Belépés
Tejszínhabos málnatorta
... (aki szereti, egy kis Triple Sec-el meglocsolhatja a tortalapokat) és ezután megkenjük a málnakrémmel.
2. A tejszínhabos krémhez: habbá verjük a hideg tejszínt, majd hozzáadjuk a porcukrot és a habfixálót.
3. A betöltött tortát körbehúzzuk tejszínhabbal, és tejszínrózsákkal feldíszítjük a szélét. Majd a tortára feltesszük a félretett 16 db legszebb lecsepegtetett m...
2010-05-13 18:41:08
Recept
... csomag vaníliás cukor
- gyümölcs
- 1 csomag tortazselé

Elkészítés

Egy közepes méretű tepsi aljára sorba lefektetjük a háztartási kekszet. A tejfölt, a porcukrot és a vaníliás cukrot alaposan összekeverjük, és ráöntjük a kekszek tetejére. Ezután egy újabb sor keksz következik. Minden keksz tetejére egy darab gyümölcsöt rakunk, és leöntjük a már elkés...
2010-05-13 18:10:50
Mézeskalács
... száradjon!

Miután elkészültek a mézeskalácsok, kedvünk szerint díszíthetjük őket.

Cukormáz készítése:

1 tojás fehérjétfel kell verni, majd hozzáadni 15-20 dkg porcukrot. 15 dkg-n túl óvatosan kell hozzáadni a cukrot, nehogy túl kemény és sűrű legyen az anyag. Zacskóba, vagy cukrászformázóba beletöltjük, a zacskó csücskét kivágjuk, és már "rajzolhat...
2010-05-13 16:44:06
Csokimousse-gesztenyemousse
... tetejénél, éles késsel levágjuk a felesleges piskótát.
7...
2010-05-12 21:57:53
Kapucíner bomba
... (Tűpróba!)
4. Még melegen a sütőpapírral együtt szorosan feltekerem és hűlni hagyom.
5. Addig elkészítem a krémet. Kisebb mennyiségű tejben csomómentesen elkeverem a pudingport és a porcukrot. A többi tejet felforralom, majd hozzáadom a cukros-pudingos-tejet is. Állandó keverés mellett sűrűre főzőm. Hűlni hagyom.
6. Habverővel krémesre keverem a puha margar...
2010-05-12 21:54:15
Hatrakott
... és felrakjuk a tűzre forrni. (Így legalább mosogatni is könnyebb lesz ;-)
2. A tojásfehérjét egy fém tálba tesszük, és habverővel verni kezdjük, majd fokozatosan belekeverjük a porcukrot, sót és citromlevet.
3. Amikor a víz már forr, mérsékeljük a lángot és a gőz fölött (fontos, hogy a tál ne érjen bele a vízbe!) addig verjük a tojásfehérjét, amíg kemény és csillog...
2010-05-12 21:49:07
Tejkrém szelet
... méz
* 5 dkg vaj (vagy sütőmargarin)
* 2 ek kakaó
* 2 db tojás

elkészítés

1. A tojást, a kakaót, a mézet, a vajat vagy sütőmargarint és a porcukrot gőz fölött összekeverjük.
2. Ha langyosra kihűlt, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Jól összedolgozzuk, majd két lapot sütünk belőle.
3. A két lapot a...
2010-05-12 21:44:35
Bagolyszem
... tojássárgájával együtt. Jól összegyúrjuk, ha kell még hozzá tej, tegyünk bele, hogy jól nyújtható legyen a tésztánk.
2. A töltelékhez felverjük a tojásfehérjét habbá, hozzáadjuk a porcukrot, és kettévesszük a habot, egyik felébe a diót, a másikba a mákot keverjük.
3. A tésztából 4 cipót készítünk, kb. közepes méretű tepsi nagyságúra nyújtjuk, és megkenjük lekvárral...
2010-05-12 21:21:03
Túró Rudi torta
... kihűtjük.

Töltelék készítése:

1. A zselatint 1 dl vízzel elkeverjük, majd takaréklángon addig kevergetjük, amíg a zselatin feloldódik.
2. Félretesszük hűlni, közben a porcukrot simára keverjük 2-3 kanál forró vízzel egy nagy keverőtálban.
3. A porcukorhoz adjuk a túrót, a vaníliarúd kikapargatott belsejét, a citromhéjat, a citromlevet, a te...
2010-05-12 21:05:07
Borzas eper
... * 6 dkg margarin
* 9 dkg finomliszt

elkészítés

1. A lisztet, a margarint és a porcukrot tésztává gyúrjuk.
2. 1 órára mélyhűtőbe tesszük.
3. Az epret félbevágjuk (ha nagyobb, akkor negyedeljük) és egy tűzálló tálba tesszük.
4. A mélyhűtőből elővett tész...
2010-05-12 20:45:21
1 2 3 ................391 392 ........582 583 584 587 588 ........782 783 784 
Címkék: Túró Rudi, Triple Sec-el, tejszínhabos krémhez, hideg tejszínt, betöltött tortát, tortára feltesszük, közepes méretű, háztartási kekszet, vaníliás cukrot, kekszek tetejére, darab gyümölcsöt, zacskó csücskét, felesleges piskótát, sütőpapírral együtt, többi tejet, puha margar, tűzre forrni, vajat vagy, liszttel elkevert, töltelékhez felverjük, tojásfehérjét habbá, mákot keverjük, zselatin feloldódik, porcukrot simára, nagy keverőtálban, porcukorhoz adjuk, vaníliarúd kikapargatott, porcukrot tésztává, tűzálló tálba, mélyhűtőből elővett, cukrászformázóba, tejszínrózsákkal, tojássárgájával, gesztenyemousse, szódabikarbónát, lecsepegtetett, meglocsolhatja, összedolgozzuk, kikapargatott, tejszínhabbal, mézeskalácsok, tojásfehérjét, csomómentesen, sütőmargarint, összekeverjük, takaréklángon, belekeverjük, keverőtálban, sütőpapírral, málnakrémmel, tortalapokat, tejszínhabos, díszíthetjük, feldíszítjük, félretesszük, sütőmargarin, összegyúrjuk, kettévesszük, félbevágjuk, negyedeljük, felforralom, lefektetjük, citromhéjat,
© 2013 TVN.HU Kft.