|
|
|
... rákenjük. Dermesztjük.
Fekete ribiszke puha zselé
140 g fekete ribiszke püré* (95% gyümölcstartalom) 15 g cukor
4 g Nh pektin
12 g beáztatott zselatin (2 g porzselatin 10 g víz)
Technológia: A pürét felforralom. A cukrot az nh pektinnel elkeverjük, a püréhez adjuk folyamatos keverés mellett. Majd a kész beáztatott zselatint is hozzáadjuk. Átmixeljük.... |
2018-08-26 12:50:42 |
|
|
|
|
|
|
... málnazseléhez:
50 dkg málna
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 dl édes fehérbor
1 mk őrölt fahéj
1/2 db citrom reszelt héja
2 dkg porzselatin
A tejfölös habhoz:
30 dkg tejföl
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
2 dl habtejszín (vagy ... |
|
2018-07-16 19:04:27 |
|
|
|
|
|
|
... (4×125 gramm)
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
12 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
Szedres joghurtréteg hozzávalói:
15 dkg szeder
2 db epres joghurt (2×125 gramm)
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor... |
2018-04-06 23:56:41 |
|
|
|
|
|
|
... SÜTNI!!!
Hozzávalók:
1. réteg (alulról felfelé haladva)
3 tojás
6 evőkanál porcukor
1,5 dl hideg víz
1 nagy csomag (20 gr) porzselatin
2. réteg
3 tojás
5 evőkanál porcukor
1 evőkanál cukrozatlan (nálam holland) kakaópor
1,5 dl hideg víz
1 nagy csomag (20 gr... |
|
2018-03-05 23:35:50 |
|
|
|
|
|
|
... citrom reszelt héja
1 csipet só a
krémhez:
40 dkg szeder
10 dkg nyírfaporcukor
25 dkg natúr joghurt
3 dl habtejszín
20 g porzselatin
1 citrom leve
A piskótához a vajat (ha szükséges, mikróban melegíthetünk rajta kicsit) kézi mixer segítségével habosra verjük a cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojáso... |
|
2017-09-11 20:12:14 |
|
|
|
|
|
|
... kókuszreszeléket és a cukrokat, majd kevergetve felforraljuk. Ezután kevergetve főzzük 1-2 percig, majd levesszük a tűzről.
A tűzről levéve, állandó keverés mellett hozzáadjuk a porzselatint, majd kézi habverővel addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik. Ezután poharakba öntjük, majd hűlni hagyjuk. Végül a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
A g... |
2017-02-10 22:36:04 |
|
|
|
|
|
|
... 15 dkg porcukor
3 dkg étkezési keményítő
3,5 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
50 dkg mascarpone
4 dl Hulala vagy habtejszín
10 dkg porzselatin + 1 dl víz
16 db Oreo keksz
A csokibevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
4 dkg vaj
Elkészítés
A lisztet összekeverjük a kak... |
2017-01-09 22:25:58 |
|
|
|
|
|
|
... só
1 db citrom
1/2 csomag sütőpor
15 dkg liszt
3,8 dkg zselatin
17 dkg étcsokoládé
A díszítéshez:
marcipán
3 dkg porzselatin
15 dkg cukor
3 dl narancslé
Elkészítés
Először elkészítjük a narancs mousse-t. 0,8 dkg zselatint hideg vízbe áztatunk, és 1,5 dl nar... |
2016-12-01 23:19:52 |
|
|
|
|
|
|
... LEZÁRVA 2 ÓRA MÚLVA HASZNÁLHATÓ.NAGYON JÓL SZÍNEZHETŐ.
HŰTŐBEN AKÁR 3 HÓNAPIG IS ELÁLL.
SK TRAGANT
1 kg porcukorra megadva.
15 gr porzselatint beáztatunk kb 6 evőkanál vízbe.ha megdagadt ,hozzáadunk 5 g borkősavat,és 30ml vizet,majd gőz fölött felmelegítjük és még melegen hozzákeverjük az átszitált porcukorhoz-
Jó... |
2016-06-30 17:35:46 |
|
|
|
|
|
|
... nagyobb tálba (amiben a későbbiekben összedolgozzuk majd a masszát) áttörjük egy szűrőn. Hozzáreszeljük a megmosott narancs héját, hozzáadjuk a porcukrot
A zselatint beáztatjuk. Porzselatin esetén a következőkre figyeljünk: a zselatin mennyiségének ötszörösébe áztassuk be. Vagyis egy rész zselatint 5 rész,(ha a gyümölcs levét is felhasználjuk,azt is mérjük meg,és kevesebb viz... |
2016-04-03 13:31:01 |
|
|
|
|