|
|
|
...
Hozzávalók:
50 dkg cseresznye, 50 dkg meggy, 25 dkg margarin, 1 evőkanál vanília, 4 db tojás (3 is elég), 1 db citrom reszelt héja, 25 dkg zabkorpa, 15 dkg grahamliszt,1 teáskanál sütőpor, 2 dl rum vagy aroma, 5 dkg kókuszreszelék, ízlés szerint édesítő.
Elkészítés:
A sütőt 200°C-ra előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk. A gyümölcsöt kimagozzuk. A vajat az édes... |
2010-12-20 18:20:19 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
10 dkg margarin, 4 db tojás, 10 dkg méz, 15 dkg kókuszreszelék, 1 db citrom reszelt héja, 4 kávéskanál citromlé, 3 dl szódavíz, 20 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor.
Elkészítés:
A puha margarint, a mézet, az egész tojásokat habosra keverjük. Keverjük össze a lisztet a sütőporral. A citromhéjat reszeljük le. A tojásos masszához adjuk a kókuszreszelé... |
|
2010-12-20 18:16:29 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál tejföl, 1 csomag sütőpor, késhegynyi szódabikarbóna, tej.
Töltelék: 10 dkg margarin, 25 dkg porcukor, 20 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 2 dl tej, 1 citrom reszelt héja, mazsola.
Krém: 1 liter tej, 3 csomag vaníliás pudingpor, 25 dkg margarin, 3 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor.
Máz: 2 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál cukor, kevés víz, 3 ... |
2010-12-20 18:11:34 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
30 dkg reszelt répa, 1 citrom, 16 dkg kókuszreszelék, 80 dkg liszt, 1 zacskó sütőpor, 4 tojás, 10 dkg vaj + vaj a tortaforma kikenéséhez, só és őrölt fahéj. Tetejére: fehér cukormáz és olvasztott csoki
Elkészítés:
Keverd össze a cukrot, a kókuszreszeléket, csipetnyi sót és fahéjat, lisztet és sütőport, add hozzá a finomra reszelt sárgarépát, a me... |
|
2010-12-20 18:10:27 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
20 dkg darált dió, 15 dkg cukor, 20 dkg reszelt étcsokoládé vagy 2 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál baracklekvár, 2 evőkanál rum, 1 tojásfehérje, kb. 40 szem kimagozott rumos meggy.
Elkészítés:
A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük, mert így könnyebben lehet vele dolgozni. Vizes kézzel d... |
|
2010-12-20 17:45:08 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpor
A diós laphoz: 20 dkg liszt, 15 dkg margarin, 20 dkg porcukor, fél cs. sütőpor, 3 tojássárgája, 1dl tejföl, 4 tojás fehérje, 15 dkg darált dió, 1 tasak vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, 10 dkg baracklekvár
Elkészítés:
A piskótához a tojássárgákat a ... |
2010-12-20 17:42:59 |
|
|
|
|
|
|
... (őrölve):
- fahéj
- gyömbér
- szegfűszeg
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál kakaópor (nem kötelező)
Belevalók:
- mazsola
- narancshéj (cukrozott vagy frissen reszelt, ez esetben a reszelő nagy lukain reszelve pikánsabb lesz)
- citromhéj
- szárított vagy friss gyümölcsök (dió, alma, mandula, és bármi, ami jól esik)
Elkészítés|... |
2010-12-20 17:25:38 |
|
|
|
|
|
|
... rummal. A citromot megmosom, szárazra törölöm, héját lereszelem (nem fontos), levét kifacsarom és megszűröm.
A mákot összekavarom 12,5 dkg porcukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. A tejet felforralom a vajjal vagy margarinnal, a mákhoz adom, jól elkeverem kb még 1 percig a tűzön.
Hozzáadom a mazsolát is.
A túrókrémhez a túrót áttöröm, hozz... |
2010-12-20 16:03:33 |
|
|
|
|
|
|
Létezik tojás nélkül is jó piskóta:
25dkg liszt (leszitálva)
15 dkg cukor,
2.5 dl langyos tej, vagy savó
1 sütőpor
5dkg vaj
pici csipet só
Lehet bele tenni rengeteg dolgot: reszelt répát, sütőtököt, aszalt gyümölcsöt, gyömbért....... |
2010-12-20 14:01:59 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
35 dkg mazsola
15 dkg aszalt ribizli
6 dkg aszalt sárgabarack
6 dkg aszalt szilva
10 dkg mandulaforgács
20 dkg reszelt alma
20 dkg reszelt sárgarépa
12,5 dkg zsemlemorzsa
12,5 dkg finomliszt
20 dkg barnacukor
3 tojás
fél teáskanál só
fahéj
szegfűszeg
1 narancs leve és reszelt héja
1 citrom l... |
2010-12-20 13:32:50 |
|
|
|
|