Belépés
Bódás János
... eset
szól napról napra ellened
s a gyenge hit megtántorul,
ha nem látja: Te vagy az Úr!

Uram, nem magamért esengek,
de százmillió ember szenved,
tetű, éhség, rabszolga-járom
gyötri őket. Ezeket szánom.
Mocsok, sötét odúk penésze
s börtönfenék... Ez sokak része.
Csontváz-anyák korcsokat szülnek
s mind átkozódva, sírva...
2018-10-10 21:30:04
24. évközi hét kedd 09.18
... hívek.
Testvéreim!
A test ugyan egy, de sok tagja van. A testnek ez a sok tagja azonban mégis egy test. Így van ez Krisztussal is.
Mi ugyanis, akár zsidók, akár pogányok, akár rabszolgák, akár szabadok vagyunk, mindnyájan egy testté lettünk a keresztségben az egy Lélek által. Mindannyiunkat egy Lélek itatott át.
Mert a test nem egyetlen tagból áll, hanem sokbó...
2018-09-18 16:37:27
A Szent Kereszt felmagasztalása 09.14. 2018
... találta meg Jeruzsálemben és ezen a napon mutatták meg ünnepélyesen a népnek. Az ókori emberek tudatában a kereszt egy kegyetlen kivégzőeszköz volt. A bibliai időkben a rómaiak főként rabszolgák esetében alkalmazták, mégpedig súlyos bűn, gyilkosság, árulás vagy lázadás megtorlásaként. A keresztény ember azonban másként tekint Krisztus keresztjére, amelyben felismeri az üdvösség je...
2018-09-14 08:14:34
Érdekes mondások
Ha jól érzed magad, ne aggódj. El fog múlni.
Ha jól mennek a dolgok, valami el fog romlani.
Ha javulni látod a dolgokat, akkor valami fölött elsiklottál.
Amit ember összerakott, elôbb-utóbb szétesik.
Semmi sem olyan rossz, hogy ne tudna tovább romlani.
Nem lehet megjavítani, ami nem romlott el.
Az erôseket segíti a szerencse.
Valamiben a pici a jó...
2018-08-21 22:22:42
Gólpassz előtt az uniós népek összjátéka
... segíti Európa boldogulását.

Az illegális gazdasági bevándorlók azonban nem integrálhatók, Európába érve rájöttek, hogy jobb uralkodni, mint dolgozni. Nem kívánnak a modern Európa rabszolgái lenni. Az őslakos európai embereket ellenségnek tekintik, így számunkra megszűnik a biztonság, életünket terror fenyegeti.

A kérdés az, hogy térdet hajtunk-e a ránk küldöt...
2018-07-10 20:45:12
Cseri Kálmán - Isten nem felejti el népét
... birtokában egyre büszkébbek leszünk. Pedig ugyanaz a helyzetünk, mint Isten népének volt Egyiptomban: láthatatlan hajcsárok állnak mögöttünk, és hajszolnak bennünket. Mi pedig tehetetlen rabszolgák vagyunk, nem tudjuk kiszabadítani magunkat.

Dolgozunk, hogy legyen mit ennünk, és eszünk, hogy tudjunk dolgozni. Csakhogy egyre gyakrabban munkalehetőség sincs, és egészséges...
2018-06-02 22:54:36
2018. május 20., pünkösdvasárnap
... tagja van. A testnek ez a sok tagja mégis egy test. Így van ez Krisztussal is. Mi ugyanis mindnyájan egy Lélekben egy testté lettünk keresztségünk által: akár zsidók, akár pogányok, akár rabszolgák, akár szabadok vagyunk. Valamennyiünket ugyanaz a Lélek töltött el.
Ez az Isten igéje.

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a galatákhoz írt leveléből
Testvéreim! Kérle...
2018-05-20 14:06:37
Mindent tudunk politikusokról, celebekről önmagunkról semmit
... szórakoztató műsorokat - melyekből MINDENT MEGTUDHATUNK A CELEBEKRŐL, meg a POLITIKUSOK VISELT DOLGAIRÓL - aközben ÖNMAGUNKRÓL, SZINTE SEMMIT NEM TUDUNK!
3) Pontosan úgy, mint ahogy egy RABSZOLGÁNAK sem ismerhető családi múltja. Minek is tudni, hogy ki fia borja is az ember valójában? Hiszen, akkor még ÖNTUDATRA találna és nem lehetne úgy használatba venni, mint valami robot...
2018-04-27 10:32:46
Észak Dél ellen
... lehetőség Észak és Dél véres konfliktusának, az amerikai polgárháborúnak objektív megismerése. Ez - mint látni fogjuk - egyáltalán nem egy emelkedett északi "keresztes hadjárat" volt a fekete rabszolgák felszabadításáért, hanem sokkal inkább gyarmatosító háború a gazdag Dél kifosztására és integrálására.
Lee és Grant tábornokok kemény és kegyetlen küzdelme, a sok vér és szenv...
2018-04-09 01:41:19
Az igazi gazdagság.....
... tudománytól egy gyerek sem boldog.
Olyat tanítanék, mihez kedvet érez,
ami közel állhat alkotó szívéhez.
A monoton munkát végezzék a gépek!
Robot robotoljon, ne rabszolga népek!
Az ember alkosson, szívét beleadva,
s lelje csak örömét a szép feladatban.

S aki alkotni tud, az tanítson mást is,
s olyan adja tovább eztán a tudást i...
2018-03-08 19:05:27
1 2 3 ........28 29 ....42 43 ...55 56 57 
Címkék: Bódás János, Szent Kereszt, Cseri Kálmán, Észak Dél, SZENTLECKE Szent Pál, MINDENT MEGTUDHATUNK CELEBEKRŐL, POLITIKUSOK VISELT DOLGAIRÓL, SZINTE SEMMIT NEM TUDUNK, uniós népek, igazi gazdagság, test ugyan, testté lettünk, napon mutatták, ókori emberek, kegyetlen kivégzőeszköz, bibliai időkben, rómaiak főként, keresztény ember, erôseket segíti, illegális gazdasági, modern Európa, őslakos európai, ránk küldöt, ember valójában, amerikai polgárháborúnak, emelkedett északi, fekete rabszolgák, monoton munkát, ember alkosson, szép feladatban, tanítson mást, pünkösdvasárnap, felmagasztalása, polgárháborúnak, valamennyiünket, politikusokról, mindannyiunkat, konfliktusának, munkalehetőség, megtorlásaként, integrálására, integrálhatók, kiszabadítani, kivégzőeszköz, keresztségben, jeruzsálemben, keresztségünk, boldogulását, gyarmatosító, megtudhatunk, rabszolgának, szórakoztató, ünnepélyesen, kifosztására, krisztussal, politikusok, ellenségnek, önmagunkról, láthatatlan, bevándorlók, megtántorul, egyiptomban, börtönfenék,
© 2013 TVN.HU Kft.