Belépés
Fekete ribiszke
Fekete ribiszke
Ribes nigrum


"Levelét és termését is hasznosítjuk"

Népies neve:

ribizke, fekete ribizli

A növény leírása:

A ribiszkefélék (Grossulariaceae) családjába tartozik. Védett növény. Hazánkban termesztett cserje. Áprilisban virágzik, virágzata lecsüngő fürt, termése augusztusban érik. Ekkor ízletes, C-vi...
2011-02-03 15:06:19
Kedvenc kozmetikai termékeink
... keveréke csipkebogyóolajjal kiegészítve valóságos gyógyí...
2011-02-03 14:15:06
Nagyi ribizlis pitéje
Hozzávalók:

* 28 dkg liszt
* 28 dkg cukor
* 4 evőkanál ribizlilekvár
* 4 tojássárgája
* 2 dl tej
* 8 dkg vaj
* 1 mokkáskanál sütőpor
* A tetejére:
* 35 dkg ribizli
* 20 dkg cukor
* 8 tojásfehérje

Elkészítés:

A megpuhított vajat a cukorral és a 4 tojássárgáj...
2011-02-03 06:14:06
A vasról....
... tojásban. Nem hem vasat tartalmaznak a növényi eredetű élelmiszerek, így például a cékla, spenót, mák, olajos magvak, pisztácia, kesudió, brokkoli, aszalt sárgabarack, szárazbab, sóska, szeder, ribizli is. A növényi eredetű ételekből azonban a vas nagyon rossz hatásfokkal hasznosul: vastartalmuknak csak öt százaléka képes felszívódni, míg az állati eredetű, hem vas 15 százaléka is...
2011-02-02 17:50:57
Receptek
... sertésvelő, 2 tojás, só, 80 dkg rostélyos (csont nélkül), 5 dkg zsír, 15 dkg gomba, törött bors, 1 evőkanál pirospaprika, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 adag ribizli.
Elkészítése: Az apróra vágott szalonnát kisütöm, megpirítom rajta az egyik fej hagymát és a fokhagymát, ráteszem a csíkokra vágott zöldpaprikát, és a saját levében üvegesre párolom....
2011-02-02 16:32:49
Gránátalma
...613 csodás mag: a gránátalma:


Ennek a nagyon egészséges és különleges gyümölcsnek a magjai savanykásak, mint a ribizli. Érdemes télvíz idején gránátalmamagokkal díszíteni desszertjeinket, ízesíteni salátáinkat vagy húsokkal együtt fogyasztani, hiszen annyira sokoldalú gyümölcs.


A gránátalma:

Igazi mediterrán növény, díszcserje formáb...
2011-02-02 11:30:53
Ribizlis joghurtkocka



Ribizlis joghurtkocka


Hozzávalók:
30 dkg marcipánmassza,
5 tojás,
12 lap vagy 36 gramm zselatin,
1 kg zsírszegény joghurt,
1 zacskó vaníliás cukor,
8-9 dkg cukor,
3 ek. narancslé,
300 g tejszín, ...
2011-02-01 12:56:32
Ribizlis joghurtkocka.jpg
...sütemények képei...
2011-02-01 12:55:20
Egy nap Éva életéből
... hőségtől elfáradva, ráncosan, tikkadtan simultak össze a salátalevelek. Minden fáradt volt és csendes; csak két rikító sárga napraforgó kacagott gőgösen a napra.

Éva a lugasban ült, ribizlit evett, fehér cseréptálból, sokat. Egyenként szedte ki, két ujjával válogatva a legnagyobb szemű fürtöt. Fejét hátravetette, nyitott, szép, piros, húsos szájába engedte magasról, ját...
2011-01-30 14:23:01
Zserbó
... felmelegítjük és a sütemény tetejére, kenjük. Amikor a máz meghűl, felszeleteljük.

Tipp:
- A lekvár lehetőleg savanykás legyen pl. málna, ribizli vagy sárgabarack.
- A zserbó tetejét vígőz fölött olvasztott csokoládéval is bevonhatjuk, amit könnyebb szépen elkenni és szeletelni, csak egy kiskanál vajat adjunk hozzá.
...
2011-01-29 17:49:17
1 2 3 ..................115 116 119 120 121 ........173 174 .........229 230 231 
Címkék: növény leírása, megpuhított vajat, növényi eredetű, állati eredetű, apróra vágott, csíkokra vágott, saját levében, nagyon egészséges, magjai savanykásak, legnagyobb szemű, sütemény tetejére, lekvár lehetőleg, zserbó tetejét, kiskanál vajat, petrezselyemzöld, grossulariaceae, desszertjeinket, vastartalmuknak, felszeleteljük, marcipánmassza, felmelegítjük, ribiszkefélék, ribizlilekvár, salátalevelek, élelmiszerek, hasznosítjuk, joghurtkocka, zöldpaprikát, pirospaprika, tojássárgája, cseréptálból, tojásfehérje, tartalmaznak, augusztusban, csokoládéval, hátravetette, savanykásak, bevonhatjuk, zsírszegény, elkészítése, mokkáskanál, salátáinkat, gyümölcsnek, sárgabarack, kiegészítve, fogyasztani, megpuhított, termesztett, hatásfokkal, felszívódni, tojássárgáj, gránátalma, mediterrán, díszcserje, egészséges, kozmetikai, olvasztott, termékeink, sertésvelő, szeletelni, napraforgó, megpirítom, sütemények, elkészítés, családjába, hozzávalók, különleges, legnagyobb, fokhagymát, áprilisban, szárazbab,
© 2013 TVN.HU Kft.