|
|
|
... masszát, a maradék lisztet, a diót, fahéjat, a sütőport és jól összekeverjük.
A tésztát Ramával kikent, lisztezett tepsibe simítjuk és 160 fokon 30-35 percig sütjük.
Krém: tejből, pudingporból és cukorból hagyományos módon pudingot főzünk. A tojássárgát a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a vaníliát és a puha Ramát, végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot és j... |
2018-06-28 19:14:48 |
|
|
|
|
|
|
... sütőben, sütőpapíron, vagy vajazott - lisztezett tepsiben, közepes hőfokon ( kb. 180 fokon ) süssük 20 percig a piskótát.
Amíg a piskóta sül készítsük el a krémet. A pudingporból és a tejből a megszokott módon készítsünk pudingot, és jól sűrítsük be. (Ha nem érezzük elég sűrűnek tegyük pár percre a mikróba, és közben párszor keverjük meg) A tojások fehérjéit a cuk... |
|
2018-06-25 18:05:20 |
|
|
|
|
|
|
...
Krém:
20 dkg margarin
25 dkg porcukor
6 dl tej
6 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
A krémet elkészíthetjük a fentiek helyett 1,5 csomag vaníliás pudingporból is, azt 6 dl tejben megfőzve, és ha kihűlt, akkor a fenti mennyiségű margarinos porcukorral kikeverve. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, és 3 lapot sütünk belőle. A krémh... |
2018-06-25 16:01:29 |
|
|
|
|
|
|
... üvegtálba terítjük, krumplinyomóval rányomunk 25 deka gesztenyemasszát, beborítjuk a maradék gyümölccsel és a tetejét vagy almahabbal vonjuk be, vagy ráöntünk egy fél zacskó citromízű pudingporból készült pudingot, amely rádermed a tetejére. (Az almahabhoz megfőzünk vagy megsütünk 3-4 almát, meghámozva áttörjük, kevés porcukorral édesítjük. és 2 tojás fehérjével addig verjük, míg ... |
|
2017-12-12 10:23:28 |
|
|
|
|
|
|
... az almára simítjuk. A maradék tésztába 1 kanál kakaóport keverünk, és a világos tésztára öntjük. Lassú tûzön, közepes hőfokon kb. ¾ órát sütjük. Krém: 1 csomag vaníliás pudingporból, 5 kanál cukorból, ½ liter tejből krémet főzünk. Mikor teljesen kihûlt, 1 kocka RAMA margarint beleturmixolunk. A kisült tésztát tálcára borítjuk, a krémet rákenjük, ... |
|
2017-01-26 10:57:51 |
|
|
|
|
|
|
... általában 2 rudat szoktak készíteni, abszolút praktikus okokból, mivelhogy egyben nem férne be a hűtőbe. :)
El lehet készíteni puncsos, epres (vagy bármilyen más, tetszésünk szerinti) pudingporból is, ez esetben a vérnarancs aromát hagyjuk el. A puncsoshoz tehetünk rumaromát, bár itt nem a szín, hanem az íz miatt.
http://foltozottust.blogspot.hu/2011 /12/meter... |
2016-12-01 12:59:41 |
|
|
|
|
|
|
... kisült, hagyjuk kihűlni addig elkészítjük a krémet .
Krém hozzávalói:2 db tejszínhab ízű pudingpor, 6 dl tej, 7 ek cukor, 15-20 dkg vaj, vagy margarin.
A tejjel, pudingporból és cukorból megfőzzük a pudingot. Amikor már majdnem teljesen kihűlt, hozzákeverünk 15-20 dkg vajat, vagy margarint. Ezt a krémet töltjük a két piskótalap közé.
A tetejére tehetünk... |
2016-03-12 09:16:31 |
|
|
|
|
|
|
... helyett málnával is nagyon finom.
BACCARDI PISKÓTA
Babapiskótákat egyenként rumba mártunk és a készlet felét egy üvegtál
aljára rakjuk. Megkenjük vaníliás pudingporból készített pudinggal,
befedjük a piskóta másik felével. Csokoládémártással leöntve tálaljuk.
ŐSZIBARACKTORTA
(sütés nélkül)
Hozzávalók: 200 g babapiskóta, 12... |
2015-11-16 13:57:45 |
|
|
|
|
|
|
... terítjük,
krumplinyomóval rányomunk 25 deka gesztenyemasszát, beborítjuk a maradék gyümölccsel és a tetejét
vagy almahabbal vonjuk be, vagy ráöntünk egy fél zacskó citromízű pudingporból készült pudingot,
amely rádermed a tetejére. (Az almahabhoz megfőzünk vagy megsütünk 3-4 almát, meghámozva áttörjük,
kevés porcukorral édesítjük. és 2 tojás fehérjével addig ve... |
2015-10-22 14:44:35 |
|
|
|
|
|
|
... üvegtálba terítjük, krumplinyomóval rányomunk 25 deka gesztenyemasszát, beborítjuk a maradék gyümölccsel és a tetejét vagy almahabbal vonjuk be, vagy ráöntünk egy fél zacskó citromízű pudingporból készült pudingot, amely rádermed a tetejére. (Az almahabhoz megfőzünk vagy megsütünk 3-4 almát, meghámozva áttörjük, kevés porcukorral édesítjük. és 2 tojás fehérjével addig verjük, míg ... |
2015-10-14 12:50:57 |
|
|
|
|