Regisztráció  Belépés
Szép napot mindenkinek!
... szívbetegség, keringési betegségek, krónikus alsó légúti betegségek, krónikus májbetegségek, cukorbetegség) okozta halálozási ráta értéke Kelet-Közép Európában, azon belül pedig a magyar régiókban kimagasló.
Az EU-s átlag ebben a tekintetben 261,7 haláleset 100 ezer lakosra vetítve, míg Magyarországon ez az érték 337-360 eset között szóródik.
Az Eurostat dokumentuma (42...
2018-09-22 07:46:20
Klimkin: Ukrajna semmilyen kompromisszumot nem fogad el a magyar állampolgárság kérdésében
... szerint többről van szó, mint "magyar útlevelek" kiadásáról, ahogy a (beregszászi magyar konzulátuson készült) videofelvételen látható. Arról van szó - mutatott rá - hogy "Kárpátalján egyes régiókban kevés Ukrajna van. El kell érnünk, hogy ott több Ukrajna legyen".
Emlékeztetett, hogy a magyar falvakban és Beregszászon járva látta, hogy az óra ott a magyar időt mutatja, s en...
2018-09-21 12:37:42
Mérsékelten nőtt az infláció, stagnált a munkanélküliség Csehországban
... munkanélküliség 4 százalékos volt. A legalacsonyabb a munkanélküliség a Dél-csehországi és a Pardubicei régióban, két százalék alatti, míg 4,7 százalékkal az Ústecky és Morvasziléziai régiókban a legmagasabb.
Míg az infláció alakulása összhangban van a piaci elemzők várakozásaival, a munkanélküliség esetében a szakértők csökkenést, 3 százalékos munkanélküliséget prognosztizá...
2018-09-10 10:31:09
Potápi: 118 határon túli magyar családbarát vállalkozást támogat a kormány
... 500 millió forint értékben hirdették meg, de a 760 pályázóra tekintettel százmillióval növelték az összeget.
Kiemelte, a támogatás megítélésénél arra is figyeltek, hogy az adott régiókban a régió nagyságának és az ottani magyar lakosság számának megfelelően támogassák a nyerteseket. Erdélyből például 341-en pályáztak és 60-an nyertek, a Felvidékről pedig 188 pályázó közül 25-...
2018-08-24 14:17:17
Illegális bevándorlás - Az EU kilencmillió euróval támogatja az olaszországi menedékkérők egészségügyi ellátásá
... tájékoztatása szerint az uniós támogatás az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférést hivatott javítani a befogadóközpontokban az olaszországi Emilia-Romagna, Lazio, Liguria, Toszkána és Szicília régiókban.
Mint közölték, ezzel több mint 42 ezer emberen segítenek, és a sérülékenyebb csoportokra, például a nőkre, a gyerekekre kiemelt figyelmet fognak fordítani.
"Olaszorszá...
2018-08-22 13:21:36
Tallóztam
Szicília a Nap Varázslatos Szigete.
Szicília a Földközi-tenger legnagyobb szigete, a Nap mágikus szigete, ahol szinte mindig süt a nap. Szicília sok látnivalóval várja az aktív és passzív pihenés szerelmeseit. Minden évszak: tavasz, nyár, ősz kiválóan alkalmas, hogy körbe autózzuk és utazzuk a Nap szigetét. Már Goethe is megírta a szigetről: Szicília nélkül nem lehet igazi kép...
2018-08-17 21:19:16
Érdekesség
... mezőgazdasági központ és számos turisztikai látványosság is található itt. Nyáron mindig ellepik a turisták. A városból a kivándorlás továbbra is Németország (éttermek), és az észak-olasz régiókban (építőipar), valamint az összes olasz egyetemi város, ahova a diákok nagy része megy... Palma di Montechiaro Látnivalói:. -Mar Mediterraneo, -Porto, -Spiaggie, -Centro Storico, -Palazzo...
2018-08-14 20:16:38
Valamivel jobb az erdők helyzete, mint eddig hittük
... jelentkeztek.

A vizsgálat felfedte, hogy az új erdők területe nagyjából 2,24 millió négyzetkilométerrel volt nagyobb az elvesztett erdők területénél.

Az új erdők egy jelentős része olyan régiókban alakult ki, melyekre korábban nem volt jellemző a vegetáció. Ilyen területek a sivatagok, a tundrák, a hegyek és a városok. Az új növények többségét emberek telepít...
2018-08-11 19:42:28
GKI: további konjunktúra várható a lakáspiacon
... emelkedés.
A válaszadók úgy vélték, hogy a használt lakások várható áremelkedési üteme Budapesten az egy negyedévvel ezelőtti 3,3 százalékról, 4,5 százalékra emelkedett. A vidéki régiókban nem változtak a várakozások, keleten 3, nyugaton 4-5 százalékos emelkedés várható. Az új építésű lakásoknál a következő egy évben 3-6 százalékos áremelkedésre lehet számítani.
Az irodá...
2018-08-08 07:09:57
Sportszövetségek: a tömegsportok hozzájárulnak a szezonalitás csökkentéséhez a turizmusban
... bevezetését tervezik a nagyobb forgalmú kerékpárutakon. Ezen kívül kerékpárosbarát utak kijelölését is tervezik a Balaton déli partján, 600 kilométeren - tette hozzá. A négy kiemelt turisztikai régiókban felmérik a kerékpáros infrastruktúra hiányzó elemeit, és javaslatot terveznek a fejlesztésére - közölte.
Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke szintén azt em...
2018-08-06 12:10:45
1 2 3 ..................61 62 ..........92 93 ..........122 123 
Címkék: Kelet-Közép Európában, Varázslatos Szigete, Montechiaro Látnivalói, Czene Attila, Magyar Szabadidősport Szövetség, magyar állampolgárság, munkanélküliség Csehországban, olaszországi menedékkérők, erdők helyzete, tömegsportok hozzájárulnak, szezonalitás csökkentéséhez, magyar régiókban, érték 337-360, magyar falvakban, magyar időt, infláció alakulása, piaci elemzők, munkanélküliség esetében, szakértők csökkenést, támogatás megítélésénél, adott régiókban, régió nagyságának, ottani magyar, uniós támogatás, egészségügyi ellátáshoz, olaszországi Emilia-Romagna, sérülékenyebb csoportokra, gyerekekre kiemelt, kivándorlás továbbra, észak-olasz régiókban, összes olasz, diákok nagy, vizsgálat felfedte, elvesztett erdők, jelentős része, használt lakások, vidéki régiókban, nagyobb forgalmú, négy kiemelt, kerékpáros infrastruktúra, sportszövetségek, munkanélküliség, videofelvételen, kompromisszumot, kerékpárosbarát, legalacsonyabb, morvasziléziai, magyarországon, szabadidősport, csökkentéséhez,
© 2013 TVN.HU Kft.