Belépés
Pár torta recept
... késhegyni vaníliapor, 10 dkg apróra vágott mandula, késhegynyi fahéj

Keverjük a lisztbe a vaníliaport és a sót, majd morzsoljuk el a margarinnal. Tegyük hozzá a tojást és a porcukrot, jól összedolgozva gyúrjunk belöle omlós tésztát. Fóliába csomagolva pihentessük a hűtöben egy óra hossza. A töltelékhez forraljuk föl a meggyet egy kanál mézzel és a fahéjjal. Ha sok a lev...
2007-07-28 07:39:03
Hűsítő italok házilag
... kk. tökmagolajjal, kevéske petrezselyemzölddel, 1 dl vízzel, és jégkockával fogyasztjuk.

Narancskoktél

Hosszú pohár aljába jégkockákat töltünk, erre szórunk 3 kk. porcukrot, 2 szelet narancsot teszünk rá, ráöntünk 1,5 dl narancslevet, a tetejére pedig 1 cl narancslikőrt.

Sex on the beach

1 cl vodkát, 2 cl őszibaracklikőrt, 2 cl áfonyalét...
2007-07-27 00:41:00
Citromos kocka
... lehetünk, hogy átsült a süteményünk. Ha elkészült, tegyük rácsra, és hagyjuk kihűlni. A mázhoz reszeljük le az alaposan megmosott zöldcitrom héját, majd facsarjuk ki a levét. Tegyük a porcukrot egy keverőtálba, öntsük hozzá a citrom levét és a lereszelt héját. Habverővel keverjük 4-5 percig, míg sűrű máz nem lesz belőle. Csorgassuk a már kihűlt sütemény tetejére a mázat, lap...
2007-07-20 00:42:36
zserbó
... és megmelegítünk.
Belemorzsolunk 20 gr élesztőt. Letakarjuk és hagyjuk egy picit felfutni.
600 gr lisztet elmorzsolunk 300 gr vajjal vagy margarinnal.
Hozzáadunk 100 gr porcukrot,
egy teáskanálnyi szódabikarbónát,
2 tojás sárgáját, pici sóval.
Az élesztős tejet is hozzáöntjük és könnyű tésztát gyúrunk ezekből.
Ha ragadna, adunk még egy kevés lisz...
2007-07-15 23:14:02
Zserbó
... és megmelegítünk.
Belemorzsolunk 20 gr élesztőt. Letakarjuk és hagyjuk egy picit felfutni.
600 gr lisztet elmorzsolunk 300 gr vajjal vagy margarinnal.
Hozzáadunk 100 gr porcukrot,
egy teáskanálnyi szódabikarbónát,
2 tojás sárgáját, pici sóval.
Az élesztős tejet is hozzáöntjük és könnyű tésztát gyúrunk ezekből.
Ha ragadna, adunk még egy kevés lis...
2007-07-15 16:12:00
Muskotályos torta epersalátáva
... vágjuk.
A szeletek tetejét vékonyan megszórjuk barnacukorral, és gázégővel a tortára olvasztjuk a cukrot.

A saláta elkészítése:

A felszeletelt eperre szitáljuk a porcukrot, hozzáadjuk a hagyományos balzsamecetet és a bazsalikomot.
Az epersalátát kb. 10 percig érleljük hűtőben.

A joghurtöntet elkészítése:

A joghurtot a tejjel...
2007-07-11 14:43:56
Madártej
... vaníliarúd, citromhéj, liszt.

A tejet zománcozott lábasban 10 dkg cukorral, vaníliával, reszelt citromhéjjal felforraljuk.
Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, és 5 dkg porcukrot keverünk bele. Ebből a habból evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk a forrásban lévő tejbe. Ha a tej felfőtt, megfordítjuk a habgaluskát, és újra felforraljuk, majd szűrőkanállal...
2007-07-04 18:07:39
Hideg görögdinnyeleves
Hideg görögdinnyeleves

A görögdinnyét kimagozzuk, kis kockákra vágjuk, és turmix edénybe helyezzük. Egyéni ízlés szerint hozzáadunk vörös bort, porcukrot és citromlevet. Ezután pépesítjük, és 2-3 órára hűtőbe tesszük.
A csésze aljában dinnyegolyókkal tálaljuk.
...
2007-07-03 20:07:42
Vaníliás kiflik
... ek. mandulaforgács, 10 dkg tortabevonó étcsokoládé, 2 ek. napraforgóolaj, 1 ek. vágott pisztácia.

1. A lisztet munkalapra/deszkára szitáljuk, tetejére szórjuk a mandulát, a porcukrot és a sót. A vaníliarudat felhasítjuk, kikaparjuk belole a pépet, majd a felaprózott vajjal/margarinnal együtt a liszthez adjuk. Széles pengéju késsel morzsalékosra összedolgozzuk, aztán hoz...
2007-06-24 00:37:26
Gyors eperleves
... gyümölcsjoghurt is ), pár csepp citromlé, egy csipet őrölt fahéj.

Elkészítése:

Az epret lecsumázzuk, alaposan megmossuk. Az 1/3-át apró kockákra vágjuk, rászórjuk a porcukrot és a pár csepp citromlevet, összekeverjük, és tálban állni hagyjuk. Addig a többi epret összeturmixoljuk egy kis joghurttal, a csipet őrölt fahéjjal. Az eperpépet ráöntjük a tálban lévő...
2007-06-23 01:01:12
1 2 3 ................391 392 ........587 588 ........773 774 775 782 783 784 
Címkék: töltelékhez forraljuk, kanál mézzel, tetejére pedig, mázhoz reszeljük, alaposan megmosott, citrom levét, lereszelt héját, picit felfutni, teáskanálnyi szódabikarbónát, élesztős tejet, kevés lisz, szeletek tetejét, tortára olvasztjuk, saláta elkészítése, felszeletelt eperre, hagyományos balzsamecetet, joghurtöntet elkészítése, tejet zománcozott, tojásfehérjéből kemény, habból evőkanállal, forrásban lévő, görögdinnyét kimagozzuk, csésze aljában, lisztet munkalapra, vaníliarudat felhasítjuk, felaprózott vajjal, liszthez adjuk, csipet őrölt, epret lecsumázzuk, többi epret, eperpépet ráöntjük, tálban lévő, őszibaracklikőrt, görögdinnyeleves, összeturmixoljuk, gyümölcsjoghurt, szódabikarbónát, tojásfehérjéből, dinnyegolyókkal, belemorzsolunk, összedolgozzuk, napraforgóolaj, mandulaforgács, megmelegítünk, barnacukorral, morzsalékosra, tökmagolajjal, narancslikőrt, szűrőkanállal, narancskoktél, összedolgozva, balzsamecetet, összekeverjük, elmorzsolunk, joghurtöntet, teáskanálnyi, felszeletelt, bazsalikomot,
© 2013 TVN.HU Kft.