|
|
|
... felforraljuk, ha felforrt, beleöntjük a lisztes keveréket, és jól megfőzzük. Hűlni félretesszük. A tésztát egyenletesen vékonyra kinyújtjuk, és 160°C-on aranybarnára sütjük. A vajat, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd apránként összedolgozzuk a főtt krémmel. Egyenként megkenjük a kisült lapokat, majd néhány órára a hűtőbe tesszük.
Ha előző nap készítjük e... |
2010-12-17 06:30:01 |
|
|
|
|
|
|
...(Rigó Jancsi)
10 deka porcukrot 5 deka vajat habosra keverünk 10 tojás sárgája 2 egész tojás, 4 deka reszelt csokoládé, 3 deka kakaó ezt mind jól összekeverjük. Most a 10 tojás fehérét 8 deka porcukorral kemény habbá verjük, és a masszához hozzákeverjük 4 deka morzsával, 6 deka liszttel -és 3 deka darált pirított mogyoróval együtt. Ezt most vajjal kikent pléhbe 1/4 cm vasta... |
|
2010-12-17 05:09:38 |
|
|
|
|
|
|
... A 20 dkg cukorból és egy kevés vízből sűrű szirupot főzünk, folyamatos keverés közben beleöntjük a habba, és addig verjük, míg kihűl. A hab nagyon kemény legyen! Azután belekeverjük a porcukrot és a masszát két részre, osztjuk. Az egyik részt megfessük egy kevés piros festékkel, a másikat fehéren hagyjuk. Így elkészített habot nyomó zsákba tesszük, és kikent tepsibe apró csókokat ... |
2010-12-16 21:24:28 |
|
|
|
|
|
|
... fehérje.
15 dkg cukor.
1 csomag vanilliás cukor.
3 dkg csokoládé.
20 dkg darás liszt.
Leírás:
A keményre felvert tojás habba belekeverj... |
|
2010-12-16 21:23:45 |
|
|
|
|
|
|
... natúr citromlét kell bele tenni.
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a vajjal összemorzsoljuk.Hozzáadjuk a tojásokat,a vaníliás cukorral összekevert porcukrot.
Sima tésztává dolgozzuk össze, majd ketté osztjuk.Az egyik részébe belekeverünk 1 evőkanál kakaót.Külön kisodorjuk,majd a kettőt egymásra terítjük és feltekerjük.Két óráig pihentetj... |
|
2010-12-16 13:46:35 |
|
|
|
|
|
|
... liszt, 2 db tojás, 5 g fahéj, 2 g sáfrány, 1 dkg szódabikarbóna, 5 dkg mogyoró, 5 dkg mandula, 3 dkg vaj.
A mézet egy zománcozott lábosba mérjük és hozzákeverünk ugyanannyi mennyiségű porcukrot. Gyakori keverés mellett, gyenge tűzre állítva felforraljuk. A lisztet egy keverőtálba szitáljuk, majd ráöntjük a felforrt mézet. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a tojást, őrölt fahéjjal és ... |
2010-12-16 04:50:31 |
|
|
|
|
|
|
... angyalka
..........................
Elkészítés:
8 tojásfehérjéből
1 tk. citromlével,
20 dkg kristálycukorral kemény habot verve, fakanállal belekeverünk
20 dkg porcukrot. Nyomózsákba töltve, sütőlapra köröket, angyalkákat formázunk 2 rétegben.
Az angyalkákhoz először harangformá... |
2010-12-15 23:39:23 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor, 25 dkg margarin, 1 csomag vaníliás cukor, kevés tej, mandula és rum aromák, 2 evőkanál kakaópor, lekvár, kókuszreszelék, olvasztott csokolád.
Elkészítés:
A darált kekszet, porcukrot, margarint, vaníliás cukor, és a tejet összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. Az egyik feléhez hozzáadjuk a mandula aromát, a másik feléhez a rum aromát és a kakaóport. Egy közepe... |
2010-12-15 21:55:53 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
50 dkg darált keksz, mandula aroma, 40 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 1,5 dl tej, kakaópor.
Elkészítés:
A kekszet, az aromát, a porcukrot a margarinnal és a tejjel összekeverjük. Dió nagyságú golyókat formálunk, lehet 10-15 percre pihentetni, hogy inkább szárazabb legyen, majd kakaóporban megforgatjuk.
Vigyázni kell arra, hogy ne legyen vizes... |
2010-12-15 21:43:45 |
|
|
|
|
|
|
... Mandarinból 27 szép gerezdet félreteszünk, a többit a tésztán elosztjuk. Rásimítjuk a pudingport, és kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tejszínt kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a porcukrot és a habfixálót. A felét a pudingon egyenletesen eloszlatjuk, befedjük a kekszekkel, és a kekszek mentén felszeleteljük. Maradék tejszínt nyomózsákba töltjük, végül a szeleteket habró... |
2010-12-15 21:24:03 |
|
|
|
|