Belépés
A megfelelő étkezés biztosítja a jó éjszakai alvást
... alakul ki, amikor a szervezetben nincs elég víz és a következő vitaminok:

• C-vitamin

C-vitaminban gazdag az eper, narancs, grapefruit, citrom, papaya, fekete ribizli és a kaliforniai paprika. A megfelelő mennyiségű C-vitamin erősíti az immunrendszert és segít megszabadulni a betegségektől is.

• Szelén

A szelén diófélék...
2018-10-13 17:37:21
GUMICUKOR - recept
... is.Különböző gyümölcskeverékek használatával - mint a fekete ribizli, narancs, citrom, ribizli, málna, szőlő, passiógyümölcs, mangó, répa, alma vagy kivi - érhető el a kívánt szín.
Mitől nem ragad?
Egy viszonylag hosszú szárítási foly...
2018-08-31 13:42:03
Érrendszertísztítók
... egészséges is. A brokkoliban lévő rostok, a szulforafán nevű vegyület és a K-vitamin megakadályozza a plakkok kialakulását, a koleszterinszint és a vérnyomás emelkedését.

A fekete ribizli csökkenti a koleszterinszintet, védi az érfalakat, csökkenti a vérnyomást. Emellett védelmet nyújt az immunrendszer számára, és megakadályozza az érelmeszesedés kialakulását.
Forr...
2018-08-30 20:45:08
Keresztény történet- Kertész
A kertész

A reggeli órákban a kertész kiment, hogy gondozza kertjét. Az egyik ribizli bokornak túlságosan nagyra nőttek az ágai és félt, hogy nem fog termést hozni ezért visszametszette őket. Ahogy visszavágta ágait, a végénél nedves lett, olyan mintha sírna a bokor. A kertész úgy érezte mintha beszélne hozzá és ezt mondaná:
,,Ó, kertészem hogy tehetsz ilyet ve...
2018-08-27 13:58:29
Dudás Kálmán: Kicsit különös koncert
... ősz színei, s fanyarul
fuvoláztak a kóválygó gyümölcsszagok.
Palánkunk, melybe éppen alkonytűz kapott,
Tömör ütemet vert hozzá aranyalapul.

Andalított piszke-, ribizli-, málnabokrok
Sípszava. Ó, milyen sápatag kantiléna
Az őszibarackfák kara! Halk spinét:
Az alma. Zajos zongora: a venyigék.
(Vágyak dübörögnek így bennem néha-néha…...
2018-08-13 07:40:34
Hűsítő levesek kánikula idejére
... állni hagyjuk, kevés vágott kaporral megszórva tálaljuk.

GÖRÖG GYÜMÖLCSLEVES

Hozzávalók: 8 dl 100 %-os narancslé, 2 dl tejszín ízlés szerint porcukor. 2 nagy marék ribizli, (leszárazva, jól megmosva), 2 db sárgabarack, 2 db őszibarack, egy kisebb szelet görögdinnye, (tehetünk bele sárgadinnyét is).

A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, kimagozzuk...
2018-08-03 18:24:49
GYÜMÖLCSÖK TARTÓSÍTÁSA FAGYASZTÁSSAL. 2.
... a fagyasztóba.

MÁLNA
A málnát az egreshez hasonlóan készítsük el fagyasztásra, annyi különbséggel, hogy a málnát nem kell megmosni, csak átválogatni.

PIROS RIBIZLI - FEKETE RIBIZLI
Háromféle képen fagyaszthatjuk le.
1. A megmosott ribizlit leszemezzük, összetörjük és átpasszírozzuk.
2. a megmosott és leszemezett ribizlit zacskóban...
2018-07-31 22:47:21
Konyhai kisokos
... sárgabarackot vagy őszibarackot akarunk mélyhűteni, célszerű hámozás után cukros-citromos vízzel leforrázni, lecsepegtetni, és csak azután nejlonzacskóba csomagolni.

A mélyhűtésre szánt ribizlit mossuk meg, szemezzük le a száráról, adagokban tegyük nejlonzacskóba, 1-2 evőkanál porcukrot szórjunk rá, zárjuk le a tasakot és így tegyük a mélyhűtőbe.

A fonnyadt z...
2018-07-31 14:15:06
Szalad a nyár, de én szaladok vele :-)
... kevés Algopyrin és figyelni. Negyed kettőre már olyan kis virgonc volt, és evett és és és ....oké, alhatok. De ma mindenképpen megyünk orvoshoz vele. Tegnap is dokinál voltunk, csak akkor Ribizlimmel és Spookyval. Valami allergia???? NEM! HANEM BOLHA!!!!!! JAj ne! Bolha ekcéma! Na ez tuti lesz. Ribikémnek le van gyengülve az immunrendszere, és sebecskékkel reagált erre. Pupi...
2018-07-31 07:30:46
Grízes-ribizlis piskóta
Étel, Ital, nasi...
2018-07-14 13:11:33
1 2 3 ...................118 119 ..........177 178 .........235 236 237 
Címkék: Dudás Kálmán, GYÜMÖLCSÖK TARTÓSÍTÁSA FAGYASZTÁSSAL, GÖRÖG GYÜMÖLCSLEVES, PIROS RIBIZLI, FEKETE RIBIZLI, HANEM BOLHA, megfelelő étkezés, szervezetben nincs, következő vitaminok, kaliforniai paprika, megfelelő mennyiségű, szelén diófélék, fekete ribizli, kívánt szín, viszonylag hosszú, brokkoliban lévő, szulforafán nevű, plakkok kialakulását, vérnyomás emelkedését, immunrendszer számára, érelmeszesedés kialakulását, reggeli órákban, kertész kiment, egyik ribizli, végénél nedves, kóválygó gyümölcsszagok, őszibarackfák kara, kisebb szelet, gyümölcsöket megmossuk, egreshez hasonlóan, megmosott ribizlit, mélyhűtésre szánt, koleszterinszint, visszametszette, átpasszírozzuk, fagyaszthatjuk, megakadályozza, passiógyümölcs, immunrendszere, immunrendszert, érelmeszesedés, nejlonzacskóba, gyümölcsszagok, lecsepegtetni, megszabadulni, betegségektől, használatával, fagyasztással, sárgabarackot, immunrendszer, őszibarackfák, gyümölcsleves, kialakulását, sárgadinnyét, őszibarackot, gyümölcsöket, szervezetben, fagyasztásra,
© 2013 TVN.HU Kft.