Regisztráció  Belépés
Sült barackos túrótorta
... szeletekre vágott barackbefőttet beleszórjuk, majd a többi tölteléket is ráöntjük, simára kenjük, és 170 fokos sütőben 40 percig sütjük.

A töltelék elkészítése: A margarint, a porcukrot, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a szitán áttört túrót és a búzadarát. A végén a tojásfehérjét habbá verjük a kristálycukorral, és belekeverjük a...
2010-12-11 06:38:58
Sacher-torta
... betölteni a baracklekvárral, körbe az oldalát és a tetejét is, és addig kell várni, amíg megdermed a lekvár a tetején.

Közben elkészíthetjük a bevonó anyagot. Az étcsokit, a p...
2010-12-11 06:38:33
Rákóczi-túrós
... tésztát meghintjük édes morzsával, és egyenletesen szétterítjük rajta a tölteléket, végül 180-190 fokos gőzmentes sütőben sütjük. Közben a három tojásfehérjét habbá verjük, hozzávegyítjük a porcukrot, és habzsákból a már majdnem megsült sütemény tetejére rácsot spriccelünk, és világossárgára sütjük. Végül a rácsok közeibe lekvárt teszünk. Sütés után még melegen forró vízbe mártott...
2010-12-11 06:37:23
Pozsonyi kifli
... kenéshez: 1 egész tojás, 2 tojás sárgája

Elkészítés:

A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, és hozzáadjuk a 1,5 dl vizet, az összemorzsolt élesztőt, a tojássárgáját, a porcukrot és a sót. Az anyagokat jól összedolgozzuk, majd felvágjuk 3,5-4 dkg-os darabokra (kis tojás méretű adagokra). A tésztát kigömbölyítjük, majd ovális alakúra nyújtjuk (kb. 5 x 10 cm-re)....
2010-12-11 06:36:23
Petre szelet
... süteményes lapátja, amivel könnyen alá tud vágni a lapnak, használjuk inkább azt.

Krém készítése: a tejet a vaníliás cukorral és a liszttel felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A porcukrot és a margarint habosra keverjük, majd a kihűlt lisztes krémhez hozzáadjuk, és együtt tovább habosítjuk. Amikor ezzel elkészültünk, az egyik lapot tálcára tesszük, a fele krémet rákenjük, a ...
2010-12-11 06:35:38
Narancsos tekercs
... kapható).

Krém: 3 dl 100%-os narancslé, 5 dkg pudingpor, 10 dkg porcukor, 1 narancs reszelt héja, 10 dkg margarin

Habverővel hidegen elkeverjük a narancslevet, a pudingport, a porcukrot és a narancs reszelt héját. Vízgőzön kevergetve sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. Gyorsítandó a folyamatot tűzön is főzhetjük, de habverővel sűrű kevergetéssel óvatosan, hogy...
2010-12-11 06:32:03
Nagymama torta
... dl meleg vízzel elkeverünk, és a forrásban lévő gyümölcshöz öntjük. Ahogy fogóssá válik, levesszük a tűzről.

A piskótát megtöltjük a kihűlt, főzött gyümölcstöltelékkel, még porcukrot hintünk a tetejére, és felszeleteljük. Eddig egyszerű gyümölcstorta.

Nagymama torta úgy lesz belőle, hogy feldobjuk egy mákos-tejszínes krémmel, amit ráhalmozunk a piskóta tetejé...
2010-12-11 06:31:39
Málnás rétes
... hajtott lap lesz, amit forró olajban kisütünk. Amikor a lapok aranysárgák, lecsurgatjuk őket, és hagyjuk kihűlni.

Közben a tejszínhabból kemény habot verünk, hozzátesszük a porcukrot, a fél dl málnaszörpöt és a 2-3 evőkanál málnalekvárt, és ebből egy nem túl édes, de finom tejszínes tölteléket keverünk óvatosan. Ha ezzel készen vagyunk, lerakjuk az első kihűlt réteslapo...
2010-12-11 06:29:15
Marcipános csemegeszelet
... krémből.

Hozzávalók: 14 dkg vaj, 7 dkg porcukor, 2 dkg vaníliás cukor, 4 tojássárgája, 5 tojásfehérje, 7 dkg kristálycukor, 11 dkg liszt, 3 dkg kakaó

Elkészítése:

A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd adagolva folyamatosan hozzáadjuk a 4 tojássárgáját. Közben a fehérjét és a kristálycukrot kemény habbá verjük. A lisztet é...
2010-12-11 06:28:03
Karácsonyi stollni
... vaníliás cukor

Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben 4-5 dkg cukorral elkeverjük. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejben felolvasztott élesztőt, a porcukrot, sót és simára eldolgozzuk. Negyedórai pihentetés után beledolgozzuk a tésztába a 20 dkg mazsolát, az 50 dkg diót, 30 dkg cukrozott narancshéjat, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot. Ezutá...
2010-12-11 06:02:37
1 2 3 ...............387 388 389 390 ........580 581 ........773 774 775 
Címkék: többi tölteléket, töltelék elkészítése, vaníliás cukrot, szitán áttört, tojásfehérjét habbá, bevonó anyagot, három tojásfehérjét, rácsok közeibe, zsiradékkal elmorzsoljuk, összemorzsolt élesztőt, tésztát kigömbölyítjük, vaníliás cukorral, liszttel felfőzzük, margarint habosra, kihűlt lisztes, egyik lapot, fele krémet, narancs reszelt, folyamatot tűzön, forrásban lévő, piskótát megtöltjük, mákos-tejszínes krémmel, piskóta tetejé, lapok aranysárgák, tejszínhabból kemény, első kihűlt, kristálycukrot kemény, langyos tejben, liszttel elmorzsoljuk, tejben felolvasztott, kristálycukorral, baracklekvárral, hozzávegyítjük, kigömbölyítjük, felszeleteljük, barackbefőttet, összedolgozzuk, elkészíthetjük, kristálycukrot, világossárgára, gyümölcstorta, felolvasztott, kevergetéssel, beledolgozzuk, tojásfehérjét, tojássárgáját, kristálycukor, csemegeszelet, tejszínhabból, összemorzsolt, elkészültünk, lecsurgatjuk, narancslevet, belekeverjük, egyenletesen, narancshéjat, tojássárgája, szétterítjük, hozzátesszük, elmorzsoljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.