Belépés
Epres palacsinta
Hozzávalók:

12 db kisütött palacsinta, 50 dkg tehéntúró, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom lereszelt héja és kifacsart leve, 3 evőkanál méz, 70 dkg eper, 3 evőkanál porcukor. A palacsintához: 35 dkg liszt, 4 tojás, 1 evőkanál porcukor, 6 dl tej, 1 csipetnyi só, olaj a sütéshez.

Elkészítése:

Egy keverőtálba üssük bele az egész tojásokat, adjuk hozz...
2007-05-22 01:12:44
Mozart-szelet
Mozart-szelet

Kelt tészta:
200 g nagyon lágy vaj
180 g porcukor
1 tasak vanillincukor
6 tojássárgája (közepes méretű)
300 g darált dió
100 g apróra darabolt csokoládé
3 evőkanál liszt
200 g gyors Hermann-tészta
6 tojásfehérje (közepes méretű)

Krém:
500 ml hideg tejszín
3 evőkanál porcukor
3 evőkanál M...
2007-05-19 11:21:28
Nagyi lekváros párnája
Nagyi lekváros párnája
(kb. 50 darab)

Gyúrt tészta:
300 g búzaliszt
2 teáskanál sütőpor
125 g porcukor
1 tasak vanillincukor
50 g lágy vaj vagy margarin
2 evőkanál rum
2 tojás (közepes méretű)

Ezenkívül:
100 g szilvalekvár
porcukor

Elkészítés:
A lisztben elvegyítjük a sütőport és egy keverőtálba...
2007-05-19 11:17:04
Nagy emberek kedvenc étkei
... az almás rétes, vacsorára viszont leggyakrabban csak joghurtot eszik. (m, ú)

A Fedák-torta receptje

Hozzávalók:

5 tojás, 15 dkg+20 dkg gesztenye, 10 dkg porcukor, vanília, 3 dkg vaj, 8 dkg reszelt csokoládé, 5 dkg piskótamorzsa, 2 dkg liszt, fél liter tejszínhab, vaníliás cukor

Elkészítése:

A tojássárgájával összekeverünk 15 d...
2007-05-18 00:47:53
Nincs Cím
... én azt kimondom,
egyszerre elmúlik
minden bajom, gondom.
Ha kávé keserű,
ha mártás savanyú,
csak egy szót kiáltok,
csak annyit, hogy: anyu!
Mindjárt porcukor hull
kávéba, mártásba,
csak egy szóba került,
csak egy kiáltásba.
Keserűből édes,
rosszból csuda jó lesz,
sírásból mosolygás,
olyan csuda-szó ez.
"Any...
2007-05-17 20:13:14
Mézes csók
... cukor
1 kg liszt
3 tojás
1 csomag sütőpor
3 dkg vaj
2 dl tej
2 dkg szalalkáli
fahéj, citromhéj

a bevonathoz:
2 tojásfehérje
25 dkg porcukor
pár csepp citromlé

Elkészítése: A mézet a cukorral és 1 dl vízzel felforraljuk. A tűzről levéve többször megkevergetjük, ha kihűlt hozzáadjuk a |...
2007-05-15 17:27:09
_____ Recept: Csokoládés kocka
... kocka

Hozzávalók:

3 db tojás
cukrozott narancshéj
1/2 kávéskanál vaníliaaroma
1/2 teáskanál mandulaolaj
30 dkg finomliszt
3 ek. kakaópor (keserű)
15 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
csipetnyi só
mandula, dió

Elkészítése:...
2007-05-13 08:45:54
Barackos muffin
... 17,5 dkg vaj, 17,5 dkg cukor, csipetnyi só, 1 vaníliás cukor, 10 dkg finom túró, 5 csepp mandulaaroma, 3 tojás, 5 dkg őrölt mandula, 25 dkg félgrízes liszt, 3 kk. sütőpor, 0,75 dl tej, porcukor a leszóráshoz.

1. A kompót levét leöntjük, a barackot lecsepegtetjük, és kisebb darabokra vágjuk. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
2. A megpuhult vajat a cukorral, sóval, va...
2007-05-13 01:18:54
Mákos guba
Hozzávalók:

25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, narancshéj, citromhéj, 6 dl tej, 10 db kifli, 15 dkg darált mák, méz

Elkészítése:

A kétféle cukorral, narancs- és citromhéjjal ízesített felforralt tejjel leöntjük a kiflikarikákat. Megszórjuk cukrozott mákkal, és összekeverjük. Margarinnal kikent tepsiben középmeleg sütőben öt-tíz percig sütjük....
2007-05-11 01:04:29
Egy savanykás finomság
... levét, majd a húst és a rebarbarát is elkeverjük a mártásban, és összeforraljuk. Rizzsel tálaljuk.

Rebarbarás pite

Hozzávalók:

20 dkg liszt, 2 kiskanál porcukor, 2 tojássárgája, 15 dkg vaj; a töltelékhez: 6-7 rebarbaraszár, 8 dkg porcukor, 1 csipet őrölt fahéj, darált mandula vagy dió

Elkészítése:

A tésztához összekeverjük a l...
2007-05-11 01:02:01
1 2 3 .............1310 1311 ......1965 1966 ......2591 2592 2593 .2619 2620 2621 
Címkék: Nincs Cím, savanykás finomság, keverőtálba üssük, egész tojásokat, lisztben elvegyítjük, almás rétes, tojássárgájával összekeverünk, szót kiáltok, szóba került, kompót levét, barackot lecsepegtetjük, megpuhult vajat, kétféle cukorral, tésztához összekeverjük, tojássárgájával, kiflikarikákat, összeforraljuk, lecsepegtetjük, megkevergetjük, összekeverjük, palacsintához, összekeverünk, vanillincukor, előmelegítjük, piskótamorzsa, rebarbaraszár, leggyakrabban, tojássárgája, forumcsoport, tojásfehérje, vaníliaaroma, szilvalekvár, mandulaaroma, citromhéjjal, felforraljuk, margarinnal, keverőtálba, elkészítése, töltelékhez, leszóráshoz, mandulaolaj, elvegyítjük, hozzávalók, palacsinta, hozzáadjuk, bevonathoz, középmeleg, megszórjuk, csokoládés, narancshéj, kávéskanál, felforralt, elkészítés, szalalkáli, tejszínhab, rebarbarás, rebarbarát, finomliszt, elkeverjük, egyszerre, citromhéj, ízesített, vacsorára, tésztához, csokoládé, savanykás, teáskanál, csipetnyi, cukrozott, búzaliszt, megpuhult,
© 2013 TVN.HU Kft.