|
|
|
... kihűtjük.
Töltelék készítése:
1. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
2. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverőtálban.
3. A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a te... |
2010-05-22 13:02:51 |
|
|
|
|
|
|
... krémet. A tejet csipet sóval és a vanília kikapart belsejével felforraltam, keverés közben beleszórtam a grízt, készre főztem, kihűtöttem.
Robotgéppel összekavartam a margarint és a porcukrot habosra, a kihűlt grízt is beletettem, alaposan összedolgoztattam, félretettem.
Kivettem a tésztát a hűtőből, négyfelé osztottam. Kicsit lisztes deszkán a tésztát - sütőpapír ... |
|
2010-05-22 12:22:53 |
|
|
|
|
|
|
... hűtőbe, amíg a többi résszel elkészülök. A sütőt előmelegítem 180 fokra (alsó-felső sütéssel), és egy kb. 20x30 cm-es tepsit kivajazok, és kiszórok liszttel. A tésztához a lisztet, a sót, a porcukrot és a sütőport egy tálba szitálom,
és összekeverem.
A vajat megolvasztom, belekeverem a tejfölt és a villával enyhén felvert tojásokat. A tejfölös keveréket a liszthez öntö... |
2010-05-20 19:16:20 |
|
|
|
|
|
|
... gesztenyemassza,
27 dkg margarin
15 dkg cukor
rumaroma ízlés szerint.
1 cs.vaniliás pudingpor
3 dl tej.
A gesztenye masszát át passzírozom és hozzá adom a porcukrot és margarint,krémesre keverem.A pudingport a 3 dl tejben megfőzöm,megvárom míg langyos lesz és ekkor keverem a gesztenyés masszához.
Ekkora már kihűlt a tészta.Az aljáról levesz... |
|
2010-05-20 09:11:47 |
|
|
|
|
|
|
... eperlekvár
5 db tojásfehérje
20 dkg kókuszreszelék
1 dl rum
20 dkg porcukor
10 dkg vaj, vagy sütőmargarin
Elkészítése: A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a szódabikarbónát. Beleöntjük az olajat meg a tejszínt, a tésztát összegyúrjuk, és simára kidolgozzuk. Ezután kétfelé osztjuk, és az eg... |
|
2010-05-19 15:04:24 |
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérje
* 30 dkg cukor
* 10 dkg kókuszreszelék
* 5 dkg finomliszt
elkészítés
1. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a porcukrot, tojássárgát, citromhéjat is beledolgozzuk, gyorsan összegyúrjuk, és egy tepsi aljára nyomkodjuk.
2. Előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
3. Amíg hűl, a tojást, c... |
2010-05-19 14:29:24 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
Krém
tejszínhab
2 kanál cukor
Máz
15 dkg kakaó
10 dkg porcukor
4 dkg vaj vagy sütőmargarin
2 dl víz
Elkészítés
A porcukrot habosra verjük a tojássárgával, majd óvatosan belekeverjük a keményre felvert tojásfehérjét. Ezután belekeverjük a lisztet, óvatosan. A masszát lyukas végű z... |
2010-05-19 09:56:37 |
|
|
|
|
|
|
... perces pihentetés után a tésztát végleg kinyújtjuk 1/2 cm vastagra s háromszög alakúra vágva, a következő töltelékkel kenjük meg:
2 tojá... |
2010-05-18 12:05:03 |
|
|
|
|
|
|
... majd a formákba adagoljuk. Kb. 20 perc alatt készre sütjük. A darabokra tört fehér csokit gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal és tejszínnel, majd levesszük a gőzről, és hozzászórjuk a porcukrot. Addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik benne, aztán, ha már kihűlt, rákenjük a kész muffinokra.
Sztracsatella muffin
Hozzávalók:
10 dkg tej- vagy étcsokoládé, 15 d... |
2010-05-17 23:39:04 |
|
|
|
|
|
|
... majd a formákba adagoljuk. Kb. 20 perc alatt készre sütjük. A darabokra tört fehér csokit gőz fölött összeolvasztjuk a vajjal és tejszínnel, majd levesszük a gőzről, és hozzászórjuk a porcukrot. Addig kevergetjük, amíg a cukor feloldódik benne, aztán, ha már kihűlt, rákenjük a kész muffinokra.
Sztracsatella muffin
Hozzávalók:
10 dkg tej- vagy étcsokoládé, 15 d... |
2010-05-17 20:41:50 |
|
|
|
|