|
|
|
...4 kacsanyakbőr
40 dkg darált sertéshús
10 dkg gomba
10 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
só
bors
majoranna
őrölt pirospaprika
étolaj
2 tojás
A hagymát apró kockára vágjuk, olajon üvegesre dinszteljük, beletesszük a gombát, a darált húst, ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal,majorannával és fedő alatt megpároljuk. ... |
2012-01-08 10:18:25 |
|
|
|
|
|
|
Nagyon jó recept,el is mentem.... |
|
2012-01-08 10:12:15 |
|
|
|
|
|
|
Ez nem az én receptem ,ezt így csinálják Azerbajdzsánban!... |
2012-01-08 10:03:56 |
|
|
|
|
|
|
...50 dkg savanyú káposzta
4 nagyobb burgonya
3 tojás
liszt szükség szerint
10 dkg füstölt szalonna
só
A savanyú káposztát kimossuk, kinyomkodjuk és
apróbbra vagdossuk.
A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk és kisütjük, a pörcöt félrerakjuk. A szalonnazsír egy részét használjuk az apróra vágott hagyma dinszteléséhez, ... |
|
2012-01-08 08:23:32 |
|
|
|
|
|
|
...1/2 kg liszt
5 darab krumpli
4 tojás
só
20 dkg szalonna
25 dkg túró
tejföl
A tojásból és a lereszelt krumpliból a sóval és a liszttel nokedli keménységű tésztát készítek. Ugyanúgy forró vízbe szaggatom, mint a nokedlit.
Míg fő, a szalonnát kiolvasztom, a pörcöt kiszedem a zsírból. Ebbe a zsírba szűröm a kifőzött galus... |
|
2012-01-08 08:13:59 |
|
|
|
|
|
|
...50 dkg burgonya
50 dkg sertéscomb
1/2 cs KNORR Pörkölt Rafinéria
1 tasak KNORR Sajtszósz Rafinéria
1 csipet kömény
1 csipet bors
2 dkg vaj
15 dkg reszelt sajt
2,5 dl tej
1 fej vöröshagyma
1 pohár tejföl
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd rátesszük a kockákra vágott húst, kicsit megpirítjuk... |
2012-01-08 07:59:07 |
|
|
|
|
|
|
...10-12 db keszeg
Piros arany
kukoricaliszt
őrölt pirospaprika
só
A halakat sűrűn beirdaljuk, besózzuk (a só a vékony szálkákat szétmarja), és 5-6 órára hűtőszekrénybe tesszük.
A besózott halakat ezután folyó víz alatt a sótól lemossuk, hagyjuk lecsöpögni, majd piros arany krémmel egyenként mindkét oldalán bekenjük, majd a paprikás kuko... |
2012-01-08 07:44:54 |
|
|
|
|
|
|
...1,5 kg sertéskaraj
50 dkg füstölt szalonna
4 db cukkini
1 kg paradicsom
3 db póréhagyma
50 dkg gomba
A pácléhez:
1 dl mustár
grillfűszer
2 dl olaj
A páclé hozzávalóit összekeverjük. A sertéshúst 5x5 cm-es kockákra vágjuk. A húskockákat tálba rakjuk, összeforgatjuk a páclével. 1 napra hűtőbe tesszük.
A s... |
2012-01-08 07:33:10 |
|
|
|
|
|
|
... energiastratégia "szép és jó", csak meg kellene valósítani - fogalmazott. Mártha Imre egy hasonlattal jellemezte a helyzetet: olyan, mintha "egy Michelin csillagos étterem sztárséfje csak a receptet vinné ki az éhes vendégnek".
Az energetikai ágazat "hibernált" állapotban van: nincsenek nagy erőműberuházások, a Mavir lényegében befejezte az átvitelihálózat fejlesztését, és a... |
2012-01-08 07:04:06 |
|
|
|
|
|
|
...1 zacskó csirkemáj
Bacon szalonna
bors
A csirkemájakat enyhén borsoztam, szalonnába tekertem és sütőben megsütöttem.
Burgonyapürével és piros káposztával tálaltam. ... |
2012-01-08 04:20:32 |
|
|
|
|