|
|
|
Citromos pulykaraguleves
Hozzávalók
40 dkg pulykacomb
20 dkg zöldborsó
15 dkg zöldbab
1 db nagyobb sárgarépa
15 dkg zsíros tejföl
8 dl zöldségalaplé
1 db citrom reszelt héja
1/2 db citrom facsart leve
2 ek étolaj
2 db babérlevél
só
bors
1 kis csok... |
2017-10-27 13:15:39 |
|
|
|
|
|
|
Pulykaraguleves
Hozzávalók
Hozzávalók:
1 pulykanyak
25 dkg vegyes leveszöldség
15 dkg kifejtett zöldborsó
3 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
1 teáskanál citromlé
1 csokor petrezselyemzöld
1 kiskanál törött feketebors
só
Elkészítés
... |
|
2015-12-16 23:04:12 |
|
|
|
|
|
|
... ízesítéshez, de kevesen tudják, hogy a gyógyászatban is nagyon hatásos. Az ókori görögök tárkony rágásával kezelték a fogfájást, mert képes elzsibbasztani a szájat.
Tárkonyos pulykaraguleves, krumplifőzelék - csak két finomság, amihez ezt a fűszernövényt használják a háziasszonyok. A főzés mellett a tárkonyt egyre többen alkalmazzák a gyógyászatban is - az e... |
|
2015-06-27 21:11:06 |
|
|
|
|
|
|
Finom tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók:
40 dkg pulykamell filé
1 kis fej vöröshagyma
kevés Vénusz olaj
só
törött feketebors
kevés apróra vágott petrezselyem
tárkonylevél
1 liter csontleves (lehet leveskockából is)
20 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa)
1 cikk zell... |
|
2014-12-17 23:28:47 |
|
|
|
|
|
|
Tárkonyos pulykaraguleves
ahogy Kristálykonyha készíti
A legfinomabb leves. Sűrű, laktató, pikáns.
Hozzávalók / 10 adag
1 nagy db vöröshagyma
1.3 kg filézett pulykacomb
5 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
1 kis db zeller
45 dkg zöldborsó
40 dkg gomba
3 db citromhéj (1x4 cm... |
2014-08-09 17:58:01 |
|
|
|
|
|
|
Tárkonyos pulykaraguleves III.
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
kevés olaj
50 dkg pulykamell
1-1 nagyobb fehérrépa és sárgarépa
1 kis zellergumó
1 kisebb zsenge karalábé
ökölnyi karfiol
4-5 evőkanál zöldborsó
1,5 liter víz
1 evőkanál ételízesítő
bors
tárkony
1 db babérlevél
2 dl tejföl
1 evőkanál lisz... |
2014-01-06 23:28:23 |
|
|
|
|
|
|
Zöldborsós pulykaraguleves
Hozzávalók:
1 pulykanyak
25 dkg vegyes leveszöldség
15 dkg kifejtett zöldborsó
3 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 dl tejföl
1 teáskanál citromlé
1 csokor petrezselyemzöld
1 kiskanál törött feketebors
só
Elkészítés:
A nyakat f... |
2013-12-11 21:33:54 |
|
|
|
|