Belépés
Farsangi fánk.....


Ha már farsang, akkor a finom fánk elmaradhatatlan..:

A tésztához


- 500 g liszt
- 50 g porcukor
- 4 db tojássárgája
- 80 g vaj
- 25 g élesztő
- 2,5 dl tej
- 0,5 dl rum
- só

- a szóráshoz: 100 g liszt
- a tetejére: 15 g vaníliás cukor
- a töltéshez és a tálaláshoz: 100 g barack...
2007-02-21 09:25:29
A sütőtök
... Nátrium-benzoáttal megszórjuk az üvegek tetejét, ha tartósítani akarjuk, és úgy zárjuk le az üvegeket.


Sütőtök torta

Sülttök30 dkg finomliszt, 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, csipet só, fél csomag sütőpor, 1 tojás sárgájával és egy kis vízzel tésztát gyúrunk. A kész tésztával kibélelünk egy peremes tortaformát.
30 dkg sütőtök áttört húsát össze...
2007-02-21 08:45:51
Bécsi túrótorta
... cukor

1 citrom reszelt héja

töltelékhez valók:

1 kg túró

1 csomag főzős vanília puding

2 csomag vaníliás cukor

15 dkg porcukor

17 dkg vaj

6 tojás



A tésztához valókat összegyúrom, fóliában fél órára a hütőbe teszem. A sütőt előmelegítem 210 fokra. Amíg a tészta a hütőben ...
2007-02-19 10:34:25
Habos diós sütemény



Habos diós sütemény


A tésztához:

7 tojás fehérje

3 tojássárga

20 dkg porcukor

4 evőkanál liszt

25 dkg pörkölt dió vagy pörkölt mogyoró

1 csomag sütőpor

1 kanál citromlé

A krémhez:...
2007-02-19 10:28:29
Omlett
... 2 dcl. hubi
kevés sötét vagy világos-barna rántást és sok sört készítünk izlés szerint
még egy kis sör
csipetnyi félkész kozma
ízlés szerint három evőkanál só, porcukor, vagy valami más fehér
egy-két-kilenc szakácskönyv
15 dekányi főző- lángolt- ill. sült- vagy estleg főttkolbász nyersen
3 db löncskonzerv (biztonsági tartalék)
2 - 8 ...
2007-02-17 08:39:55
Bálint-napi meglepetés
... borjútekercsekre!

Elkészítési idő: 30 perc

Eperszíves torta

Hozzávalók:

3 tojás, 25 dkg cukor, só, 10 dkg liszt, eper, 20 dkg marcipánmassza, 5 dkg porcukor, eperlekvár, 1 citrom, zselatin, joghurt, 2 zacskó vaníliás cukor, 5 dl tejszín, 5 dkg pisztácia

Elkészítése:

A tojások fehérjét 2 dkg cukorral és sóval kemény ...
2007-02-09 00:59:27
Palacsinta, a világpolgár
... a praktikus: mert tortának vagy egy könynyű felfújtnak is álcázható, mi csúsztatott palacsintaként emlegetjük. A félig sült palacsintákat tűzálló tálra teszik, és rétegenként vaníliás porcukorral, reszelt citrom vagy narancs héjával meghintik.

A francia crepes, a legkedveltebb: porhanyós tésztájába vajat, narancslevet vagy annak reszelt héját teszik. Meglocsolják likőrr...
2007-02-09 00:49:12
Boszorkányos krémes
Hozzávalók:

25 dkg liszt, 5 dkg margarin, 5 dkg porcukor, 1 ek. kakaó, 1 ek. méz, 1 tojás, 1 gr. szalakáli kevés tejben. A krémhez: 2 vaníliás pudingpor, 7dl tej, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor.

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 lapot sütünk belőle. Ha kihűlt, a következő krémet töltjük bele.

A krém: 2 vaníliás puding...
2007-02-07 00:40:38
Csirkesteak fitness-salátával
... fejes saláta, 1 lollo rosso stb.), 1 kisebb kígyóuborka, 2 kisebb lila hagyma, 2-3 kemény paradicsom és zöldpaprika, egy csokor petrezselyem, 2 dl víz, 3 evőkanál almaecet, 1 evőkanál porcukor, fél kiskanál só, 2 evőkanál olívaolaj.

1. A csirkemellet kifilézzük, lebőrözzük. A fél melleket lapjában bevágjuk, majd nagyra, vékonyra kiverjük. A fűszerkeverékkel bedörzsöljük...
2007-02-06 00:39:56
Vörösboros-fagylaltos körte
VÖRÖSBOROS-FAGYLALTOS KÖRTEKOMPÓT


HOZZÁVALÓK:

50-50 dkg vegyes gyümölcs (málna, eper, meggy, cseresznye) és körte
2,5 dl vörösbor
10 dkg porcukor
4 gombóc vaníliaízű fagylalt


ELKÉSZÍTÉS

A gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk. A körtéket meghámozzuk, magházukat, szárukat kivágjuk. A bort és a cukrot egy ...
2007-02-04 11:09:08
1 2 3 .............1310 1311 ......1965 1966 ......2598 2599 2600 .2619 2620 2621 
Címkék: VÖRÖSBOROS-FAGYLALTOS KÖRTEKOMPÓT, finom fánk, üvegek tetejét, kész tésztával, peremes tortaformát, tésztához valókat, hütőbe teszem, sütőt előmelegítem, tojások fehérjét, könynyű felfújtnak, félig sült, francia crepes, tészta hozzávalóit, következő krémet, csokor petrezselyem, csirkemellet kifilézzük, fűszerkeverékkel bedörzsöljük, gyümölcsöket megtisztítjuk, körtéket meghámozzuk, borjútekercsekre, fűszerkeverékkel, elmaradhatatlan, marcipánmassza, palacsintaként, legkedveltebb, palacsintákat, megtisztítjuk, löncskonzerv, narancslevet, boszorkányos, összegyúrjuk, meglocsolják, tojássárgája, petrezselyem, előmelegítem, csirkemellet, szakácskönyv, gyümölcsöket, bedörzsöljük, csirkesteak, zöldpaprika, kígyóuborka, elkészítése, hozzávalóit, rétegenként, töltelékhez, főttkolbász, elkészítési, összegyúrom, világpolgár, csúsztatott, mindmegette, tortaformát, porcukorral, tartósítani, meghámozzuk, körtekompót, hozzávalók, meglepetés, tálaláshoz, fagylaltos, biztonsági, benzoáttal, elkészítés, megszórjuk, cseresznye, eperszíves,
© 2013 TVN.HU Kft.