|
|
|
...
1 csomag vanilinkrémport,
5 deka búzadarát és
25 deka cukrot.
A krémet állandó keverés mellett sűrűre főzzük,... |
2006-12-28 09:43:20 |
|
|
|
|
|
|
... 150-160 fokosan 20-25 percig. Amikor megsül a tészta a formákban egy nagyobb koppintás a tálcára és ki is esik.
3. Elkészítjük a krémet. Forró víz fölött sűrűre főzöm a tojásokat a porcukorral. Amikor kihül, jó kemény lesz és ezt összekeverem a margarinnal habosra.
4. Párosával összetapasztom a tésztát a krémmel, és a tetejét porcukorral meghintem.
Jó étvágya... |
|
2006-12-23 20:04:31 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük.
3. Margarinnal kikenjük és kilisztezzük a sütőformákat. A maradék lisztet elvegyítjük a sütőporral. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy jó nagy tálban habosra keverjük a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként a tojások sárgájával.
4. Gondosan elmossuk a habverőt (ha zsiradék marad rajta nem verődik fel a hab) a tojásfehérjéket egy csipet ... |
2006-12-21 20:24:27 |
|
|
|
|
|
|
... fo... |
|
2006-12-21 19:29:09 |
|
|
|
|
|
|
Megint sütik
Piramis formához: Havas csúcsok
Fehér tésztához
3 tojásfehérjét, 1 csomag vaníliás cukorral és 10 dkg porcukorral vízgőz fölött kemény habbá verjük, majd hozzákeverünk 30 dkg kókuszreszeléket.
Barna tésztához
Összedolgozunk 30 dkg darált háztartási kekszet, 2 evőkanál kakaóval, fél deci erős kávéval, 15... |
|
2006-12-14 14:17:30 |
|
|
|
|
|
|
... vaj, 50 g porcukor, 3 tojássárgája
A díszítéshez: 3 tojásfehérje, 250 g cukor, 3-4 ek. sárgabarack lekvár, kevés citromlé
Elkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd a porcukorral és a tojássárgájával sima tésztává gyúrjuk az egészet. Fóliába csomagolva 1 órán át, pihentetjük a hűtőszekrényben.
Azután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és 5,5 cm-es k... |
2006-12-10 14:52:39 |
|
|
|
|
|
|
... tejet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzáadjuk a vajas masszát. Végül vigyázva belekeverjük az epret.
A muffinsütőt 3/4-ig töltjük a tésztával, és 20-25 percig sütjük.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Gombás muffin
Hozzávalók:
1 ¾ csésze liszt
1 evőkanál cukor
¼ teáskanál só
2 teáskanál s... |
2006-12-04 12:58:25 |
|
|
|
|
|
|
... cukor.
Elkészítése:
Tegyük a piskótakockákat egy mély tálba, és öntsük rá a konyakot, hagyjuk 1 óráig ázni. Ha a gyümölcs fagyott, olvasszuk ki, és 0,5 kg-ot mixeljünk el az 5 dkg porcukorral. Tegyünk félre 1/2 pohárnyi gyümölcsöt a megmaradt fél kilónyi adagból, ez lesz a díszítés a tetején. A maradék gyümölcsöt adjuk hozzá egészben a püréhez. A krém elkészí... |
2006-11-30 01:09:47 |
|
|
|
|
|
|
... rácsvégekre, megkenjük a tojássárgáj... |
2006-11-30 01:05:29 |
|
|
|
|
|
|
... masszába for... |
2006-11-28 17:12:23 |
|
|
|
|