|
|
|
... cukor
• 1 kk rum
• Előkészítési idő: 20 perc
• Elkészítési idő: 35 perc
• Elkészítés:
• Egy tálban keverjük habosra a porcukrot és a vajat, majd adjuk hozzá a darált mandulát és kukoricakeményítőt, és keverjük simára. Üssük bele a tojásokat, majd a masszába reszeljük bele a narancshéjat, adjuk hozzá a vaníliakivona... |
2024-01-07 12:05:26 |
|
|
|
|
|
|
... távol egymástól, megsütjük!
Még forrón megkenjük mázzal,
ami egy fél tojásfejhérje,am... |
|
2023-10-23 22:14:39 |
|
|
|
|
|
|
... tejet és sima állagú tésztát készítünk. A tésztát meleg helyen legalább 1 órát kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket:
egy tálban elkeverjük a vajat, a fahéjat, és a porcukrot.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, mindegyiket fél centi vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük a cukros-fahéjas vajjal, megszórjuk a darált dióval (esetleg mákkal, apróra tört piszt... |
2023-09-03 10:47:50 |
|
|
|
|
|
|
... sárgáját, egy kanál tejjel. Amikor a sütemény megsült szórjuk meg porcukorral.
Elkészítés
Készítsük el a tésztát:
tegyük egy mélyebb tálba a puha vajat, a porcukrot, a tejfölt és a csipet sót, majd keverjük össze habverővel ezeket a hozzávalókat. Miután jól összekevertük adjuk hozzá lassanként az átszitált lisztet és a sütőport. Tegyünk félre egy kevés ... |
|
2023-08-16 17:09:01 |
|
|
|
|
|
|
...
170 fokon alsó sütési módon nem teljesen készre sütjük, kb 40 percig.
A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá. Amikor a hab már kemény,
hozzáadjuk kanalanként a kimért porcukrot és továbbverjük. A lepényt
kivesszük és a kész habot rákanalazzuk a tetejére, szépen elsimítjuk
rajta és visszatesszük a sütőbe további kb 10-15 percre. Akkor jó,
... |
|
2023-07-21 05:56:08 |
|
|
|
|
|
|
... csomag babapiskóta
50 dkg eper + a díszítéshez
Elkészítés:
A hideg tejszínt kemény habbá verem, hozzáadom a citrom reszelt
héját és a levét, a vaníliát, a porcukrot, a tejfölt, alaposan
összekeverem, majd hozzáadom a felaprított epret és
ezzel is összeforgatom.
Egy tetszőleges méretű tál alját vékonyan kikenem egy kis krémmel... |
2023-07-14 06:17:38 |
|
|
|
|
|
|
... közepes láng-gal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 8-10 perc alatt megsütjük. A mézes formákat cukormázzal is díszíthetjük.
Ehhez a tojásfehérjét félig felverjük. majd annyi porcukrot dolgozunk bele, hogy sűrűn folyós massza legyen (2 tojásfehérjéhez 25-30 dkg porcukor kell).
Zsírpapírból hajtogatott habzsákba töltjük, és már ..rajzolhatunk is vele a figurákra. ... |
2023-05-26 16:09:26 |
|
|
|
|
|
|
... teljesen kihűlni a süteményt a tepsiben, ha szükséges, mielőtt cukormázzal tálalja.
A cukormáz elkészítéséhez a krémsajtot és a vajat habosra keverjük. Lassan adjuk hozzá a porcukrot, amíg össze nem áll. Ha túl sűrű a cukormáz, adjunk hozzá egy kevés vizet. Ha túl híg, adjunk hozzá még porcukrot.
... |
2023-05-12 09:27:01 |
|
|
|
|
|
|
... és alaposan elkeverjük.
Az olajat 170-180 fokra melegítjük, és egy evőkanállal beleszaggatjuk a... |
2023-05-03 18:17:42 |
|
|
|
|
|
|
... tej,
ízlés szerint vanília cukor és porcukor,
25 dkg gesztenye massza,
cukrozott tejszínhab,
1 tábla étcsokoládé,
A tejet meglangyosítjuk, a vanília cukrot és a porcukrot beletesszük.
A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy jénai tál aljára pakoljuk őket.
Majd gesztenye masszát reszelünk rájuk.
A csokit megolvasztjuk é... |
2023-04-06 22:41:13 |
|
|
|
|