|
|
|
... kávéskanál epres pudingpor
4 evőkanál kristálycukor
1/2 kg eper
3 tojásfehérje
2 dl tejszín, a díszítéshez
porcukor
Elkészítés:
A pudingport, a narancslevet, a vizet és a kristálycukrot felforraljuk, és kb. 3 percig, folyton kevergetve forraljuk. A kihűlt pépbe belekeverjük a megtisztított, megmosott és jól lecsurgatott epret é... |
2008-01-15 21:12:07 |
|
|
|
|
|
|
... elkevert lisztet.Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokon előmelegített sütőben megsütöm.Hagyjuk kihűlni, majd a piskótát vízszintesen félbevágjuk.
2.A krémhez a vaníliás pudingport kikeverjük, a kompótlével, majd az apróra vágott őszibarackdarabokat is hozzáadom és a kétharmadát az alsó tésztalapra kenem.
3.A krémre ráhelyezem a másik tészatalapot és forró ... |
|
2008-01-07 16:46:29 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor,
1 tojás,
4 evőkanál tej,
2 evőkanál méz,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
3 dkg margarin
Töltelék:
1 csomag vanília vagy gríz pudingport,
4 evőkanál grízt,
20 dkg porcukrot,
1 csomag vaníliás cukrot
néhány evőkanál tejjel csomómentesre keverjük.
Az 1 liter tej maradék részét felforraljuk, a p... |
2008-01-02 19:56:19 |
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérjét felverjük 15 dkg cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját, 5 dkg lisztet, 10 dkg darált diót, 1 kávéskanál szódaport. Úgy sütjük mint a piskótát.
Krém:
A pudingport 4 dl tejben megfőzzük. 20 dkg margarint 15 dkg porcukorral habosra keverünk, belekeverjük a citrom reszelt héját és a levét. Ha a puding kihűlt, összekeverjük a margarinnal. Megtölt... |
|
2008-01-02 19:27:43 |
|
|
|
|
|
|
... cukorral a kávéval és a kakaóporral, majd összemelegitjük a mikróba. Belekeverjük a vajat, mazsolát, diót, meggyet és a kivájt piskóta belsőt. Visszatöltjük a tortába, rárakjuk a tete... |
|
2008-01-02 19:18:50 |
|
|
|
|
|
|
... megszívják magukat a folyadékkal. A 4 dl tejben elkeverünk 0,5 dl kávét és 0,5 konyakot, ezzel a keverékkel, cukor hozzáadásával a pudingporból vanília-pudingot főzünk. (Elkeverjük a pudingport és a cukrot kevés tejjel csomómentesen, majd beletesszük a kávéból, konyakból és tejből álló felforralt keverékbe. Kb. 5 percig főzzük, amíg sűrű állagú nem lesz a massza.)
Ha a ... |
2007-12-27 21:51:13 |
|
|
|
|
|
|
... másik kiolajozott tányérra terítjük. Most 15 dkg cukrot megpirítunk, a maradék 2 dl tejjel felengedjük, és kevergetve addig forraljuk, amíg a karamell fel nem oldódott, majd kihűtjük. A pudingport először a karamelles tejjel simára keverjük, 3-4 percig állni hagyjuk, majd a margarinnal habosra keverjük. Jól behűtjük, hogy megkeményedjen, majd a diós karamellt összetörve hozzáadjuk... |
2007-12-27 15:09:48 |
|
|
|
|
|
|
... kekszet a porcukorral,kakaóval,tejjel jól összedolgozom,majd porcukros deszkán téglalap alakura nyújtom.
1 liter tejet felteszek főni,beleteszem a 3 ek. cukrot,és a 2 csomag vanília pudingport. Sűrűre főzöm. A vanília pudingot rákenem a téglalap alakura nyújtott masszára,feltekerem jó szorosan fólia segítségével,kókuszreszelékbe megforgatom.
Mehet a hűtőbe.
[b... |
2007-12-15 16:54:17 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát, és előmelegített, kb. 160 fokos sütőben 35 perc alatt megsütöm. Ha megsült, kiveszem a formából, majd ha teljesen kihűlt, három lapra vágom.
A krémhez a tejet, a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot állandó keverés közben sűrűre főzöm. Amikor kihűlt, hozzákeverem a cukrozott gyümölcsöt, a reszelt citromhéjat, a mazsolát és a keményre vert tejszínhabot.... |
2007-12-15 16:39:33 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
25 dkg édes gesztenye- massza
1 csomag vaníliás cukor
0,5 dl rum
10 dkg mazsola
Elkészítés:
A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, a pudingport és a cukrot simára keverjük benne. A többi tejet felforraljuk, a pudingporos tejet kevergetve beleöntjük, a villával összetört gesztenyemasszát hozzáadjuk, és 1-2 percig főzzük. A tűzről ... |
2007-12-15 11:18:22 |
|
|
|
|