|
|
|
...
"A tészta hozzávalói ": 25 dkg gesztenye massza, 15 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, rum vagy rumaroma
Elkészítés:
Egy 26 cm Ø tortaforma aljára tortapapírt, sütőpapírt vagy zsírpapírt helyezünk. Ez azért kell, hogy a kész tortát a formából a papír segítségével tudjuk tálra tenni. A tészta hozzávalóiból egy könnyen gyurmázható ma... |
2011-11-22 09:11:47 |
|
|
|
|
|
|
... töltöm és minden keksz tetejére halmot nyomok.
30 dkg darált kekszet,20 dk... |
|
2011-11-19 12:59:42 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
60dkg liszt
20dkg zsír vagy margarin
15dkg cukor
1 csomag szalalkáli
1dl tej
2 egész tojás
színes aroma vérnarancs
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
7dl tej
cukor ízlés szerint
15dkg vaj vagy margarin
20dkg porcukor
25dkg gesztenyemassza
A tetejére:
30dkg porc... |
2011-11-17 19:03:52 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db ananász (konzerv)
1 db befőtt (barack)
1 csipet citromlé
1 csipet szegfűszeg
1 csipet fahéj
1 csipet szerecsendió
1 ek meggybefőtt
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag pudingpor (vaníliás)
1 l tej
Elkészítés:
Az összes gyümölcsöt, a levével együtt, beleöntöm egy lábosba. A baracko... |
|
2011-11-16 10:00:47 |
|
|
|
|
|
|
Pudingos almás
Hozzávalók
30 dkg liszt
12 dkg cukor
15 dkg margarin/fele margarin fele zsír/
2 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
fél cs sütőpor
3 k tejföl
2 k kakaó
Krém
2 cs vaníliás főzős pudingpor
7 kanál cukor
1l tej
30 dkg párolt alma kockára vágva!
Elkészítés:
A t... |
|
2011-11-14 13:19:58 |
|
|
|
|
|
|
... puncsot a rum aromával. Félretesszük hűlni, de kevergetjük. A 20 dkg porcukrot kikeverjük a 25 dkg rámával, kétfelé osztjuk, és alaposan összekeverjük a pudingokkal. A lapokat megtöltjük a pudingos krémmel. 3 ek tejben megolvasztunk 10 dkg margarint. A cukrot, kakaót és a pudingot összekeverjük és hozzáadjuk a margarinhoz. Ezzel kell bevonni a sütit. Hűvös helyen hagyjuk bepuhulni... |
2011-11-12 11:44:30 |
|
|
|
|
|
|
... belefogni.
A somlói galuskát megéri otthon elkészíteni, hiszen a legtöbb étteremben csak az egyszerűsített, pudingos változatot ismerik, melynek íze meg sem közelíti az eredetiét.
Hozzávalók 4-6 személyre:
A piskótához:
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkaná... |
2011-11-07 14:03:31 |
|
|
|
|
|
|
... főni. Mikor felmelegedett a tej, beleöntjük a cukros csokoládés-pudingporos tejet és sűrűre főzzük. Felverjük a csipetnyi sóval a 7 tojásfehérjét, kemény habbá, majd óvatosan, a még meleg, pudingos krémbe keverjük. A megsült tésztára, még melegen rákenjük a krémet és még 10 percre visszatesszük a sütőbe sülni. Aztán kivesszük és kihűtjük. Óvatosan eltávolítjuk róla, a sütőpapírt. ... |
2011-11-06 23:04:00 |
|
|
|
|
|
|
Barackos-pudingos sütemény.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
12 dkg cukor
15 dkg margarin
2 tojássárgája
1 citrom leve és héja
1 csomag vaníliás cukor
fél cs sütőpor
Krém
1 cs vaníliás főzős pudingpor
négy kanál cukor
2,5 dl tej
1 kis pohár 20 százalékos tejföl
30 dkg barack lehet befőtt is
Elkészítés... |
2011-11-06 21:32:28 |
|
|
|
|
|
|
... leöntöd vaniliás pudinggal.(Egy kicsit hígabbra csináld!) Az őszit hámozd meg, vágd kockákra és gyengén cukros vízben forrald át. Ha kihűlt, egy kis likőrrel és citromlével ízesítve tedd a pudingos piskóta tetejére.Tálalásnál tejszínhabot és pár csepp málnaszörpöt tegyél rá, és ha van, néhány mentalevelet. A barack főzőlevét szörpnek meg lehet inni.
Ha megcsináltad, mondd el... |
2011-11-04 16:13:12 |
|
|
|
|