Belépés
balatoni habos mogyorós !
... rákenjük. Dermesztjük.

Fekete ribiszke puha zselé
140 g fekete ribiszke püré* (95% gyümölcstartalom) 15 g cukor
4 g Nh pektin
12 g beáztatott zselatin (2 g porzselatin 10 g víz)
Technológia: A pürét felforralom. A cukrot az nh pektinnel elkeverjük, a püréhez adjuk folyamatos keverés mellett. Majd a kész beáztatott zselatint is hozzáadjuk. Átmixeljük....
2018-08-26 12:50:42
Málnazselés-tejfölhabos torta
... málnazseléhez:
50 dkg málna
3 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 dl édes fehérbor
1 mk őrölt fahéj
1/2 db citrom reszelt héja
2 dkg porzselatin
A tejfölös habhoz:
30 dkg tejföl
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
2 dl habtejszín (vagy ...
2018-07-16 19:04:27
Gyümölcsös joghurttorta
... (4×125 gramm)
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
12 gramm porzselatin + 0,5 dl víz

Szedres joghurtréteg hozzávalói:

15 dkg szeder
2 db epres joghurt (2×125 gramm)
15 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor...
2018-04-06 23:56:41
Gumi süti recept
... SÜTNI!!!

Hozzávalók:

1. réteg (alulról felfelé haladva)

3 tojás
6 evőkanál porcukor
1,5 dl hideg víz
1 nagy csomag (20 gr) porzselatin

2. réteg

3 tojás
5 evőkanál porcukor
1 evőkanál cukrozatlan (nálam holland) kakaópor
1,5 dl hideg víz
1 nagy csomag (20 gr...
2018-03-05 23:35:50
Szedres-mákos-joghurtos szelet
... citrom reszelt héja
1 csipet só a
krémhez:
40 dkg szeder
10 dkg nyírfaporcukor
25 dkg natúr joghurt
3 dl habtejszín
20 g porzselatin
1 citrom leve

A piskótához a vajat (ha szükséges, mikróban melegíthetünk rajta kicsit) kézi mixer segítségével habosra verjük a cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojáso...
2017-09-11 20:12:14
Kókuszos-gránátalmás panna cotta
... kókuszreszeléket és a cukrokat, majd kevergetve felforraljuk. Ezután kevergetve főzzük 1-2 percig, majd levesszük a tűzről.
A tűzről levéve, állandó keverés mellett hozzáadjuk a porzselatint, majd kézi habverővel addig keverjük, még a zselatin teljesen feloldódik. Ezután poharakba öntjük, majd hűlni hagyjuk. Végül a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.
A g...
2017-02-10 22:36:04
Oreo torta házilag
... 15 dkg porcukor
3 dkg étkezési keményítő
3,5 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
50 dkg mascarpone
4 dl Hulala vagy habtejszín
10 dkg porzselatin + 1 dl víz
16 db Oreo keksz
A csokibevonathoz:
10 dkg étcsokoládé
4 dkg vaj


Elkészítés

A lisztet összekeverjük a kak...
2017-01-09 22:25:58
Narancsos felhő (narancsos-csokis mousse süti)
... só
1 db citrom
1/2 csomag sütőpor
15 dkg liszt
3,8 dkg zselatin
17 dkg étcsokoládé
A díszítéshez:
marcipán
3 dkg porzselatin
15 dkg cukor
3 dl narancslé


Elkészítés

Először elkészítjük a narancs mousse-t. 0,8 dkg zselatint hideg vízbe áztatunk, és 1,5 dl nar...
2016-12-01 23:19:52
Receptek tortadíszítéshez
... LEZÁRVA 2 ÓRA MÚLVA HASZNÁLHATÓ.NAGYON JÓL SZÍNEZHETŐ.

HŰTŐBEN AKÁR 3 HÓNAPIG IS ELÁLL.



SK TRAGANT

1 kg porcukorra megadva.

15 gr porzselatint beáztatunk kb 6 evőkanál vízbe.ha megdagadt ,hozzáadunk 5 g borkősavat,és 30ml vizet,majd gőz fölött felmelegítjük és még melegen hozzákeverjük az átszitált porcukorhoz-

Jó...
2016-06-30 17:35:46
Nem süti de ide tettem Túró Rudi házilag
... nagyobb tálba (amiben a későbbiekben összedolgozzuk majd a masszát) áttörjük egy szűrőn. Hozzáreszeljük a megmosott narancs héját, hozzáadjuk a porcukrot
A zselatint beáztatjuk. Porzselatin esetén a következőkre figyeljünk: a zselatin mennyiségének ötszörösébe áztassuk be. Vagyis egy rész zselatint 5 rész,(ha a gyümölcs levét is felhasználjuk,azt is mérjük meg,és kevesebb viz...
2016-04-03 13:31:01
1 2 3 4 
Címkék: Túró Rudi, MÚLVA HASZNÁLHATÓ, NAGYON JÓL SZÍNEZHETŐ, HŰTŐBEN AKÁR, HÓNAPIG IS ELÁLL, pürét felforralom, püréhez adjuk, kész beáztatott, tejfölös habhoz, tűzről levéve, zselatin teljesen, lisztet összekeverjük, narancs mousse-t, átszitált porcukorhoz-, későbbiekben összedolgozzuk, megmosott narancs, zselatint beáztatjuk, következőkre figyeljünk, zselatin mennyiségének, rész zselatint, gyümölcs levét, tortadíszítéshez, gyümölcstartalom, kókuszreszeléket, csokibevonathoz, hozzáreszeljük, nyírfaporcukor, összedolgozzuk, felmelegítjük, összekeverjük, málnazseléhez, hozzákeverjük, felhasználjuk, melegíthetünk, mennyiségének, porzselatint, segítségével, felforraljuk, megdermedjen, joghurtréteg, joghurttorta, következőkre, későbbiekben, málnazselés, porcukorhoz, porzselatin, étcsokoládé, dermesztjük, tejfölhabos, felforralom, cukrozatlan, gránátalmás, technológia, ötszörösébe, használható, díszítéshez, elkészítjük, hozzáadjuk, figyeljünk, beáztatunk, borkősavat, cukrászhab, habtejszín, hozzávalók, elkeverjük, gyümölcsös,
© 2013 TVN.HU Kft.