|
|
|
Ha már farsang, akkor a finom fánk elmaradhatatlan..:
A tésztához
- 500 g liszt
- 50 g porcukor
- 4 db tojássárgája
- 80 g vaj
- 25 g élesztő
- 2,5 dl tej
- 0,5 dl rum
- só
- a szóráshoz: 100 g liszt
- a tetejére: 15 g vaníliás cukor
- a töltéshez és a tálaláshoz: 100 g barack... |
2007-02-21 09:25:29 |
|
|
|
|
|
|
... Nátrium-benzoáttal megszórjuk az üvegek tetejét, ha tartósítani akarjuk, és úgy zárjuk le az üvegeket.
Sütőtök torta
Sülttök30 dkg finomliszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, csipet só, fél csomag sütőpor, 1 tojás sárgájával és egy kis vízzel tésztát gyúrunk. A kész tésztával kibélelünk egy peremes tortaformát.
30 dkg sütőtök áttört húsát össze... |
|
2007-02-21 08:45:51 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
1 citrom reszelt héja
töltelékhez valók:
1 kg túró
1 csomag főzős vanília puding
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
17 dkg vaj
6 tojás
A tésztához valókat összegyúrom, fóliában fél órára a hütőbe teszem. A sütőt előmelegítem 210 fokra. Amíg a tészta a hütőben ... |
2007-02-19 10:34:25 |
|
|
|
|
|
|
Habos diós sütemény
A tésztához:
7 tojás fehérje
3 tojássárga
20 dkg porcukor
4 evőkanál liszt
25 dkg pörkölt dió vagy pörkölt mogyoró
1 csomag sütőpor
1 kanál citromlé
A krémhez:... |
|
2007-02-19 10:28:29 |
|
|
|
|
|
|
... 2 dcl. hubi
kevés sötét vagy világos-barna rántást és sok sört készítünk izlés szerint
még egy kis sör
csipetnyi félkész kozma
ízlés szerint három evőkanál só, porcukor, vagy valami más fehér
egy-két-kilenc szakácskönyv
15 dekányi főző- lángolt- ill. sült- vagy estleg főttkolbász nyersen
3 db löncskonzerv (biztonsági tartalék)
2 - 8 ... |
|
2007-02-17 08:39:55 |
|
|
|
|
|
|
... borjútekercsekre!
Elkészítési idő: 30 perc
Eperszíves torta
Hozzávalók:
3 tojás, 25 dkg cukor, só, 10 dkg liszt, eper, 20 dkg marcipánmassza, 5 dkg porcukor, eperlekvár, 1 citrom, zselatin, joghurt, 2 zacskó vaníliás cukor, 5 dl tejszín, 5 dkg pisztácia
Elkészítése:
A tojások fehérjét 2 dkg cukorral és sóval kemény ... |
2007-02-09 00:59:27 |
|
|
|
|
|
|
... a praktikus: mert tortának vagy egy könynyű felfújtnak is álcázható, mi csúsztatott palacsintaként emlegetjük. A félig sült palacsintákat tűzálló tálra teszik, és rétegenként vaníliás porcukorral, reszelt citrom vagy narancs héjával meghintik.
A francia crepes, a legkedveltebb: porhanyós tésztájába vajat, narancslevet vagy annak reszelt héját teszik. Meglocsolják likőrr... |
2007-02-09 00:49:12 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 5 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 1 ek. kakaó, 1 ek. méz, 1 tojás, 1 gr. szalakáli kevés tejben. A krémhez: 2 vaníliás pudingpor, 7dl tej, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 lapot sütünk belőle. Ha kihűlt, a következő krémet töltjük bele.
A krém: 2 vaníliás puding... |
2007-02-07 00:40:38 |
|
|
|
|
|
|
... fejes saláta, 1 lollo rosso stb.), 1 kisebb kígyóuborka, 2 kisebb lila hagyma, 2-3 kemény paradicsom és zöldpaprika, egy csokor petrezselyem, 2 dl víz, 3 evőkanál almaecet, 1 evőkanál porcukor, fél kiskanál só, 2 evőkanál olívaolaj.
1. A csirkemellet kifilézzük, lebőrözzük. A fél melleket lapjában bevágjuk, majd nagyra, vékonyra kiverjük. A fűszerkeverékkel bedörzsöljük... |
2007-02-06 00:39:56 |
|
|
|
|
|
|
VÖRÖSBOROS-FAGYLALTOS KÖRTEKOMPÓT
HOZZÁVALÓK:
50-50 dkg vegyes gyümölcs (málna, eper, meggy, cseresznye) és körte
2,5 dl vörösbor
10 dkg porcukor
4 gombóc vaníliaízű fagylalt
ELKÉSZÍTÉS
A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk. A körtéket meghámozzuk, magházukat, szárukat kivágjuk. A bort és a cukrot egy ... |
2007-02-04 11:09:08 |
|
|
|
|