Belépés
puha mézes puszedli!


30 dkg finomliszt,
10 dkg rétes liszt,
10 dkg porcukor,
1 ...
2023-10-23 22:14:39
Mézeskalács!!
... túl
közel egymáshoz. Közepesnél kicsit erősebb lángon, az első tepsit 8-10 percig
sütjük, a második adagnak már 4-5 perc is elég. Fontos, hogy szép világosak
maradjanak. Ha p...
2023-07-22 19:05:49
Mézes puszedli
... a tésztája és akkor sok lisztet kell hozzáadni. Így ha pihentetem már könnyű dolgozni vele és egyszerre puha.



HOZZÁVALÓK
A tésztához:

1 kg finomliszt.
3 kiskanál szódabikarbóna,
1 evőkanál mézessütemény fűszerkeverék.
30 dkg porcukor,
30 dk...
2023-05-26 16:09:26
Mézes puszedli
... alatt, készre sütjük.
Máz:
3 tojás fehérje
50 dkg porcukor
A cukrot a tojás fehérjével, addig keverjük a robotgéppel, míg szép fényes nem lesz.
Majd a már kihűlt puszedliket beleforgatjuk, és hagyjuk megszáradni! Nagyon, nagyon finom!!!!

Mézeskalács kekszek

mérce: 2,5 dl-es bögre
Hozzávalók:
- 8 bögre liszt (pont 1 kg)...
2022-12-03 18:34:42
Mézes puszedli
PUHA
55 dkg liszt
15 dkg méz
15 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 teás k, sütöpor
1 mokk, k, szódabikarbóna
1 mokk, ör, fahéj
1 mokk, ör, szegfüszeg
3 db tojás
1 ek tejföl
A mézet felmelegítjük langyosra, hozzáadjuk a porcukrot, a tojásokat, a puha vajat, és a tejfölt, habverövel símára keverjük,
A liszthez hozzáadjuk a fahéjat...
2022-11-07 19:27:47
Szegfűszeg, az illatos gyógyító... A szegfűszeg, mint fűszer
... szárított bimbó a világ egyik legrégebbi és legnépszerűbb fűszere. Elengedhetetlen eleme a kompótoknak, kihagyhatatlan a forralt b...
2020-12-10 21:26:35
Csodásan finom és puha puszedli.
... után a tésztából lisztes kézzel főtt tojássárgája nagyságú golyókat készítünk, és kikent tepsire helyezzük a golyókat. 165 fokra melegített sütőben, légkeverésen kb. 8-10 percig sütjük a puszedliket.

A tojásfehérjét felverjük, apránként beleszitáljuk a porcukrot, és citromlével ízesítjük a habot.

Egy nagy tálba kiveszünk egy adag habot, és óvatosan (húsvilla ...
2019-03-14 18:24:25
Mézes puszedlik
...
2018-12-25 19:57:01
Mézes puszedli.
... majd helyezzük be a tepsit, és közepes hőmérsékleten 10-12 perc alatt addig süssük, még a tészta szint vált, és szép világos lesz. Nem szabad túl pirosra sütni, mert akkor kemény lesz a puszedli. (én légkeverésnél 150 fokon, 8-10 percig sütöm)

A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt csokoládémázba, vagy habos mázba forgatnánk

Csokoládémáz hozzávalói...
2018-11-28 22:05:21
Cili néni receptjei
... héját Szegfűszeget Fahéjat, Az egész masszát jól kidolgozzuk Ha nincs kidolgozva, szétfut Tepsibe tesszük Tojással megkenjük Fél mandulával díszítjük Lassú tűzön sütjük

Kókusz puszedli
25 dkg cukor 9 egész tojás Habosra keverjük 1 kg kókuszlisztet keverünk bele Kikent tepsire kis halmokat rakunk, és lassan sütjük

Gyömbéres
2 egész tojást és 2 sárgáj...
2018-07-13 12:56:03
1 2 3 ...14 15 ..22 23 .28 29 30 
Címkék: Szegfűszeget Fahéjat, illatos gyógyító, első tepsit, második adagnak, tojás fehérjével, mézet felmelegítjük, puha vajat, liszthez hozzáadjuk, világ egyik, tésztából lisztes, tojásfehérjét felverjük, nagy tálba, adag habot, tészta szint, sütőből kivéve, egész masszát, elengedhetetlen, szódabikarbóna, nyugdijashirek, csokoládémázba, kihagyhatatlan, tojásfehérjét, beleszitáljuk, hőmérsékleten, légkeverésnél, legnépszerűbb, kókuszlisztet, beleforgatjuk, felmelegítjük, mézessütemény, fűszerkeverék, tojássárgája, légkeverésen, szegfűszeget, csokoládémáz, puszedliket, kidolgozzuk, robotgéppel, mézeskalács, megszáradni, kompótoknak, citromlével, maradjanak, pihentetem, hozzávalók, finomliszt, fehérjével, közepesnél, legrégebbi, forgatnánk, melegített, hozzávalói, kidolgozva, mandulával, szegfűszeg, hozzáadjuk, habverövel, szegfüszeg, apránként, felverjük, készítünk, egymáshoz, megkenjük, helyezzük, puszedlik, díszítjük, tésztához, receptjei, langyosra, hozzáadni, egyszerre,
© 2013 TVN.HU Kft.