|
|
|
... dióbél vagy mazsola vagy kókuszreszelék, 3 csomag zsíros tejpor, 2 vaníliás cukor, fél kg porcukor, 3 evőkanál kakaó, 20 dg margarin, 2 dl tejszín.
Elkészítés:
A tejszínt, vajat, porcukrot felfőzzük, simára keverjük. A tejport, kakaót, vaníliás cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a forró tejszínes masszát és a tetszés szerinti ízesítőt, attól függ, milyen csokoládét akarunk... |
2010-12-18 05:20:10 |
|
|
|
|
|
|
... habbá verjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd kivajazott, morzsával meghintett tepsibe öntjük (a tepsi mérete lehetőleg 24x40 cm legyen), és zsemleszínűre sütjük. A krémhez a vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot a tojássárgákkal kikeverjük. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, és langyosan belekeverjük a krémbe. Egyenletesen elosztjuk a krémet a tésztán, olvasztott csok... |
|
2010-12-18 05:18:52 |
|
|
|
|
|
|
... sütőporral elkevert liszttel, majd összegyúrjuk a tojássárgákkal, a cukorral és a kakaóporral. A tojásfehérjékből vert kemény habba óvatosan beleforgatjuk a mandulát, a reszelt csokoládét és a porcukrot. A kakaós tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjúk, majd 6 cm-es négyzetekre vágjuk. A lapokat megtöltjük a mandulás, csokoládés krémmel, feltekerjük, és patkó alakúra h... |
2010-12-18 04:37:44 |
|
|
|
|
|
|
... még kevergetjük, majd fokozatosan a tejszínhabhoz vegyítjük, végül hoz... |
|
2010-12-18 04:35:09 |
|
|
|
|
|
|
... meggyel sűrűn kirakjuk. Erre jön a sárga tészta, majd a következő tölteléket tesszük rá: A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük. Néh... |
|
2010-12-18 04:30:38 |
|
|
|
|
|
|
... mazsola, 2 cl rum, 2 cl cseresznyepálinka, só, 1 dl tejföl.
Elkészítés:
Kevés tejben felforraljuk az élesztőt. A maradék tejbe belekeverjük a lisztet, a tojások sárgáját, 5 dkg porcukrot és kevés sót. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd 10 perc pihentetés után belekeverjük a felvert tojáshabot. Ebből a kelt tésztából palacsintákat sütünk. Közben a reszelt almát a po... |
2010-12-18 04:28:03 |
|
|
|
|
|
|
... 20 dkg cukorból, és egy kevés vízből sűrű szirupot főzünk, folyamatos keverés közben beleöntjük a habba, és addig verjük, míg kihűl. A hab nagyon kemény legyen! Azután belekeverjük a porcukrot, és a masszát két részre osztjuk. Az egyik részt megfessük egy kevés piros festékkel, a másikat fehéren hagyjuk. Így elkészített habot, nyomó- zsákba tesszük, és kikent tepsibe apró csókokat... |
2010-12-18 04:27:34 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
Háromnegyed liter lisztet táblán dörzsöljünk össze 17 deka vajjal, aztán adjunk hozzá egy csipet sót, 2 csipet porcukrot, 3 tojás sárgáját, 2 deka kevés cukros tejben megkelesztett élesztőt, ha még szükséges, annyi kis langyosmeleg tejet, hogy összegyúrva olyan legyen, mint a jó kemény rétestészta és dolgozzuk ki jól.
Elkészítés:
Ekkor vágjuk két... |
2010-12-18 04:23:08 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál porcukor, 5 dl tej, 4 dkg margarin, 2 egész tojás, 1 mokkáskanál só; A sütemény behintéséhez: fahéjas porcukor.
Elkészítés:
1 dl tejben elkeverjük az élesztőt és a porcukrot, majd letakarva, langyos helyen felfuttatjuk. Mély tálba szórjuk az előzőleg átszitált lisztet, és a közepébe egy mélyedést vájunk. Ide öntjük a megkelt élesztőt, a sót, az egész tojásokat é... |
2010-12-18 04:20:23 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
25 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 3-3 evőkanál liszt és kókuszreszelék, 1 tojás, 20 dkg háztartási keksz, mazsola, kevés tej.
Elkészítés:
A margarint felolvasztjuk, majd a porcukrot, a lisztet, a kókuszt és a felvert tojást hozzáadjuk. Kevergetve összefőzzük, majd a tűzről levéve a már előzőleg eltördelt és kevés tejjel meglocsolt kekszet, a mazs... |
2010-12-18 04:19:50 |
|
|
|
|