 egyforma kis gombócra osztjuk. Jól lezárt nejlonzacsk... |
2010-12-19 18:06:43 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
15 dkg vaj, 20 dkg liszt, 1/2 dl tej, 1,5g élesztő, 1 kávéskanál porcukor, csipet só.
Elkészítés:
A hozzávalókból tésztát gyúrúnk. Hideg vizzel teli edénybe rakjuk, míg feljön a víz tetejére (2-3 óra). Majd kinyújtjuk kb. 1-1,5 cm vastagra, és különböző formákkal szaggatjuk. Gázsütő 4-es fokozatán világosra sütjük. Még melegen vanílíás porcukorba... |
2010-12-19 18:05:55 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
4 db alma, 4 evőkanál porcukor, 4 evőkanál tejföl vagy natúr joghurt, 1 citrom leve.
Elkészítés:
Az almákat megmossuk, kiszúrjuk a magházat, 1 centis körszeletekre vágjuk, majd üvegtálra rakosgatjuk. Leöntjük a porcukorral, citromlével elkevert tejföllel, és addig sütjük, amíg a teteje színt kap.
Szórhatunk rá diót, vagy mandulát is.... |
2010-12-19 18:04:53 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1 evőkanál tejföl, 1 evőkanál citromlé, 3 evőkanál porcukor, 1 tojássárgája, csipet só.
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, jó puha kell legyen a tészta, vékony lapot nyújtunk, és kis korongokat szúrunk ki. Közepes tűznél szép rózsaszínre sütjük, kettesével összeragasztjuk hecsedli lekvárral. Végül tortabevonó ... |
2010-12-19 17:58:12 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
35 dkg margarin, 60 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 4 tojássárgája, 2 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja.
A díszítéshez: csokimáz, dekor toll, cukormáz.
A töltelékhez: bármilyen lekvár (nem dzsem).
Elkészítés:
Az összes hozzávalót pontosan lemérni, és összegyúrni. Lehet fele zsír, fele margarin, ha spórolni akaru... |
2010-12-19 17:55:15 |
|
|
|
|